GÜNDEM - 15 Şubat 2018 Perşembe 03:19

5 dakikada bir nikah

A
A
A
5 dakikada bir nikah

Evlilik tarihlerini özel kılmak isteyen çiftler 14 Şubat Sevgililer Günü'nde nikah masasına oturarak, mutluluğa 'evet' dedi.

14 Şubat Sevgililer Günü'nde Bağcılar’da nikah yoğunluğu yaşandı. Bu özel günde dünya evine girmek isteyen çiftler, Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda bulunan nikah salonuna akın etti. Günde 15 çiftinnikahının kıyıldığı salonda Sevgililer Günü nedeniyle dünya evine girmek isteyenlerin sayısı tam dört katına çıktı. 14 Şubat için 61 kişinin kayıt yaptırdığı nikah salonunda gün boyunca 5 dakikada bir nikah kıyıldı.
Evlilik tarihlerini unutulmaz hale getirmek için 14 Şubat'ta nikah masasına oturan çiftlerin heyecanına yakınları da ortak oldu. Genç çiftler yeni bir hayata imza atarken, aileler de fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdi.

Kardeşlerin çifte nikahı
Sevgililer gününü daha da unutulmaz hale getirmek isteyen Aynur Taş ve Yakup Taş kardeşler ise çifte nikah kıydı. Çifte nikah ile bu özel günlerini daha da unutulmaz hale getiren kardeşler, nikah saatini bekleyen diğer çiftlerin de ilgi odağı oldu.

‘‘Hem Sevgililer Günü, hem de evlilik yıl dönümümüz olacak’’
Mutluluklarını ifade eden Güler ve Cevat Özkan çifti, ‘‘Çok heyecan verici, mutlu ve özel bir gün bugün. Çok mutluyuz, hem sevililer günü hem de evlilik yıl dönümümüz olmasını istediğimiz için bugünü tercih ettik. Nikah gününü bugüne almak eşimin kararıydı ben o kadar romantik değilim’’ dedi.
Nikahları kıyılan Tuğba ve Erdem Çoruk çifti ise, ‘‘Geçtiğimiz yıl bugün evlenme teklifi almıştım. Düğünümüz Mart’ta yaklaştı ama biz yine aynı gün olsun istedik, ondan dolayı 14 Şubat’ı seçtik. Nikah tarihini bu güne almak ikimizin de ortak fikriydi’’ ifadelerini kullandı.

‘‘Çifte nikahımız sayesinde bugün unutulmaz olacak’’
Çifte nikahları kıyılan Aynur, Kemal Girte ve Özge, Yakup Taş çifteri ise, ‘‘Aslında 13 Şubat bizim yıldönümümüzdü, bugün de Sevgililer Günü. Kardeşimle birlikte denk getirdik ve nikah tarihlerimizi aynı güne aldık. Tabi hepimiz böyle istedik, aynı fikirdeydik. Bizim için çok özel bir anı oldu, unutulmaz olacak ve hep aklımızda kalacak. Abla Kardeş ekstra bir şeyler katalım dedik’’ diye konuştu.

Fethiye Mutaf - Serdal Altıntepe
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa (Özel) Dükkan önünde duran köpeği önce sevdi sonra çaldı, o anlar kamerada Bursa’da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, Kestel ilçesi Bursa Caddesi üzerinde bulunan bir hırdavat dükkanının önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şaban Alper’e arkadaşı Jack Roussel Terrier cinsi Zeyna isimli köpeği hediye etti. Zeyna ile arkadaş olan Alper, işe giderken köpeğini de yanına aldı. Öğle saatlerinde hava alması için köpeğini dışarı bağlayan Alper, bir süre sonra hayatının şokunu yaşadı. Köpeği yerinde göremeyen Alper, hemen güvenlik kameralarını inceledi. Kameralarda, bir çocuk ile kadının köpeğin yanına geldiği, sonrasında kadının köpeği severken tasmasını söküp götürdüğü anlaşıldı. Durum üzerine Şaban Alper, polis ekiplerine haber verdi. Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çalınan Zeyna isimli köpeği bulmak için çalışma başlattı. Öte yandan Şaban Alper, “Öğle saatlerinde bir müşteri içeri girerek yapıştırıcı sordu. Fiyat verdik, dışarıya çıkıp bir daha dükkana girdi. O esnada çalışanımız, ‘Abi köpek yok’ dedi. Çalışanım öyle deyince hemen dışarı çıktım, ancak bir şey göremedim. Kamera kayıtlarını aldım. Kameralarda bir kadın ile çocuğun köpeğin yanına geldiğini gördüm. Kadın köpeği severken, tasmasını çıkarıp kaçırıyor. Bu durum beni çok üzdü. Çünkü ben onu dükkanımın önüne bağlıyordum, herkes çok seviyordu. Onu sevmeleri benim daha çok hoşuma gidiyordu. Ama maalesef, öğle yemeğini yedirdim ve çalındı. Köpek benim için çok değerli. Maddi değeri önemli değil, bir can değeri var. O benim canımdı” dedi. Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kamera kayıtlarını alarak çalışma başlattı.