ASAYİŞ - 21 Nisan 2015 Salı 17:28

8 suç işleyen Suriyeli şahıs yakalandı

A
A
A
8 suç işleyen Suriyeli şahıs yakalandı

Gaziantep’te şüpheli tavırları üzerine gözaltına alınan Suriyeli şahsın, 8 olayın zanlısı olduğu ortaya çıktı.

Gaziantep Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik-Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince yapılan ortak çalışmalar neticesinde, 17 Nisan 2015 günü 19.00 sıralarında, şüpheli hareketler sergileyen ve durumundan şüphelenilerek görevlilerce durdurulan şahsın Suriye uyruklu Eyyup K. olduğu, şahsın sağ kolunun kesik olduğu görüldü ve Arap ülkelerinde hırsızlık suçlularına şeriat hükümlerine göre verilen cezalandırma yönteminin olduğu da göz önünde bulundurularak, Gaziantep’te meydana gelen faili meçhul hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının şüphelisi olabileceği değerlendirildi ve gözaltına alındı.

Eyyup K.'nın Gaziantep merkezinde gerçekleşen faili meçhul hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karışmış olabileceği üzerinde çalışmaların yoğunlaştırıldığı, görevlilerce daha önceki faili meçhul hırsızlık olayları ile ilgili güvenlik kameraları incelenerek görüntülerdeki şüpheli şahsın gözaltına alınan Suriye uyruklu Eyyup K. olduğunun anlaşıldığı ve araştırmaların derinleştirildiği bildirildi.

Güvenlik kamerası görüntülerinde eşkal benzerliği görülen ve Gaziantep’te meydana gelen faili meçhul hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının mağduru olan müştekilere, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan talimatlar doğrultusunda canlı teşhis işlemi yaptırıldığı, yapılan teşhisler neticesinde de toplamda 8 adet faili meçhul 'Oyalamak Suretiyle Hırsızlık', 'İş Yerinden Hırsızlık' olaylarının şüphelisinin Eyyup K. olduğu tespit edildi. Eyyup K. yasal işlemlerin bitmesine müteakip 18 Nisan 2015 günü adli makamlara sevk edilip, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı" denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir