DÜNYA - 13 Eylül 2018 Perşembe 15:17

Afganistan isyancılara karşı askeri operasyonları hızlandırdı

A
A
A
Afganistan isyancılara karşı askeri operasyonları hızlandırdı

Afganistan Savunma Bakanlığı, Afgan milli güvenlik güçlerinin Taliban militanlarına ve diğer terörist gruplara yönelik operasyonlarının yoğunluğunun ve hızının arttırıldığını açıkladı.

Afganistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Afgan ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından desteklenen operasyonların ana hedefinin 20 Ekim’deki milletvekili seçimlerinde halkın güvenliğini sağlamak olduğu ifade edildi. Savunma Bakanlığı Sözcüsü Gafur Ahmet Cavit düzenlediği basın toplantısında, “Çeşitli şehirlerde sivillere yönelik saldırıların düzenlenmesiyle barış sürecine ve seçimlere zarar vermek isteyen bazı unsurlar var. Fakat Afgan milli güvenlik güçleri düşmanlara ve bu grupların manevralarına devam etmelerine ve ülkedeki demokratik süreci bozmasına izin vermeyecek” dedi.

Sözcü Cavit’in açıklamasına göre operasyonların arttırılmasıyla birlikte Afgan Hava Kuvvetlerinin düzenlediği saldırılarda son 3 gün içinde 294 Taliban militanı öldürüldü, 107 militan yaralandı. Sözcü Cavit, “Afgan halkına, Afgan milli güvenlik güçlerinin halkı korumak ve ülkenin ulusal egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmak için elinden geleni yapacağını temin ediyoruz. Afgan milli güvenlik güçleri, hayatlarına mal olsa bile bu yönde çabalarını asla durmayacaktır” diye konuştu.  

Sultan Faizy

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.