KÜLTÜR SANAT - 05 Haziran 2017 Pazartesi 13:40

9 yaşındaki yazar ikinci kitabını çıkardı

A
A
A
9 yaşındaki yazar ikinci kitabını çıkardı

Malatya’da ilkokul 4. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Ali Berk Alaca, ikinci hikaye kitabını piyasaya çıkararak Türkiye’nin en genç yazarlarından biri oldu.

Küçük yaşlardan itibaren resim çizmeye meraklı olan Ali Berk, öğretmenlerinin de desteğiyle ‘Yaşam Oyunu’ adlı bir hikaye kitabı hazırladı. Kitapta yer alan resimleri de kendisi çizen Ali Berk, kitap tanıtım ve imza günü düzenleyerek sevenleriyle buluştu. Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen imza gününe çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

“Yazmayı ve resim çizmeyi çok seviyorum”

Burada İHA’ya açıklamada bulunan Ali Berk Alaca, kitap yazmayı ve resim çizmeyi çok sevdiğini belirterek, “Geçen yıl ilk kitabımı çıkarmıştım. Yazmayı ve resim çizmeyi çok seviyorum. İleride daha farklı kitaplar yazmayı düşünüyorum. Bana kitabımı yazarken büyük destek veren ailem ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Bugün buraya gelip beni yalnız bırakmayanları da yine teşekkür ediyorum. Ben büyüdüğümde arkeolog olmak istiyorum. Bu hedefime ulaşmak için de çok çalışacağım. Kitap yazmak isteyen arkadaşlarım da korkmasınlar, isterlerse başarabilirler” dedi.

“Geçen yıl ilk resimli kitabını çıkardı”

Ali Berk Alaca’nın babası Nevzat Alaca ise Ali Berk’in 3 yaşından itibaren resim çizmeye merak saldığını söyleyerek, “Biz bunu ilk başlarda normal olarak karşıladık ama daha sonra Ali Berk’in resim konusunda çok yetenekli olduğunu fark ettik ve ona gerekli eğitimi almasını için yardımcı olduk. Ali Berk’in resme olan ilgisi her geçen gün arttı. Geçen yıl ilk resimli kitabını çıkardı. Bu sene de ikincisini çıkardı. Öğretmenleri Ali’ye çok büyük emek verdi. Bundan sonraki süreçte bizler de ona yardımcı olmaya çalışacağız ve çocuğumuzu yetenekleri doğrultusunda yönlendireceğiz” diye konuştu.

“Kitabın öğrencinin gelişiminde ne kadar faydalı olduğunu görüyoruz”

TED Koleji Müdürü Celal Türker ise yaptığı açıklamada, “TED Koleji olarak öğrencilerimiz Ali Berk’in yeni kitabının tanıtım toplantısında bir araya geldik. Ali Berk gerçekten çok zeki ve yazmaya, resim yapmaya çok meraklı bir çocuğumuz. Okulumuzdaki öğrencilerimizin tamamı yüksek potansiyelli öğrenciler. Ali Berk umarım çok iyi yerlere gelecek. Biz de okul olarak öğrencimiz Ali Berk’e her türlü desteği vereceğimizi söylemek istiyorum. Kitabın öğrencinin gelişiminde ne kadar faydalı olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ali’yi ileride çok daha iyi yerlerde göreceğimize inanıyorum”

Ali Berk’in öğretmeni Nazmiye Orhan da öğrencileri Ali Berk’in oldukça yetenekli olduğunu söyleyerek, “Ali çok yetenekli bir öğrencimiz. Geçen yılda ikinci kitabını çıkardı. Bizde öğretmeni olarak ona destek olmaya çalışıyoruz. Ali’yi ileride çok daha iyi yerlerde göreceğimize inanıyorum” dedi. 

Mehmet Türel

Bunlar Da İlginizi Çekebilir