GÜNDEM - 14 Ağustos 2018 Salı 12:36

ABD'ye tepki için, Amerikan tıraşını yasakladı

A
A
A
ABD'ye tepki için, Amerikan tıraşını yasakladı

Elazığ’da bir kuaför, ABD'ye tepki olarak Amerikan olarak bilinen saç tıraşını iş yerinde yasakladı.

Elazığ’da kuaför Yasin Akbal, Türkiye ile ABD arasında yaşanan rahip gerginliği ile yükselişe geçen dolar sonrasında, ABD’yi protesto etmek amacıyla Amerikan tıraşı yapmama kararı aldı. Akbal, bunun üzerine iş yerinin camlarına ‘Amerikan Tıraşı Yapmıyoruz’ yazısı astı. 

Son günlerde Amerika’nın yapmış olduğu baskılardan dolayı Amerikan tıraşı yapmama kararı aldıklarını dile getiren kuaför Yasin Akbal, “ Biz artık Türk tıraşı dediğimiz tıraşlara geri dönüyoruz. Elimizden geldiğince devletimize destek vermek için böyle bir kampanya başlattık. İnşallah halkımızda bu konuda duyarlı olur. Onların doları varsa bizim de Allah’ımız var. Bizimde böyle bir katkımız olsun istedik. Elimizden geldiğince yaptığımıza inanıyoruz. Bu zor günleri atlatacağız. Ülke olarak zorlu süreçten çıkacağız” dedi. 

Çalışanlar olarak kampanyaya destek verdiklerini aktaran kuaför Erkan Bozkurt, “Kuaför olarak elimizden gelen bu. Daha iyisini yapmak isterdik. Amerikan tıraşı ülkemizde 30 yıldır olan bir tıraş. Bu son zamanlardaki ekonomik savaştan dolayı, biz artık Amerikan tıraşını yapmıyoruz. Protesto ediyoruz. Umut ediyoruz ki iyi olacak” diye konuştu.  

Kamil Can Kılıç
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AFAD’da, ‘İklim Değişikliği Afet Yönetimi’ projesi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD), İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) projesi hakkında bilgilendirme amaçlı basın toplantısı düzenlendi. Programda İDAY projesinin kapsamı ve amaçları hakkında konulara değinildi. AFAD’da İklim Değişikliği Afet Yönetimi projesine yönelik basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, afet risklerinin azaltılmasına yönelik pilot illerde çalışmaların yürütüldüğü, iklim - afet alanlarında eğitim, planlama, risk analizi, ve toplumsal bilgilendirme faaliyetlerinin kapsamı ve iklim değişikliği sonucu meydana gelecek olumsuz durumlara karşı yapılan çalışmalar hakkında açıklamalar yapıldı. "Önlem almadığımız takdirde kuraklığın çok daha şiddetli olacağını biliyoruz" AFAD Proje Yönetim Ofisi Başkanı Betül Kurada, toplantıda yaptığı açıklamada, "Ama sanayi devriminden sonra veriler gösteriyor ki bu süreci biz insan eliyle hızlandırıyoruz, hızlandırmışız. Eğer önlem alırsak daha iyi bir senaryo bizi bekliyor, önlem almazsak daha kötü bir senaryo bizi bekliyor. Ve herkese gelenlere bunu gösterdik. Önlem almadığımız takdirde kuraklığın çok daha şiddetli olacağını biliyoruz. Sıcak hava dalgasının çok fazla olacağını biliyoruz. Soğuk hava dalgasının daha azalacağını biliyoruz. Bunlar sadece afet demek değil, bunlar yiyecekle yaşayacağımız sorunlar demek, kuraklık demek, tarımsal bir olaya sorun açması, yol açması demek aslında bizim için” dedi.
Düzce Dört kilometre yeni içme suyu hattı Düzce Belediyesi şehrin alt yapı sistemlerinde yenileme çalışmalarında hız kesmiyor. İçme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon ile diğer altyapı hizmetlerini yürüten Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, 2024 yılı başından bu yana yapılan çalışmaların raporunu paylaştı. Düzce Belediyesi, şehir merkezi ve sorumluluk alanı içinde altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Rutin çalışmalar ve anlık müdahalelerin yanı sıra yeni abonelikler, altyapı yatırımları ile tesis bakım, onarım çalışmalarına ilişkin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, 2024 yılı ilk 4 aylık süreçte yapılan işlerin raporunu yayınladı. Yeni hat çekim ile mevcut hatların yenilenmesini kapsayan raporda 4 bin 129 metre kanal açma, 2 bin 324 adet vidanjör hizmeti, 159 yeni su aboneliği, 185 yeni kanalizasyon bağlama hizmeti, 197 adet baca açma ve yükseltme işlemi, 389 kanalizasyon açma ve temizleme kayıtlarda yerini aldı. Altyapı yenileme işlemleri hızlandı 2024 yılı itibariyle altyapı yatırımlarına hız verilirken 2024 Ocak-Nisan aylarını kapsayan 4 aylık Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü raporunda yer alan yatırımlar ise; 3,8 kilometre yeni içme suyu hattı, 1,4 kilometre içme suyu hattı yenileme, 5,1 kilometre kanalizasyon hattı, 2,7 yağmur suyu hattı inşası oldu. Altyapı yatırımlarının yanı sıra arıza ve bakımların da zamanında yapıldığı çalışmalar kapsamında arıtma tesislerinin 44 kez düzenli bakımı yapılırken, toplamda 47 kanalizasyon arızası, 99 içme suyu arızasına anında müdahale edildi.
Ordu Başkan Tavlı, seçim öncesinde barıştırdığı kırgın esnaflarla buluştu Ordu’nun Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı seçim çalışmaları sırasında, kırgın olduklarını öğrendiği ve barıştırdığı iki esnafın misafiri oldu. Başkan Hüseyin Tavlı, Kaledere Mahallesi 20 Temmuz Caddesi’nde bulunan esnaflarla bir araya geldi. Seçim çalışmaları sırasında birbirlerine kırgın olduklarını öğrendiği esnafları barıştıran Başkan Tavlı, seçim sonrası da esnaflarla bir araya gelerek dostluklarını pekiştirdi. Cadde esnaflarından Süleyman Tez ve Turan Demir ile buluşan Tavlı keyifli sohbet gerçekleştirdi. Cadde esnafının da katıldığı buluşmada konuşan Başkan Tavlı, “Allah bize seçim sürecinde Ramazan ayında, bu kardeşlerimizle birlikte kucaklaşmayı nasip etti. Bu birliktelik neticesinde de esnaflarımızdan Muharrem Som kardeşimiz bayram sonrası kahvaltı programına bizleri davet etmişti. Biz de esnaflarımızla bir araya gelerek sohbet ettik. Her iki esnaf kardeşimize bizlerle beraber kucaklaştığı için, ev sahipliği yapan Muharrem kardeşime de ikramları için teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Onların dostluklarıyla beraber bu sofra bereketlendi. Onların birbirine olan sevgileriyle biz de lezzet aldık. Küslükten bir şey çıkmaz. Birlik, beraberlik ve dostluk bakidir. Kendilerine bunu sağladıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Keyifli sohbet çay ikramlarının ardından sona erdi.