ASAYİŞ - 21 Eylül 2018 Cuma 16:18

7 yıldır aranan 4 PKK’lı yakalandı

A
A
A
7 yıldır aranan 4 PKK’lı yakalandı

İstanbul Kağıthane’de 2011’de ele geçirilen patlayıcı madde ve molotof kokteyli ile ilgili yapılan soruşturma kapsamında hakkında yakalanma kararı bulunan 1’i kadın 4 PKK’lı terörist, İstanbul, Malatya ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonla yakalandı.


Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, terör örgütü 29 Temmuz 2011’de BDP İstanbul İl Teşkilatı ile birlikte gerçekleştirilen ‘Halk Şöleni’ adlı organizasyona katılan bir otomobil güvenlik güçlerince durdurulmuş, içinde saldırı amaçlı hazırlanan patlayıcı ve molotofkokteyli ele geçirilmişti. Patlayıcıların üzerindeki parmak izlerinden yola çıkan polis, bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi 4 teröristi yakalamak için 7 yıldır çalışmalarını sürdürdü. O tarihte elde edilen çalışmalar doğrultusunda hakkında yakalanma kararı ile aranan 1’i kadın 4 PKK üyesi, İstanbul, Malatya ve Şanlıurfa’da bu sabaha karşı düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı.
Teröristlerden 2’sinin İstanbul, diğer 2’sinin ise Şanlıurfa ve Malatya’da yakalandığı öğrenildi. 

Gözaltına alınan 4 PKK’lı teröristin, ifadeleri alınmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şubesine getirildiği bildirildi.

Sadık Kahraman 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de ’Kardeşler Çetesi’ne operasyon: 13 gözaltı İzmir’in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve ’Kardeşler Çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 13 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise ruhsatsız av tüfeği, uyuşturucu madde ve senet ele geçirildi. İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve ’Kardeşler Çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik çalışma gerçekleştirdi. Uyuşturucu madde imal ve ticareti, suça azmettirme, hırsızlık, 6136 SKM, yağma, mala zarar verme, fuhuşa yer temin etme, suç dellilerini yok etme, gizleme veya değiştirme, kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak suçlarını örgütlü olarak işledikleri belirlenen 14 şüpheli tespit edilirken, adreslere yönelik yapılan baskınlarda 13 şüpheli gözaltına alındı. Uyuşturucu, tüfek ve senetler ele geçirildi Jandarma ekipleri tarafından adreslerde yapılan aramalarda ise, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra 2 ruhsatsız tabanca, 4 av tüfeği, silahlara ait fişekler ile senet ve alacak defterleri ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere jandarmaya götürülürken firari olan 1 kişiyi yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.