ASAYİŞ - 28 Mayıs 2018 Pazartesi 11:41

Adana'da korku apartmanı

A
A
A
Adana'da korku apartmanı

Adana'da 11 katlı bir apartmanın zemin katına yapılan trafo nedeniyle vatandaşlar hem sesten uyuyamıyor hem de patlama olacak diye korkuyor.

Çukurova ilçesi, Belediyeevleri Mahallesi'nde 20 yıl önce bir apartmanın zemin katına trafo yapıldı. Yapıldığı zaman apartman yönetimi tarafından yapımına izin verilen trafoda zaman ilerledikçe çıkan ses nedeniyle ilk 5 kat uyuyamaz hale geldi. Başka illerde trafolarda meydana gelen patlamalar nedeniyle bu kez apartman sakinleri can tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını anlayınca korkuları bir kat daha arttı. Üzerinde 'ölüm tehlikesi' yazısı ve işareti bulunan trafonun kaldırılması için apartman yöneticisi Kemal Karadam, 5 kez TEDAŞ'a başvuru yaptı. Ancak her yaptığı başvuruya "bütçenin yıl başında hazırlandığı yıl ortasında gelen taleplerinin diğer yıllar görüşüldüğü, ayrıca trafo yeri gösterilmesi ve taşınma masraflarının karşılanması halinde trafoyu kaldıracaklarını" belirten cevaplar gönderildi. 

Yönetici Kemal Karadam, TEDAŞ'ın yıllar önce apartmanın altına bir trafo yaptığını belirterek, "Trafodan dolayı 1. ve 2. katta oturan vatandaşlarımız seslerden rahatsız. Aşırı derecede ses yapıyor ve tehlikeli, apartmanın altında patlamaya hazır bir bomba istemiyoruz. Defalarca bilgi ve dilekçe verdik bu trafonun buradan kaldırılması için fakat siz kendi imkanlarınızla kaldıracaksınız bizim bu işlem için ödeneğimiz yok dediler. Nerede görülmüş vatandaş devletin trafosunu nasıl kaldırabilir apartman altından. Biz bir an önce bu trafonun buradan kaldırılıp apartman sakinlerimizin rahata kavuşmasını istiyoruz" dedi. 

Karadam, bu durumdan korktuklarına dikkat çekerek şöyle devam etti: 

"Televizyonlarda izliyoruz bu tarz yerlerde patlamalar oluyor. Zamanında bu apartman yapıldığında bu trafo yapılmış diğer apartmanlarda yokmuş şu anda 5 apartmana elektrik veriyor yani zamanında yapılmış o şekilde de kalmış. Kimse bu işin arkasına düşmemiş eski apartman sakinleri şu anda yok buraya yeni yerleşen arkadaşlarımız bu durumdan rahatsız bir an önce bu trafonun buradan kaldırılmasını istiyorlar."

"Trafo çalışmaya başlayınca duvarlar sallanıyor" 

Apartmanın 1. katında trafonun üst katında oturan Feyza Ünver ise "3 ayda bir duvarlarımız çatlıyor. Eşim buraları tamir ediyor ama geri eski halini alıyor. Çok kötü gürültü var trafo çalışmaya başlayınca duvarlar sallanıyor ve çatlama yapıyor. Çok korkuyoruz 3 defa satıp gitmek istedik çocuklarımın okulundan dolayı olmadı geri iptal ettik. Çok şikayetçiyim şu an bilseydim asla almazdım burayı satamayız çünkü satarken sıkıntıyı söylemek durumundayız ve o kişi bu şekilde almaz. Bir kişi alacak oldu durumu söyledik 50 bin lira aşağı fiyat verdi. Televizyonda bir patlama izlemiştim bu yüzden daha çok korktuk hatta çocuklarım ağlamaya başladılar 'anne biz ölecek miyiz ölmek istemiyoruz' diye ama yapacak bir şey yok. Defalarca dilekçe verdik kaldırılması için ama kimse bir şey yapmıyor" diye konuştu. 

TEDAŞ ise yıllar içinde yapılan başvurulara bütçenin yıl başında yapıldığını şu an ödenek olmadığını, daha sonraki yıllar değerlendirileceğini ya da yer gösterilmesi ve taşınma masraflarının apartman sakinleri tarafından karşılanması durumunda trafonun kaldırılabileceğini bildirdi.  

Fatih Keçe - Serkan Çetinkaya
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.