SPOR - 28 Kasım 2014 Cuma 15:04

6 takım hoca değişikliğine gitti

A
A
A
6 takım hoca değişikliğine gitti

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasına girilirken, 6 takım başarısızlığın faturasını teknik direktörlere kesti.

Ligin ilk 10 haftasında elde ettikleri başarısız sonuçlarla taraftarlarını üzen takımlardan Galatasaray, Trabzonspor, Gençlerbirliği, Torku Konyaspor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ve Balıkesirspor çareyi teknik direktör değiştirmekte buldu.

AVRUPA DEFTERİ KAPANINCA PRANDELLİ'YE YOL GÖRÜNDÜ
Manici'nin ardından yine bir İtalyan olan Cesare Prandelli ile sezona başlayan Galatasaray, hem ligde hem de Avrupa'da istenileni veremedi. Bu sezon 4. yıldız hedefiyle sezona başlayan sarı-kırmızılılarda üst üste alınan başarısız sonuçlar ve en son Anderlecht'e mağlup olarak Avrupa'ya veda edilmesinin ardından yönetim düğmeye bastı ve Prandelli ile yolları ayırdı. Galatasaray yönetimi sezon sonuna kadar Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in yardımcısı Hamza Hamzaoğlu'na imza attırmak üzere.

GENÇLERBİRLİĞİ'NE HOCA DAYANMIYOR
Sezon başında Gençlerbirliği'nde teknik direktör oalrak göreve başlayan Kemal Özdeş, başkan İlhan Cavcav'la yaşadığı sorunlar nedeniyle daha ilk maça çıkmadan görevinden ayrılırken, takım Mustafa Kaplan'a emanet edilmişti. Ancak Kaplan'ın da Gençlerbirliği macerası uzun sürmedi. Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Bursaspor ile karşılayan Başkent ekibi, ilk yarısını 1-0 önde kapattığı maçı 2-1 kaybedince Cavcav, Kaplan'ın da görevine son vererek yerine İrfan Buz'u takımın başına getirdi.

HALİLHODZİC, DÜNYA KUPASI'NDAKİ BAŞARISINI GÖSTEREMEDİ
Trabzonspor'un büyük umutlarla sezon başında takımın başına getirdiği Boşnak çalıştırıcı Halilhodzic, Dünya Kupası'ndaki başarılı performansını Spor Toto Süper Lig'de gösteremedi. Birçok yıldız futbolcu transfer ettirmesine rağmen ve 8 maçta 6 beraberlik ve 1 galibiyet elde edebilen Halilhodzic, 8. haftada Akhisar Belediyespor maçının ardından gönderildi ve yerine geçen sezon Fenerbahçe'yi şampiyon yapan Ersun Yanal getirildi.

'KOCAMAN' DEĞİŞİKLİK
Sezona iddialı bir kadroyla giren ancak ilk 7 haftada sadece 6 puan toplayan Torku Konyaspor da teknik direktör değişikliğine giden takımlar arasında yer aldı. Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra uzun bir süre takım çalıştırmayan Aykut Kocaman'la el sıkışan Torku Konyaspor, tecrübeli teknik adamın gelmesiyle çıkış yakaladı.

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ise ilk 10 haftada sadece Beşiktaş karşısında üç puanla tanışınca teknik direktör Bülent Korkmaz ile yollarını ayırdı ve takımı Mustafa Yılmaz Özkeş'e emanet etti.
Balıkesirspor'u PTT 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e çıkaran teknik direktör İsmail Ertekin de devre arasını göremeyen hocalar arasına girdi. Geride kalan 10 haftada 5 puan toplayarak son sırada yer alan Balıkesirspor'da, 3-1'lik Sivasspor mağlubiyeti sonra İsmail Ertekin istifa etti. Balıkesirspor'da yönetim teknik direktörlük koltuğu için Daum, Fatih Tekke, Bülent Korkmaz gibi isimleri gündemine alırken, bu hafta oynanacak Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında takımın başında yardımcı antrenör Muhammet Yılmaz yer alacak. 

TURGAY KILIÇ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı Edirne Valiliği, gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak. Edirne Valiliği tarafından “Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri Kitabı” tanıtımı iftar programı düzenlendi. Edirne’de valilik öncülüğünde önemli bir projeye imza atıldı. Proje çerçevesinde "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı oluşturulacak. İftariyelikler, ara sıcaklar, çorbalar, ana yemek, tatlı ve içecekler geçmiş lezzetlere göre sunumla hazırlandı. Tabaklar süslendi, masalar hazırlandı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise duaya geçildi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar menüsünde geçmişten günümüze gelen lezzetler arasında yer alan bademli terbiyeli tavuk çorbası, ballı gemici böreği, taş kebabı- sarımsaklı pilav, zerde ve ayva şerbeti yer aldı. Geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir proje çalışmasına imza atıldı. Proje çerçevesinde 87 farklı çeşidin yer alacağı bir kitap oluşturulacak. Edirne’nin kadim ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış sultanlar şehri olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, aynı zamanda balkanlardan gelen insanların yerleştiği ve kendi kültürlerini yaşattığı da bir şehir olduğuna değindi. "Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağı lezzetleri yaşatılacak" Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağının yaşatıldığı Edirne’de çok anlamlı bir ilke imza atıldığını söyleyen Vali Yunus Sezer, "Gelecek nesiller Edirne mutfağında neler var diye baktığı zaman ellerinde bir kitap ve kaynak olacak. Bizim somut varlıklarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimiz de çok önemli. Çok büyük emek var. Hem Rumeli hem de saray mutfağına ait 87 çeşit farklı lezzet var. Bunların bir kitapta buluşması çok önemli. Şeflerimiz kendi illeri için farklı bir şey yapmak istiyorlar. Yaklaşık 1 buçuk aydır çalışmalar devam ediyor" dedi. Gastronomi anlamında çok önemli faaliyetler yürütmüş parmakla gösterilen iller olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Biz büyük bir hazine üzerinde duruyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bir tava ciğerimiz, bir de ciğer sarmamız var. Dışarıdan insanlara sorduğumuzda neyimiz var diye ’Bir gelip ciğerinizi yeriz’ diyorlar. Bu güzel bir şey aslında. Ama bunun yanına ne koyabiliriz? Bunun üzerinde çalışıp Rumeli Saray ve Osmanlı mutfağını günümüzle uyarlayıp nasıl yaşatabiliriz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu. "Edirne’nin parlayan yıldız olmasını istiyoruz" Edirne’nin her konuda balkanların ve Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasını istediklerini belirten Vali Sezer, "Bunu da sanayide, ticarette, turizmde, gastronomide eğitimde aktivitelerle birlikte başarmamız lazım. İçinde saray ve Rumeli mutfağının da olduğu birkaç yemeği ve menüyü tava ciğerin yanına ekleyebilirsek zenginleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. Festivallerin yanı sıra marka aday olabilecek lezzetleri de sunabilecekleri bir yerin olmasının çok önem taşıdığını belirten Vali Sezer, "Bunu başarırsak herkes restoranında alternatif bir ürün sunmak isteyecek. Bunu da hazırlanan projelerle hayata geçireceğiz. Valilik olarak bunu yapıp özel sektöre devrederiz. Buna biz öncü oluruz" diye konuştu. "3 hedefe inşallah hep birlikte ulaşacağız" Önlerinde 3 hedef olduğunu ve buna şeflerle birlikte ulaşacaklarını belirten Vali Sezer, birincisinin bu kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, ikincisinin gastronomi festivalleri düzenlemek üçüncüsünün de bu markalaştırılan yemeklerin daimi sunulacağı tarihi bir yer yapmak olduğunu ifade etti. "Edirne gastronomide de büyük zenginliğine sahip" Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gastronomi anlamında da büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, düzenlenen iftarda saray, Rumeli ve Balkan mutfağından lezzetlerin yer aldığı bir menü hazırladıklarını aktardı. İftar programına, Vali Sezer ve eşi Canan Sezer, Vali Yardımcıları Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci ile eşleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şefler, gastronomi yazarları ve basın mensupları katıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.