GÜNDEM - 11 Şubat 2016 Perşembe 11:38

6 yıldır yatalak eşine bakıyor

A
A
A
6 yıldır yatalak eşine bakıyor

Samsun’da 6 yıldan beri yatalak eşine bakan Ahmet Orçun Aral, çok sevdiği eşinin iyileşmesi için yardım bekliyor.

Aslen Samsunlu olan 40 yaşındaki Ahmet Aral, işi dolayısıyla Mersin’de yaşadığı sıralarda komşularının kızı Sevtap (37) ile tanıştı. Sevtap’ın ailesinin karşı çıkması üzerine iki genç kaçarak evlendi. Daha sonra çift Samsun’a taşındı. Altı yıl önce çocukları Buğra Aral (10) ile birlikte bir dondurmacının önünde dondurma yerken Sevtap Aral baygınlık geçirerek, eşi Ahmet Aral’ın omzuna yığıldı. Çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Sevtap Aral’ın beyninde tümör olduğu belirlendi. Genç kadının ailesi kızlarının Mersin’de ameliyat edilmesini istedi. Mersin’de tümör ameliyatı yapacak doktor olmadığı gerekçesiyle Adana’da bir doktora ameliyat olan Sevtap Aral’ın beynindeki ur tam alınamayınca ikinci kez ameliyat oldu. İkinci ameliyat sonucunda Sevtap Aral kısmi felçli bir şekilde ameliyattan çıktı. Çift daha sonra Samsun’a dönerken, Sevtap Aral’ın beynindeki tümörler ikiye çıktı. Samsun’daki doktorlar, tetkikler sonucunda çifte üçüncü bir ameliyat gerektiğini söyledi.

6 yıldır eşinin eli ayağı olan Ahmet Aral, işinden ayrılıp kendini eşine ve çocuğuna adadı. Tümörler nedeniyle şiddetli ağrı ve kasılmalar geçiren eşini günde 2-3 kez ambulansla acile götüren Aral, tedavi bittikten sonra eşini eve taksi ile getiriyor. Kirada oturup, sadece eşinin engelli aylığı ve bakım ücretiyle evi geçindirmeye çalışan Ahmet Aral, maddi olarak büyük zorluklar yaşıyor. İlaç masrafları ve ev geçimi için çoğu zaman sıkıştığını söyleyen Ahmet Aral, zaman zaman eşinin ilaç ve evinin zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için buzdolabı ve çamaşır makinesini satmak zorunda kaldığını ifade etti. Bütün olumsuzluklara rağmen eşi ve çocuğu için yaşadığını ve ailesini çok sevdiğini söyleyen Aral, eşine baktığını ve evde tüm işi kendisinin yaptığını anlattı.

SEVTAP ARAL: “O OLMAZSA OLMAZDI”
Eşinin kendisinin eli ayağı olduğunu ifade eden Sevtap Aral, “İlk evlendiğimizden bu yana çok şeyler çektik. Çok şeyler yaşadık ama birbirimizi bırakmadık. Hastalığımdan sonra benim en büyük destekçim oldu eşim. Hani insanlar baston kullanır ya eşim benim iki taraflı bastonum. Hastaneye giderken eşim beni kucağında çıkartıyor. O olmazsa olmazdı. Bizim kimsemiz yok. Sadece iki kişiyiz, bir de çocuğum var. Eşim ve çocuğum yanımda olsun, huzurlu olayım başka bir şey istemiyorum ki. Hastalık keşke geçse, kocama keşke ben yemek yapabilsem. Temizliği yapabilsem. Ben 37 yaşındayım ve yapamadığım çok şey var. Hasta olduğumda o beni bırakıp gidebilirdi ama beni bırakmadı. Allah ondan razı olsun” dedi.
Aral ailesinin 3. sınıfa giden çocukları Buğra Aral, “Annemin dediği gibi her şey yakında geçecek, buna inanıyorum” diye konuştu.

AHMET ARAL: “ONU ÇOK SEVİYORUM”
Sevgi ve saygının çok önemli olduğunu belirten Ahmet Aral ise, “‘Hastalıkta ve sağlıkta derken, imza atarken bunlar benim hep aklıma geliyor. Gerçekten hastalıkta ve sağlıkta olması gereken şeyler bunlar. Eşim bu şekildeyken hele sana bakamam, edemem demek kesinlikle yok. Keşke öyle bir imkan olsa da keşke benim başımı kesip eşime taksalar, eşimin başını da kesip bana taksalar. Ben bu acıyı çekerim ama o bayan, o nazik. O bazı şeyleri kaldıramayabilir. Ben erkek adamım, sürünerek de giderim ama o bayan o dışarıda sürünemez. Eşimi çok seviyorum. Onun iyileşmesi için elimden gelen her şeyi yapıyorum” şeklinde konuştu.
İlkadım Unkapanı Mahallesi'nde ikamet eden çift, bir apartmanın bodrum dairesinde yaşıyor. Aile, hayırseverlerden yardım bekliyor. 

KENAN AKYÜZ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.