DÜNYA - 18 Kasım 2018 Pazar 00:34

ABD Dışişleri Bakanlığı: 'Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili nihai bir sonuca varılmadı'

A
A
A
ABD Dışişleri Bakanlığı: 'Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili nihai bir sonuca varılmadı'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Washington Post gazetesinin Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA) Cemal Kaşıkçı'nın öldürülme emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığı haberlerini yalanladı. Nauert, “Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili nihai bir sonuca varılmadı” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, İstanbul’da Suudi Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında çıkan haberler üzerine açıklamada bulundu. Sözcü Nauert, İstanbul’da Suudi Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinde CIA'nın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı sorumlu tuttuğu yönündeki haberleri yalanladı. Nauert, "ABD hükümetinin nihai bir sonuca vardığını gösteren son rapor ve haberler yanlış ve gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Sözcü Nauert, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Sayın Kaşıkçı, cinayetiyle ilgili çok sayıda cevapsız soru var. Dışişleri Bakanlığı olarak konuyla ilgili tüm gerçeklerin ortaya çıkarılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine karışan sorumluları ortaya çıkarmak için diğer ülkelere ile de çalışmaya devam edeceğiz. Planlanan cinayete bağlı olanları sorumlu tutmak için ek tedbirler almaya devam edeceğiz. Ve bunu, ABD ile Suudi Arabistan arasındaki önemli stratejik ortaklık ilişkilerimizi sürdürerek yapacağız.”

Hasan Çelik
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Öldürüp polise ihbar ettiler, olay yerine gelince yakalandılar Adana’da bir kişiyi öldürdüğü öne sürülen iki kişi tutuklandı. Şahısların cinayeti işledikten sonra ihbarda bulunup olay yerine gelince yakalandığı öğrenildi. Olay, 16 Mart günü saat 02.00 sıralarında Seyhan ilçesine bağlı Sümer Mahallesi’nde bir evde meydana geldi. İddiaya göre, Selahattin Ayan’ın (34) kaldığı eve, arkadaşları Hıdır Ü. (27) ve Şükrü Ç. (31) geldi. Bir süre sonra Selahattin Ayan kendine ait ruhsatsız tabanca ile göğsünden vuruldu. Ayan’ın vurulmasının ardından Hıdır Ü. ve Şükrü Ç. tabancayı alarak evden uzaklaştı. Hıdır Ü. ve Şükrü Ç, polisi arayarak arkadaşlarını evde vurulmuş olarak bulduklarını söyledi. Bunun üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Ayan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerine tekrar gelen Hıdır Ü. ve Şükrü Ç.’nin geldikleri aracı arayan polis olayda kullanıldığı düşünülen tabancayı buldu. Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürüldü. Şüphelilerin her ikisi de emniyetteki ifadelerinde “Odaya girdiğimizde yerde yüzüstü yatıyordu. Çevirdiğimizde kanlar içinde olduğunu görünce panikleyip, polisi aradık. Tabancayı da otomobile götürdük" dedi. “Ölen de arkadaşları da suç makinesi çıktı” Hayatını kaybeden Selahattin Ayan’ın, uyuşturucu ticareti, hırsızlık, adam yaralama gibi suçlardan 19 suç kaydı, arkadaşları Hıdır Ü.’nün hırsızlık, uyuşturucu, yaralama gibi suçlardan 13 kaydı ve Şükrü Ç.’nin ise aynı suçlardan 17 suç kaydı olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen her iki şüpheli de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Samsun Öğrencilerden Genelkurmay Başkanı’na mektup Samsun Bafra Anadolu Lisesinde düzenlenen "Vatanım Sana Canım Feda" etkinliğinde 700 öğrencinin imzaladığı mektup, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’a gönderilecek. Bafra Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen "Vatanım Sana Canım Feda" etkinliğinde öğrenciler Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan liseli gençleri andı. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarından kısa bir sinevizyon gösterisinin ardından konuşan proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Naim Okay, "1915 Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında hayatlarının henüz baharında vatan için canını vermekten hiç tereddüt etmeyen 15-16 yaşlarındaki şehitleri anmak için buradayız. O gençlerden vatan sevgisinin Bafra Anadolu Lisesi öğrencilerinden de hala mevcut olduğunu göstermek için Vatanım Sana Canim Feda etkinliğini düzenledik" dedi. Genelkurmay Başkanı Metin Gürak’a yazdıkları mektubu okuyan 10 sınıf öğrencisi Nazlı Hüban Ertürk, "Cennet vatanımız Türkiye’nin yarınları olacak Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında canlarını çekinmeden veren henüz 15-16 yaşlarında olan kahraman liseli şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Nasıl liseli gençler öğretmenlerinden helallik alarak vatan savunmasına koşmuşlarsa, biz de Bafra Anadolu Lisesi olarak ihtiyaç hissedildiğinde kızıyla erkeğiyle vatanımızı savunmaya hazır olduğumuzu bildirmekten şeref duyarız" ifadelerini kullandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürkan’a yazılan mektuba öğretmenler de imza atarak öğrencilere destek oldu. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından imzalanan mektup, Genelkurmay Başkanı’na gönderilecek.