POLİTİKA - 23 Ağustos 2014 Cumartesi 12:37

Ağbaba, mahalle ziyaretlerinde bulundu

A
A
A
Ağbaba, mahalle ziyaretlerinde bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da huzuru bozacak en büyük tehdidin uyuşturucu olduğunu söyledi.


Ağbaba, Aslanbey ve Nuriye Mahallelerini ziyaret ederek, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Kendisine iletilen sorun ve istekleri dinleyen Ağbaba, ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Malatya'nın en büyük problem trafik. Maalesef kent yeteri kadar büyüyemediği için trafik problemi yaşanıyor. Maalesef Malatya, yeni yapılan Malatya Devlet Hastanesi ile Sıtmapınarı arasında sıkıştı. Şehrin büyümesi ve genişlemesi lazım. Yeni merkezlerin açılması gerekiyor. Bu anlamda da kenti yönetenlere önemli görevler düşüyor" dedi.
Uyuşturucu ile etkin bir mücadele yapılması gerektiğini kaydeden Ağbaba, "İnsanlarımızı tehdit eden ve dikkate alınması gereken en önemli konulardan birisi de uyuşturucu kullanımı. Maalesef birçok yoksul mahallede uyuşturucu, Malatya'yı sarmış durumda. Bonzai kullandığı için hayatını kaybeden bir çocuğumuz vardı. Bu sorun sadece Malatya'nın değil, Türkiye'nin en büyük sorunu. Mutlaka bu konuyla ilgili kısa ve uzun süreli tedbirlerin alınması gerekiyor. Uyuşturucu, okula kadar girmiş ise bu önemli bir sorun haline gelmiş demektir. Malatya'daki huzuru ve barışı bozacak en büyük tehdit uyuşturucudur" ifadelerini kullandı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay RTÜK Başkanı, 23 Nisan’da Hatay’daki çocuklarla buluştu Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hatay’ın Samandağ ilçesinde depremzede çocuklarla buluştu. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, özel günde Samandağ ilçesinde bulunan bir İlkokulu ziyaret etti. Depremzede öğrencilerin eğitim gördüğü ve asrın felaketi sonrası inşa edilen ilkokulda gerçekleştirilen 23 Nisan programına katılan Şahin, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Depremzede çocuklarla birlikte olmanın heyecanının yaşadığını dile getiren RTÜK Başkanı Şahin, "Kıymetli çocuklarımız, geleceğimizi emanet ettiğimiz şu anda heyecanını birlikte yaşadığımız bu güzel okulu bize sağlayan, bize bu okulu açan yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Ben 1999 depremini yaşadım. Daha farklı şartlarda depremi atlattık. Allah’a çok şükür ailemizden kimseyi kaybetmedik. Her zaman söylüyorum bu okulu sadece okul olarak görmeyin. Bu okul devlet ve milletin el ele neler yapılabileceğini, STK’ların ve Sivil Toplum Örgütlerinin neler yapabileceğini gösteren aslında en önemli göstergelerden bir tanesidir" ifadelerini kullandı. Asrın felaketinin hemen ardından deprem bölgesine gelerek okul için çalışmalara başladıklarını söyleyen BUSADER Federasyonu Başkanı Zerrin Özgüle, depremzede vatandaşlarla aynı acıları yaşadıklarını ifade etti.
Elazığ 23 Nisanda başkanlık koltuğuna minik Tutar oturdu, talimatını verdi Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Namık Kemal İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi minik Elçin Zeynep Tutar’a bıraktı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Elazığ’da da çeşitli etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı. Bu kapsamda Elazığ Belediyesinde, her 23 Nisan’da geleneksel hale gelen çocukların temsili olarak yönetici koltuğuna oturma töreni gerçekleşti. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, gün dolayısıyla makamını Namık Kemal İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi minik Elçin Zeynep Tutar’a teslim etti. Çocuk başkan makama oturdu, talimatlarını verdi Makama oturan 4’üncü sınıf öğrencisi Tutar, gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili birim müdürlerinden bilgiler alarak hayata geçirilmesini istediği projelerle ilgili gerekli talimatları verdi, gerçekleştireceği projeleri tek tek anlattı. Minik Başkan Tutar, birim müdürleri ve personele çalışmalarında başarılar diledi ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na çocuklar için hayata geçirdikleri yatırımlar için teşekkür etti. ‘‘Yarının büyükleri için Elazığ Belediyesi olarak önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Başkan Şahin Şerifoğulları, ‘’Geleceğimiz olan kıymetli çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en samimi duygularımla tebrik ediyorum. Ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza iyi bir gelecek sunabilmek, milli ve manevi değerler aşılayarak ülkesine ve milletine faydalı bireyler olmasını sağlamak hepimizin sorumluluğundadır. Elazığ’da yarının büyükleri çocuklarımız için Elazığ Belediyesi olarak önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Evlatlarımızın sağlıklı ve özgüvenli bireyler olması için eğitimden sosyal projelere kadar birçok kültürel ve sportif faaliyet gerçekleştiriyor, çocuklarımız için oyun alanlarını parklar ve yeşil alanlarını artırmak için gerekli çalışmalar yapıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bütün silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyor, bugünümüzü anlamlandıran, yarınlarımızı ise şekillendirecek olan bütün çocuklarımızı da sevgiyle kucaklıyorum’’ dedi.
Adıyaman Koltuğa oturan depremzede çocuk çiçek gibi Adıyaman istedi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin koltuğuna Öykü Mina Işık oturdu. Işık, tozun ve enkazın olmadığı çiçek gibi bir Adıyaman için belediye birimlerine talimat verdi. Borsa İstanbul 4’üncü sınıf öğrencisi Öykü Mina Işık, bir günlüğüne Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin makamına oturdu. Deprem nedeniyle Adıyaman’ın çok fazla yıkıma uğradığını ve insanların tamir olunamaz üzüntüler yaşadığını dile getiren minik Başkan, ilgili belediye birimlerine, bir an önce şehrin enkazdan temizlenmesi, enkaz kaldırma çalışmaları esnasında toz sorununun ortadan kaldırılması ve çiçek gibi bir Adıyaman talimatı verdi. Depremin yaralarının bir an önce sarılacağını söyleyen Öykü Mina Işık, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bize armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve Başkanımız Abdurrahman Tutdere’ye çok teşekkür ediyorum. Bu depremde çok fazla yaralarımız oldu, çok fazla üzüldük. Yaralarımızın sarılacağına yürekten inanıyorum. Çocuklar için tiyatro ve spor salonu inşa etmek isterim. Yolların temizlenmesini isterim ve binaların sulanıp yıkılmasını istiyorum. Çünkü tozdan dolayı hepimiz hasta oluyoruz. Konteyner kentlerde yaşayan çocuklar için çok üzülüyorum, yağmurlarda çok fazla sıkıntı yaşıyorlar, tekrar onlar için ev yapılmasını istiyorum. Benim okulumun bahçesi çok büyük, zemin çok sert, düşünce yaralanıyoruz. Parklarda yapılan yumuşak zeminlerin yapılmasını istiyorum. Kaldırımın tertemiz olmasını ve çiçek gibi bir Adıyaman istiyorum. O depremden kalan üzüntüler yaşanmayacak, buna yürekten inanıyorum, tekrar güzel bir Adıyaman için çalışacağınıza eminim” diye konuştu. Adıyaman’da en kısa sürede depremin izlerinin silineceği sözünü veren Tutdere, “Zorluklar dayanışma ile ortadan kalkar. Biz bu zorlukları bilerek ve halkımızın desteği ile geldik, hepinizin katkısı ile bu zorlukları aşacağız. Dediğiniz sorunlar bizim masamızda, gece gündüz bunun için çalışıyoruz. Tabi ki kentimiz altyapısıyla, üstyapısıyla büyük bir tahribat içinde. Özellikle bu toz meselesi çok sıkıntılı. Bir taraftan da altyapıyı yapıyoruz. Şu anda şehrin içme suyunun yüzde 50’si yok oluyor. O nedenle su şebekesini yeniliyoruz. Bununla birlikte yağmur suyu ve kanalizasyon şebekelerini yapacağız, bir taraftan da üstyapıyı kısıtlı imkanlarla en azından eski haline getirmeye çalışıyoruz. Belediyemizin imkanları da kısıtlı ama diğer büyükşehir belediyelerimizin desteği ile kısa sürede bu sorunları çözeceğiz. Başkanımızın da dediği gibi şehrimizi kısa sürede depremin izlerinden; tozdan, molozdan kurtaracağız. Ondan sonra diğer adımları atacağız ama toz bizim önceliğimiz. Bunun kuralına uygun olarak yapılması noktasında gerekli tedbirleri aldık” diye konuştu.
Zonguldak Belediye başkanı makam aracı yerine şahsi aracını kullanıyor Zonguldak’ın Alaplı’ın tek beldesi olan Gümeli yeni Belediye Başkanı Aytaç Tosun, görev süresi boyunca belediyeye ait makam aracını değil, kendi aracını kullanacağını söyledi. Zonguldak’ın Alaplı’nın Gümeli beldesinde 31 Mart’ta yapılan yerel seçimler sonucunda belediye başkanı değişti. AK Parti’den seçilen Aytaç Tosun yeni belediye başkanı oldu. Mazbatasını alıp görevine başlayan Tosun, seçim döneminde, vatandaşlara makam aracı ile ilgili verdiği sözünü tuttu. “Kasada hiç para olmayınca makam aracına binmeye gönlüm razı olmazdı“ Vatandaşlara göreve seçilmek için verdikleri sözleri tutacaklarını belirten Gümeli Belediye Başkanı Aytaç Tosun, görevi devraldığı günden bu yana belediyeye ait makam aracı yerine kredi çekerek aldığı kendi arabasını kullandığını söyledi. Belediyeye ait bir aracın sadece iş gereği kullanıldığını ifade eden Aytaç, “Gümeli beldesinin 2 bin nüfusu olan bir yerin kasasında hiç para olmadan devraldık. Bir belediye başkanın bu şartlarda bir araca binmesine ben vatandaş olarak razı olmam. Kasada hiç parasız devraldığımız belediyenin aracına binmeye gönlüm razı olmadı. Belediyenin makam aracını kullanmıyorum. Belediyeye ait diğer araçlar ilgili birimler tarafından sadece iş gereği kullanılıyor. Makam aracını değil şahsi aracımı kullanmaya devam edeceğim” diye konuştu.