POLİTİKA - 31 Aralık 2016 Cumartesi 16:34

AK Parti Milletvekili Öztürk: Dar gelirlileri ev sahibi yapmakta kararlıyız

A
A
A
AK Parti Milletvekili Öztürk: Dar gelirlileri ev sahibi yapmakta kararlıyız

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Menteşe ilçesinde inşaat çalışmaları devam eden TOKİ 2. Etap inşaat çalışmalarını AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ile birlikte yerinde inceledi. Firma yetkililerinden bilgi alan Milletvekili Öztürk, Muğla’nın her ilçesinde dar gelirli ve üzerinde hiçbir gayrimenkulü bulunmayan vatandaşları ev sahibi yapmak için çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Firma yetkilileri hava şartlarına göre çalışma hızlarının değiştiğini söylerken, günde 2,5 kat ürettiklerini açıkladılar. İnşaatın teslim tarihinin 2018’ın Mayıs ayı olmasına rağmen hedeflerinin 2017 yılının sonunda inşaatı tamamen bitirip anahtar teslim etmek olduğunu açıkladılar.

2017 SONUNDA ANAHTAR TESLİMİ
İlk defa anahtar sahibi olacak, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmalarını istediklerini belirten AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, “Biz sadece Menteşe’de değil, turistik ilçelerimiz Bodrum’da, Fethiye’de ve Marmaris’te de dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmalarını istiyoruz. Bizim tek amacımız var. Birinci etap TOKİ’nin amacına ulaştığını düşünmüyorum. Birinci etap TOKİ’de başka yerlerde evi olanlar da ev sahibi oldu. Buradaki amacımız, bugüne kadar hiç ev sahibi olamamış, gelecekte de çalıştığı maşala ev sahibi olma imkanı bulunmayan dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmalarını istiyoruz. Bu konuda da bu şartları taşıyan vatandaşlarımızı şartnameye koyacağız. Ödemeler konusunda da dar gelirli vatandaşlarımızı bütçelerine göre ödeyebilecekleri bir ücret ile ev sahibi olmalarını istiyoruz. Firma yetkilileri, anahtar tesliminin 2018 yılının ortaları olarak olmasına rağmen 2017 yılının sonunda tamamlayacaklarını taahhüt ettiler. Bodrum’da, Marmaris’te, Fethiye’de 2 milyon dolarlık villalarda kimse oturamaz. Dar gelirli vatandaşlarımız hiç oturamaz. Bu yörelerimizde yüzlerce, binlerce otellerde çalışan, memurluk yapan ve işçi olarak çalışan vatandaşlarımız var. Bu insanlar TOKİ’nin ürettiği 90 ila 150 bin lira arasında binalar var. Bu konutlardan dar gelirli vatandaşlarımızın 20 veya 10 yıl vade ile alma imkânları var. Bu yüzden TOKİ Bodrum’da, Marmaris’te, Fethiye’de konut üretsin, dar gelirli vatandaşlarımız da hayallerine kavuşsun istiyoruz. TOKİ’ye karşı olmanın bir anlamı yok. Keşke Belediyelerimiz de böyle konutları kendileri üretse” dedi.

BİN 106 KONUT ÜRETİLECEK
Bin 106 adet konut, 32 ticaret merkezi ve 3 caminin toplam maliyeti 147 milyon 554 bin liraya mal olacak. Haziran ayında yer teslimi yapılan 2. etap TOKİ evlerinin 700 gün içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine dağıtılması bekleniyor.

49 BLOKTAN OLUŞUYOR
2.etap TOKİ evleri bin 106 adet konut, 32 adet ticaret ve 3 adet cami inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi olmak üzere 49 adet bloktan oluşuyor. Projede, 28 adet 1+1, 770 adet 2+1, 308 adet 3+1 konut bulunuyor. Projede bulunan 1 adet İller Bankası tipi 500m3'lük su deposu ile su ihtiyacının giderilmesi planlanıyor. Projede yağmur suları 2 adet 500m3 ve 1 adet 60 m3’lük su deposu havzalarını doldurarak tamamen doğal bir sulama sistemi yer alıyor. 32 adet ticaret merkezi ile toplu konut alanı içerisindeki yaşam ihtiyaçları TOKİ tarafından yapılacak.

BEKİR TOSUN 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.