ASAYİŞ - 19 Temmuz 2016 Salı 10:59

Adliye sevk edilen askerlerden 63’ü serbest bırakıldı

A
A
A
Adliye sevk edilen askerlerden 63’ü serbest bırakıldı

Darbe girişimi sonrası 2.Ordu Komutanlığı Karargahı’nda teslim olan askerlerden adliyeye sevk edilenlerden 63’ü savcılık sorgularının ardından serbest kalırken, 7 kişi ise tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Malatya’da 2. Ordu Komutanlığı’nda darbeci bir grup asker ile polis uzun süre çatışmıştı. 1 gün süren çatışmaların ardından silahlarını dolaplara kilitleyerek polise teslim olan çok sayıda asker gözaltına alınmıştı.
Polis okulunda gözaltına tutulan ve çoğunluğunu erlerin oluşturduğu askerlerin sorguları tamamlandı. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen askerlerden 63'ünün savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. 7 askerin tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildiği belirtilirken, adliye çevresinde alınan güvenlik önlemleri devam ediyor. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları karşı karşıya geldi. İki grup arasında zaman zaman kavgalar da yaşanırken, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bölgeye geldi. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi İzmit Belediyesi meclis üyesi İbrahim Efe’yi ittirdi. Yere düşen İbrahim Efe’ye İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yanında bulunanlar, "Kendini yere atıyorsun, numara yapma" diye tepki gösterdi. Bu sırada Fatma Kaplan Hürriyet’in yanında bulunan bir kişi de yere düştü. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "İzmit Belediyesi’nin değil şehir hastanesi sorumluluğunda olan alana, şehir hastanesi yönetiminin daveti ile vatandaşların ulaşım kolaylığını sağlayacak kapı düzenlemesini yapmak üzere gitmiş olan çalışma arkadaşlarımız, İzmit Belediyesi ekiplerinin engellemesi ile karşılaşmış ve çıkan arbedede çalışma arkadaşlarımız darp edilmiştir. Takdir halkımızındır" denildi.