POLİTİKA - 25 Temmuz 2016 Pazartesi 14:17

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'dan 'meydanlar bölünmesin' çağrısı

A
A
A
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'dan 'meydanlar bölünmesin' çağrısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminde siyasetin iyi bir sınav verdiğini belirterek, “meydanlar bölünmesin” çağrısında bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, basın mensupları ile bir araya geldi. Darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, “15 Temmuz basit bir darbe girişimi değil. Bütün değer ve kazanımlarımıza yönelik bir saldırı. Gazi Meclisimiz ilk defa bombalandı. Düşman ordularının bile yapmadığını maalesef asker üniforması giymiş teröristler Meclisimize reva gördü. 15 Temmuz’un toplumumuzun ve demokrasimizin olgunluğunu ortaya koyduğunu düşünüyorum. Toplum kendi kaderine sahip çıktı. Suriye ya da başka ülkelerde yaşanan kaosa sürüklenmesine izin vermeyeceğini ortaya koydu” dedi.

Batı medyasının darbe girişiminekarşı tutumunu da eleştiren Yılmaz, “Darbe girişimine karşı siper olan milletimizi görmedikleri gibi medyamızı da maalesef yeterince görmüyorlar. Hiç olmazsa bir mesleki dayanışma içerisinde Batı medyasının Türk medyasının bu demokrat, kahramanca ortaya koyduğu tavrı takdir etmesi, görmesi ve aktarması gerekirdi. Ulusal medyamız ne kadar iyi sınav verdiyse, uluslararası medya da o kadar kötü bir sınav verdiğini düşünüyorum. 15 Temmuz demokrasimizin zaferi olduğu kadar medyamızın da bir zaferi” ifadelerini kullandı.

“Bu milli duruş ve demokratik duruş ülkemizin büyük bir siyasi kazanımı”
Siyasi partilerin de bu süreç içerisinde iyi bir sınav verdiğine değinen Yılmaz, “Bu da bence ülkemize en büyük siyasi kazanımlardan bir tanesi. Darbe girişiminden önce hepimiz Türkiye’de fazla bir siyasi kutuplaşma olduğunu, insanların birbirinden koptuğunu ifade ediyorduk. Şimdi kötü bir vesile oldu ama bazı hayırlar da bu şerden çıktı. Siyasi kutuplaşmanın azaldığını, değişik siyasi görüş ve kesimlerden insanların demokrasi ve milli değerler konusunda bir araya geldiğini görüyoruz. Bu milli duruş ve demokratik duruş ülkemizin büyük bir siyasi kazanımı. Önümüzdeki dönemlerde inşallah bunun sonuçlarını birlikte göreceğiz. Ben 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’nin çok daha demokratik bir ülke olduğuna inanıyorum. Özellikle de bu ortak tepki nedeniyle. Ve yeni demokratik hamleler için de bu bize zemin oluşturuyor. Değişik siyasi parti ve kesimlerin demokrasi konusunda bir araya gelmiş olması, demokraside yeni bir atılım yapabilmemizin de zeminini oluşturuyor diye düşünüyorum. Şunu görmüş olduk, asgari müştereklerimiz var. Milli bazı hassasiyetlerimiz var, ortak demokratik değerlerimiz var. Bu ortaklık zemininde farklılaşacağız bundan sonra. Bu Türkiye’nin gerçekten büyük bir siyasi kazanımı. Özellikle içinden geçtiğimiz bugünlerde farklılıklarımızdan ziyade ortaklıklarımızı ortaya çıkarmada fayda olduğunu düşünüyorum. Şu süreçte ortaklıklarımızı, ortak noktalarımızı daha fazla vurgulamamızda geleceğimiz açısından fayda var diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Meydanlarda her türlü farklılığın olduğu milli duruşun sergilenmesi önemli”
Darbe girişiminde bulunanlar için “Yaptıklarının karşılığını en ağır şekilde görecekler” diyen Yılmaz, “Ama bunu hukuk içerisinde görecekler. Bu örgütün başı olan kişiyi de ülkemize getirme ve yargılama konusunda her türlü girişimi yapıyoruz. İnşallah onu da getirip yargıladığımız zaman vicdanlarda bir rahatlama olacaktır diye düşünüyorum. Darbe teşebbüsünün beli kırıldı. Kitlesel anlamda çok fazla bir tehlike arz ettiklerini düşünmüyorum. Ama noktasal her türlü tehlikeye karşı da hazırlıklı ve uyanık olmamız lazım. Bu darbe girişimlerinde bazen ikinci, üçüncü teşebbüs girişimler yaşanabiliyor. Bu tehlikelere karşı da uyanık olmamız lazım. Bu anlamda meydanların boş bırakılmaması önemli. Meydanlar antidemokratik güçlere terk edilmemeli. Meydanların bölünmemesi de önemli. Meydanlarda her türlü farklılığın olduğu milli duruşun sergilenmesi önemli” açıklamasında bulundu.

“Etnik ayrımlar ve mezhebi çatışmalar oluşturarak FETÖ yapılanması milli duruşumuzu bölmeye çalışabilir. Bazı denemeler yaptığını biliyoruz. Bu denemelerin bir kısmını sanal ortamda yapıyorlar” diyen Yılmaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“OHAL hukuki bir mekanizmadır. Bu terör örgütüne karşı tedbirlerin hızlı ve etkili bir şekilde alınabilmesi için hayata geçirilmiştir. Geçmişteki OHAL’lerle karıştırılmamalı. Geçmişte insanlar evlerine kapatılırdı, bu OHAL insanları meydanlara çağıran bir OHAL. Ülkemiz uçurumun kenarından döndü. O akşam ilk onu düşünmüştüm. Bir 20-30 yılımız gidecek gibi bir görüntü ortaya çıkmıştı. Ama tam tersine tarihin akışı hızlanacak inşallah Türkiye ve demokrasimiz için.”

Yaşanan olayların “terör örgütünün başı kurgusal gibi” ifadelerin yer almasının doğru olmadığını belirten Yılmaz, “Kurgusal diyenler gelsinler Meclis'i, emniyeti görsünler. Bu dünyanın en ayıp iddialarından bir tanesi. Çok alçakça bir iddia. Bu kadar tahribatı gördükçe artık dile getirmemeye başladılar. Uluslararası medya kuruluşlarında da maalesef buna benzer laf edenler oldu. Tarihimizden de biliyoruz hiçbir darbe uluslararası birtakım bağlantılar olmadan gerçekleşmiyor. Darbe dediğiniz hadise zaten milli bir hadise değildir. Yani milletin seçilmiş organlarına karşı, kurumlarına karşı bir kalkışma varsa burada gayrı milli birtakım uluslararası unsurlar mutlaka yer alıyordur. Bunda hiçbir şüphemiz yok. Bunda şu bu isimlendirme yapmak da siyaseten çok sağlıklı olmayabilir” diye konuştu.

Polis Özal Harekat, Özel Kuvvetler ve Türksat uydu merkezlerine yapılan saldırıları değerlendiren Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise yayınları merkezden kesemeyen darbecilerin çanak anteni hedef aldığını anlatarak, “Orada büyük bir çanak antenimiz var. Bütün işlemler oradan yapılıyor diye özellikle onu hedef almışlar. Ama o antenin bir görevi yoktu. Boşta duruyordu. Maliyeti yüksek olduğu için kaldırılmayan bir anten. Sayın Başbakanımızın bakanlığı döneminde özellikle orada kalmasını istedi. O da görevini yapmış oldu” dedi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Başkan Taşkın: “Kaybedecek vaktimiz yok” Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sosyal konutların yapımına devam edildiği inşaat alanında incelemelerde bulundu. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Çamurlu Mahallesi’nde Sosyal Konut Projesi kapsamında temeli atılan ve tamamı Battalgazi Belediyesi tarafından yapılacak olan sosyal konutların inşaat alanında incelemelerde bulundu. Başkan Taşkın, “Battalgazi Belediyesi olarak, sosyal konutlar konusunda yaptığımız, yapacağımız çalışmalarla vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve konforlu yaşam şartlarına kavuşmalarını hedefliyoruz” dedi. Battalgazi’nin yeniden inşası ve ihyası için çalışmalara tüm hızıyla devam edeceklerini ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Bugün yaptığımız incelemelerle projenin ilerleyişi hakkında önemli bilgiler aldık. Tamamı belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalar titizlikle sürüyor. Yakından takip etmeye devam edeceğiz. Bizler vatandaşlarımızın yararına olan ne varsa onu yapmaya kararlıyız. Bu proje kapsamında yapılan ve yapmayı planladığımız konut projeleriyle ev alma durumu olmayan vatandaşlarımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz. Bu projede yer alan her konut, sadece bir yapı değil, aynı zamanda birçok ailenin huzur ve güven içinde yaşayabileceği sıcak bir yuva olacak. Kaybedecek vaktimiz yok. Sosyal belediyecilik anlayışımızdan ödün vermeden hareket ederek vatandaşlarımızın refahını artırmak için çaba göstereceğiz. İlçemizin her köşesinde daha iyi yaşam şartları oluşturmak için durmadan çalışacağız. Bizlerin en büyük amacı vatandaşlarımızın yüzündeki mutluluğu görmek. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, değerli hemşehrilerimizin desteğiyle sosyal belediyecilik ilkelerimizi daha da güçlendirerek çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” diye konuştu.
İstanbul İş Sanat’tan 23 Nisan etkinlikleri İş Sanat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı rengarenk çocuk atölyeleriyle kutluyor. İş Sanat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde ‘Türk Resmini İzlemek’ ve ‘İstanbul’un Resmi’ sergilerinden ilhamla hazırlanan rengarenk çocuk atölyeleriyle kutluyor. Beyoğlu’nda bulunan müzede 20-28 Nisan tarihleri arasında devam edecek atölyeler hakkında bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için rhm.atolye@issanat.com.tr adresiyle iletişime geçilebileceği belirtildi. Cumhuriyet ressamlarımızın izinde Bu atölyede çocuklar Cumhuriyetin kuruluş döneminde her alanda yapılan inkılap ve yeniliklerle birlikte sanatın ele alınış şekli, Mustafa Kemal’in sanat ve sanatçıya verdiği önem ve bu dönemin temsilcisi sanatçılarıyla tanışacak. Batı’da alınan sanat eğitimi ve tekniklerin coğrafyamızın yaşam tarzı, doğası ve karakterleri doğrultusunda yorumlanacağı atölyede örnek işler incelenip atölye alanında uygulamalı olarak ele alınacak. 20 Nisan Cumartesi saat 16.00 Yaş Aralığı: 7-10 yaş Sanatçı Şapkaları Atölyesi Sanatçı Şapkaları Atölyesi’nde genç katılımcılar, Feyhaman Duran’ın resimlerini inceleyecek; renklerin dansını, kompozisyonların uyumunu ve detayların büyüsünü keşfedecek. Atölyede Feyhaman Duran’ın eserlerinden ilhamla renkli ve özgün şapkalar da tasarlanacak. 21 Nisan Pazar saat 13.00 Yaş Aralığı: 6-9 yaş Kartpostal Atölyesi Bu atölyede, çocuklar Resim Heykel Müzesi’ndeki eserlerden ilham alarak kendi kartpostallarını tasarlayacak ve bayram coşkusunu kartpostallarına yansıtacak. 23 Nisan Salı saat 13.00 Yaş Aralığı: 6-9 yaş Renkli Kapılar Resim Heykel Müzesi’nin kalıcı sergisi ‘Türk Resmini İzlemek’teki eserlerin incelenmesiyle başlayacak bu etkinlikte çocuklar ‘Bodvi Apartmanı Anısına’ başlıklı eser odağında atölye çalışması gerçekleştirerek kendi kapılarını tasarlayacaklar. 23 Nisan Salı saat 14.00 Yaş Aralığı: 7-12 yaş Benim Kumbaram Bu atölyede, çocuklar “Kumbaralı Çocuk” eserinden yola çıkarak İş Bankası’nın ikonik kumbarasını konuşacak ve sergideki eserlerden ilhamla kendi kumbaralarını tasarlayacak. 23 Nisan Salı saat 15.00 Yaş Aralığı: 7-12 yaş Renklerin Dansı Çocukların temel renkleri alternatif öğrenme araçlarıyla keşfedeceği bu atölye, sergi alanında renk avı ile başlayacak. Ardından, renkler eğlenceli bir boyama tekniği ile çocukların ellerinde bir araya gelecek. Türkiye’nin ilk kadın ressamlarından Fahrünnisa Zeid’in ‘Mevleviler’ isimli eserinden ilhamla, kelimelere ihtiyaç duymadan kendini anlatan, hareket eden renkli bir oyuncağa dönüşecek. 27 Nisan Cumartesi saat 11.00 Yaş Aralığı: 3-5 yaş (Bir yetişkin eşliğinde gerçekleşecek) Şehirde kutlama var Bu atölyede önce Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin koleksiyonunda yer alan Fikret Mualla, Fahir Aksoy gibi sanatçıların şehir hayatını konu alan resimleri çocuklarla birlikte incelenecek; ardından çocuklar, mukavva şablonları şekillendirip boyayarak, yaşadığı mahallede kendi hayal ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasını üç boyutlu bir üretici çalışmaya dönüştürecek. Atölyenin sonunda çocukların ürettiği tüm mahalleler bir araya getirilerek kocaman, rengarenk bir bayram kutlamasına dönüştürülecek. 27 Nisan Cumartesi saat 15.00 Yaş Aralığı: 6-9 yaş Suluboya Atölyesi: İstanbul’un Bahar Çiçekleri Bu atölyede genç katılımcılar ‘İstanbul’un Çiçekleri’ teması altında sergi turu yapacak; ardından renkleri, malzemeleri ve temel suluboya tekniklerini konuşarak atölye alanında kendi çiçeklerini renklendirecek. 28 Nisan Pazar saat 11.00 Yaş Aralığı: 9-12 yaş