DÜNYA - 01 Ekim 2014 Çarşamba 09:29

Afganistan’da imzalar atıldı, Kabil’de bombalar patladı

A
A
A
Afganistan’da imzalar atıldı, Kabil’de bombalar patladı

Afganistan ve ABD arasında Stratejik Güvenlik Antlaşmasının imzalanmasının üstünden 24 saat geçmeden Afganistan’ın başkenti Kabil’de erken saatlerde iki bombalı saldırı gerçekleşti.

ABD askerlerinin 2014 sonrası Afganistan’da kalmasını sağlayan Stratejik Güvenlik Antlaşmasının imzalanmasının üstünden 24 saat geçmeden başkent Kabil'de sabah erken saatlerde bombalar patladı. Patlamaların hedefi Afganistan Milli Ordusu’na ait askerleri taşıyan servis otobüsleri oldu. İlk belirlemelere göre, patlamalarda 7 kişi yaşamını yitirdi, 21 kişi de yaralandı.

Afganistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Zahir Azimi, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan olayda ölenlerin çoğunu Afgan askerlerin oluşturduğunu açıkladı. Patlamaya tanık olan Hamidullah isimli vatandaş, “Büyük bir patlama sesi duydum ve insanların panik halinde sağa sola kaçıştığını gördüm otobüsün içinde birçok kişi yaralanmıştı” dedi. Bir başka görgü tanığı Fared ise “Patlama oldu baktık askerler otobüsün içinde yaralanmıştı, koştuk onları dışarı çıkardık, genç bir asker Kelime-i Şehadet getirerek kollarımda can verdi” dedi.

Başkent Kabil’deki iki saldırıyı da Taliban örgütü üstlendi. Örgütün sözcüsü Zabiullah Mücahid basına gönderdiği mailde bugün saldırıların dün ABD ile antlaşma imzalayan Kabil yönetimine bir tepki olduğunu ve ülke genelindeki saldırıları artıracaklarını söyledi.

MUSTAFA DEVECİ
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir