GÜNDEM - 21 Temmuz 2018 Cumartesi 05:03

Acil koruma

A
A
A
Acil koruma

Hastanelerde özel güvenliğin yetersiz kaldığını belirten Bakan Koca “Polisler, 24 saat kuş uçurtmayacak. Şiddeti gördüğü an işlemleri hastanede yapacak” dedi

Son olarak Şanlıurfa’da bir hasta yakınının doktora parke taşıyla saldırmasının ardından sağlıkta şiddet yeniden gündeme geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarını artık polisin koruyacağını söyledi. Twitter adresinden açıklama yapan Koca, İçişleri ve Adalet Bakanlarıyla yaptığı değerlendirmelerde sağlıkta şiddetin engellenmesine yönelik mevzuatta birçok düzenlemenin yapılmış olduğunu, sıkıntının uygulamada yaşandığını gördüklerini belirtti. Ayrıca, acil servislerdeki özel güvenlik görevlilerin şiddet olaylarının önüne geçemediğini söyleyen Bakan Koca şunları söyledi:

24 SAAT GÖREV YAPACAK
Şiddete maruz kalan veya tanık olan sağlık personelinin soruşturma işlemleri için emniyet birimlerine davet edilmesi birtakım problemler doğuruyor. Ayrıca suçüstü olmakta birlikte ifadesi alınan saldırganın kısa sürede salıverilmesi caydırıcılığı engelliyor. Kamu vicdanını yaralayarak infiallere yol açıyor. Talebimiz üzerine İçişleri Bakanlığımız problemlerle ilgili tedbirleri artırmak üzere bir genelge yayınladı. Acil hasta yoğunluğu fazla olan hastanelerimizde 24 saat esasına göre polis görevlendirilecek. Adli görevinin yanı sıra önleyici görevini de yerine getirmesi sağlanacaktır. Sağlık personeline karşı işlenen suçlarda işlemler, hasta bakım hizmetlerini aksatmayacak şekilde ilgili sağlık kuruluşlarında yerine getirilecektir.

Doktorlar aikido ile kendisini koruyacak
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli doktor Bahattin Ahmet Yalçın’ın hasta yakınları tarafından başına kaldırım taşıyla vurulup ağır yaralanması Denizli’de protesto edildi. Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Meral Alten, günlük en az 30 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığını öne sürdü. Alten, şunları söyledi: Bu konuyla ilgili tüm yetkilileri ve yöneticileri acil tedbir almaya davet ediyoruz. Şiddet uygulayan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve indirim uygulanmamasını istiyoruz. Kendimizi savunmak adına üyelerimize ücretsiz ‘aikido’ kursu açmaya karar verdik.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Vali Tavlı: “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Valisi Orhan Tavlı, şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak gördüklerini söyledi. Vali Orhan Tavlı ve Eşi Ayşe Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve protokol üyeleriyle birlikte 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonda yapılan iftar programında konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Şehitlik ve gazilik mertebeleri bizim inancımızda ve kültürümüzde çok önemli olduğu gibi aynı şekilde şehit yakını olmak da büyük bir gurur ve iftihar vesilesidir. Dolayısıyla bizler de şehitlerimizin emaneti olan siz kıymetli şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyor, sizleri kalbimizin en müstesna köşesinde misafir etmeyi şeref biliyoruz. Şehitlerimize ve gazilerimize olan şükran borcumuzu ödemenin en güzel yolunun buradan geçtiğine inanıyor ve bunun için gayret gösteriyoruz” dedi. “Sizlere ve milletimizin huzuru, devletimizin bekası, geleceğimizin güvencesi için vazife yürüten kahraman askerlerimize ve tüm güvenlik güçlerimize de şükran borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye Vali Tavlı, konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Rabbim tüm kahramanlarımızı korusun, ayaklarına taş değiştirmesin. Sizlere sağlıklı, huzurlu ve hayırlı uzun ömürler versin. Çanakkale’de, Kıbrıs’ta, Kore’de, 15 Temmuz gecesinde ve vatan toprağımızın her karışında, bayrağımıza, vatanımıza, aziz milletimize ve kutsal değerlerimize sahip çıkan isimsiz kahramanları ve kahramanlık destanı yazarken hiç düşünmeden canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, aziz vatan evlatlarını rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bu vesileyle vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için can veren Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş Gazilerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyor, hayatta olan Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhunu şad, mekânlarını cennet, makamlarını âli eylesin."