SAĞLIK - 02 Eylül 2014 Salı 13:28

ABD'li uzmanlar, meme ve tiroid kanseri hakkında bilgilendirecek

A
A
A
ABD'li uzmanlar, meme ve tiroid kanseri hakkında bilgilendirecek

Liv Hospital ve dünyaca ünlü kanser merkezi Memorial Sloan Cancer Center MSCC çağımızın hastalığı kanserle ilgili ortaklaşa düzenlediği sempozyum ile ikinci kez işbirliğine imza atıyor.

11 Eylül - 13 Eylül tarihleri arasında Liv Hospital Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek “Tiroid Kanserinde Güncel Cerrahi Yaklaşımlar ve Meme Kanserinde Bireysel Tedavi Yaklaşımları” sempozyumunda meme ve tiroid kanseri ile ilgili yeni tanı, tedavi ve cerrahi yöntemler masaya yatırılacak.

Liv Hospital Meme Cerrahı Uzmanı Prof. Dr. Levhi Akın ve Liv Hospital Endokrin Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Tunca’nın ev sahipliği yapacağı sempozyumda dünyaca ünlü kanser merkezi Memorial Sloan Cancer Center Tiroid Cerrahı Dr. Ashok R. Shaha, Meme Cerrahı Dr. Hiram S. Cody meme ve tiroid kanseriyle ilgili son gelişmeleri ve en yeni tedavi yöntemlerini paylaşacak. Gazeteci Yazar Nevval Sevindi’nin moderatörlüğünde yapılacak halk toplantısında ise meme ve tiroid kanseriyle ilgili sorular yanıt bulacak.

TİROİD VE MEME KANSERİ A’DAN Z’YE ELE ALINACAK
Memorial Sloan Kettering ve Liv Hospital işbirliğinde düzenlenecek “Tiroid Kanserinde Güncel Cerrahi Yaklaşımlar ve Meme Kanserinde Bireysel Tedavi Yaklaşımları” konu başlıklı sempozyumda meme, tiroid kanseri ve tedavi yöntemleri A’dan Z’ye ele alınacak. 11 Eylül’de halka açık olarak düzenlenen ve Gazeteci-Yazar, Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği kurucusu Nevval Sevindi’nin moderatörlüğünü yapacağı toplantıda ABD’li doktorlarla birlikte, Prof. Dr. Levhi Akın ve Doç. Dr. Fatih Tunca meme ve tiroid kanseri ile ilgili yeni gelişme ve tedavi yöntemlerini anlatarak, katılımcılardan gelen soruları yanıtlayacak. 12 - 13 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek sempozyumun ikici bölümü ise yalnızca hekimlere yönelik, bilimsel toplantı olacak. Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinden gelen uzmanlar tiroid ve meme kanserini, her açıdan ele alacak.

“Tiroid Kanserinde Güncel Cerrahi Yaklaşımlar ve Meme Kanserinde Bireysel Tedavi Yaklaşımları” sempozyumu hem halka açık olarak hem de hekimlere yönelik iki aşamada gerçekleştirilecek. Halka açık olarak düzenlenecek bölümü, 11 Eylül Perşembe günü, saat 11.00 - 14.00 arasında yapılacak. Liv Hospital Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek sempozyumda Liv Hospital Meme Cerrahı Prof. Dr. Levhi Akın ve Liv Hospital Endokrin Cerrahı Doç. Dr. Fatih Tunca yönetiminde, dünyanın önde gelen hekimleri meme ve tiroid kanserlerle ilgili son gelişme ve tedavi yöntemlerini anlatacak. Ardından soru- cevap bölümüne geçilecek.

“Tiroid Kanserinde Güncel Cerrahi Yaklaşımlar ve Meme Kanserinde Bireysel Tedavi Yaklaşımları” konu başlığıyla hekimlere yönelik gerçekleştirilecek bölüm 12-13 Eylül tarihleri arasında Liv Hospital Konferans Salonu’nda yapılacak. Dünyaca ünlü hekimlerin konuşmacı olarak katılacağı meme ve tiroid kanserlerle ilgili tedavi yöntemleri ve gelişmeler anlatılacak. 

İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta yaraları tedavi edilen doğaya salındı Sinop’ta yaralı bulunan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuş tedavileri sonrası Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından doğaya salındı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü, Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Klinik, bakım ve ameliyat alanlarında incelemelerde bulunan Vali Özarslan, Bölge Müdürü Orhan Çatalçam’dan, yaban hayvanlarına yönelik yürütülen tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Doğa, Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü çalışanlarına gösterdikleri gayret ve emekten dolayı teşekkür eden Vali Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte yaralı olarak bulunan ve tedavileri tamamlanan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuşları doğaya saldı. Sarıkum Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından, 2023 yılında yüzde 60 oranında tedavi başarısı elde edilerek, 300’ün üzerinde yaralı yaban hayvanı yapılan tedavileri sonrasında doğaya salındığı bildirildi. Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaralı hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapma imkanına sahip olduklarını vurgulayan Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, "Burada iki veteriner arkadaşımız var. Hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapabiliyorlar. O noktada teknolojik altyapımız gayet gelişmiş durumda" dedi. Öte yandan Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin içinde ameliyathane, radyoloji ve yoğun bakım üniteleri de bulunan Türkiye’deki 5 merkezden biri olduğu belirtildi.