POLİTİKA - 31 Ağustos 2015 Pazartesi 22:32

AK Parti İl Başkanı istifa etti

A
A
A
AK Parti İl Başkanı istifa etti

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, 1 Kasım’da yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde aday adayı olmak için görevinden istifa etti.


Gündüz, beraberinde Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor, Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut Orhan, il, ilçe, kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla İl Başkanlığı binasında düzenlediği toplantıda istifa ettiğini ve aday adaylığını resmen açıkladı. Toplantıda 15 Ocak 2014 tarihinden beri sürdürdüğü İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini ve 26. dönem AK Parti Gümüşhane milletvekili aday adayı olduğunu kaydeden Gündüz, “Geçen hafta il başkanları olarak Ankara’ya çağırıldık. Ankara’daki görüşmelerde Başbakanımız ve Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu il başkanları tasarrufta ile ilgili özel olarak ‘Bir kısım il başkanlarının aday adayı olacağını’ söyledi. Teşkilatla görüşmelerimiz sonucu ise müracaatımızı yaptık. Bugünkü görüşmelerimizde Başbakanımız bizden 26.dönem milletvekilliği için istifamızı istediler. Bizde saat 16.30 itibari ile istifamızı sunduk. Ve bu süreçte 26. dönem milletvekilliği aday adaylığı için yarın teşkilatımıza müracaat edeceğiz” dedi.

“13 YILDIR BU DAVA İÇİN MÜCADELE ETTİK”
1 Kasım tarihinde yapılacak olan erken genel seçimde 31 Ağustos tarihinin istifalar için son gün olduğunu hatırlatan Gündüz, “Çıktığımız bu kutlu yolda Allah utandırmasın. Hep bitlikte yıllarca bu teşkilatta hizmetler verdik. Biz bu dava için mücadele edeceğiz. Bu davanın başı, ortası, sonu yoktur. Bize hangi görev tevdi edilirse o görevi yaparız. Başbakanımız ‘Partide çaycılık yapacaksın’ deseydi hiç çekinmeden bu dava için onu da yapardım. Ben partinin kurucularındanım. 13 yıldır bu dava için mücadele ettik. Teşkilatların çeşitli kademelerinde görevler yaptık, hep beraber, birlik beraberlik içerisinde çalıştık, güzel başarılara imza attık. Bundan sonra da hep birlikte memleketimize, bu millete, bu ümmete hizmet edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

YENİ İL BAŞKANI CELALETTİN KÖSE
Bir gazetecinin 'Yerinize kim vekalet edecek ve ne kadar sürecek?' sorusu üzerine Gündüz, "Bizim teşkilatımızda her fert daima her göreve hazırdır. Ama bizde siyaseten İl Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanımız görevi devralır. Gümüşhane’de de Siyasi-Hukuki İşler Başkanımız Celalettin Köse AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı'na vekalet edecek. Genel merkezimiz nasıl bir yol izleyeceğini daha sonra iletecek, teşkilatımız ona göre adımlarını atacak” cevabını verdi.

BAŞBAKAN’A TEŞEKKÜR
Gündüz açıklamasına şöyle devam etti:
"Biz bu yola kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile çıktık. Şimdi de bilge adam Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile yola devam ediyoruz. Bu kutlu yolda bana bu görevi layık gördüğü için Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na, desteklerini esirgemeyen bütün teşkilat mensuplarıma ve bütün dava arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu dava hizmet eden herkese teşekkür ediyorum. Hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde el ele, omuz omuza hizmet edeceğiz. Herkes hakkını helal etsin” ifadelerini kullandı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Turizm haftasında Çamlık gezisi Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Yozgat Valiliği önünde toplanan ATV ve Motosikletli vatandaşlar, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile birlikte Türkiye’nin ilk Milli Parkı Çamlık’a gezi düzenlediler. Türkiye’nin ilk milli parkı Yozgat çamlığı, havaların ısınmasıyla birlikte doğaseverlerin önemli durak yerlerinden biri olurken, son 10 günlük dönem içerisinde 3 bin 170 araç ve 16 bin 300 kişi ziyaret etti. Yozgat Valiliği, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında organize ettiği farkındalık etkinliğine doğaseverler, motosiklet ve ATV tutkunları ilgi gösterdi. Yozgat Valiliği turizm haftasını da dikkate alarak, doğaseverlere yönelik Türkiye’nin ilk Milli Parkı olan Çamlık’ta etkinlik düzenledi. Valilik binası önünde toplanan doğaseverler, motosiklet ve ATV tutkunları, Lise Caddesi’nden geçerek milli park çamlığa çıkıp tur atarak farkındalık oluşturmaya çalıştılar. Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen etkinliğe Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Özcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi de katıldı. Etkinlikte konuşan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, ilin her bölgesini turizme açmak için çalıştıklarını söyledi. Doğaseverlerle, motorcu arkadaşlarla, ATV tutkunlarıyla Çamlık Milli Parkı’mızda bir tur düzenlediklerini dile getiren Özkan, Yozgat Çamlık Milli Parkı’nın Türkiye’nin ilk milli parkı olma özelliğinin yanı sıra Yozgat’ın da ayrı bir değeri olduğuna dikkat çekti. Ormanlar içerisinde, ağaçlar içerisinde, güzellikler içerisinde turlarının tamamladıklarını anlatan Vali Özkan, ‘’İlimiz turizmde hizmet sunumunu geliştirmek, kaliteyi artırmak üzere Oran Kalkınma Ajansı’mız ve İl Kültür Müdürlüğümüz, Kültür Turizm Müdürlüğümüz bünyesinde de otellerde eğitimlerimiz devam ediyor. Yozgat’ı bir tarım, hayvancılık, sanayi kenti olmasının ötesinde bir de turizm kenti haline dönüştürmek, bu vesileyle de Kazankaya Kanyonu’nda Orman Genel Müdürlüğümüz, İl Özel İdaremiz ve Oran Kalkınma Ajansımızla birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Akdağmadeni Belediyesiyle beraber, onların güzel bir projeleri var ki; bizler de katılıyoruz o projenin içerisine, oraları da hayata geçirip, kuzey kısmında bir doğa ve gezi turizmi hattı rotası oluşturmak istiyoruz. Bu istikamette de gerek Çamlığımızda, gerek Spor Vadisinde gerekse şehir merkezinde ve diğer ilçelerimizde bir tarih, kültür turizmi rotası oluşturmak istiyoruz. Buna benzer çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.