GÜNDEM - 19 Eylül 2017 Salı 14:15

Adana'da tavuklu pilav izdihamı

A
A
A
Adana'da tavuklu pilav izdihamı

Adana'da Ahilik Haftası kutlamalarında dağıtılan tavuklu pilavı almak isteyen vatandaşlar sıraya girmeyince izdiham oluştu. Vatandaşların birbirini itmesi üzerine “Kazanın içine giriyorsunuz” diye tepki gösteren aşçı, zaman zaman kazanın kapağını kapattı.

Seyhan ilçesindeki Tarihi Büyüksaat'ın önünde Adana Valiliği'nin girişimiyle Ahilik Haftası kutlama programı düzenlendi.

Mehter takımı eşliğinde protokol üyelerinin Büyüksaat'e gelmesiyle başlayan etkinlik, usta, kalfa ve çıraklara ödül verilmesiyle devam etti.

Yılın ahisi seçilen 71 yaşındaki berber Mehmet Şimşek'e ahilik kaftanı Adana Vali Yardımcısı Mehmet Seyman ve Adana Esnaf Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek tarafından giydirildi.

Kutlamada konuşan Sözütek, “Esnaf bayramımızın ülkemize, Adana halkına ve Adana esnafına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Mehmet Seyman ise ahiliğin bir meslek örgütü olmasının yanı sıra yardımsever olmayı, haksız kazançtan uzak durmayı, yoksula sahip çıkmayı, başkasının hakkına saygı göstermeyi, din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütmesi bakımından bir manevi terbiye ocağı olduğunu söyledi.

Adana'da tavuklu pilav izdihamı

Protokole tepsilerle ikram edildi

Kutlamaların devamında halk oyunu gösterisi sunulduktan sonra protokol üyelerine tepsilerle tavuklu pilav ikram edildi. Halk ise bir tabak tavuklu pilav alabilmek için birbiriyle yarıştı. Sıraya girmeyen vatandaşlar birbirini itince izdiham oluşturdu. İzdihama tepki gösteren aşçı zaman zaman kazanın kapağını kapatarak “Dağıtmıyorum. Sıraya geçin diyorum geçmiyorsunuz. Bir alan 3 defa alıyor. Yemeyenler de yesin. Kazanın içine giriyorlar, çalışamıyoruz” diye konuştu.

Bir vatandaş ise bir tabak tavuklu pilav alabilmek için yarım saat beklediğini söyledi.

Etkinliğin sonunda Vali Yardımcısı Seyman ve Adana Esnaf Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, demir dövüp fotoğraf çektirdi. 

Nuri Pir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."