POLİTİKA - 07 Ekim 2015 Çarşamba 10:06

AK Parti ve CHP’nin oyu yükseldi MHP ve HDP’nin oyunda düşüş var

A
A
A
AK Parti ve CHP’nin oyu yükseldi MHP ve HDP’nin oyunda düşüş var

1 Kasım Genel Seçimleri için yapılan son anketlere göre AK Parti ve CHP oylarını arttırırken, HDP ve MHP’nin oylarında düşüş var.

Habertürk Gazetesi’nin ANDY-Ar şirketine yaptırdığı son seçim anketine göre AK Parti ve CHP’nin oylarında artış olurken MHP ve HDP’nin oylarında düşüş var. Ankete göre AK Parti \% 42.6 , \% CHP, 27.1, MHP \% 15.2 ve HDP \% 12.1’lik bir oy oranına sahip.

29 şehirde 1764 kişiyle yapılan ankette katılımcıların yüzde 14,7’si kararsız kalırken, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 40,9 oy oranına sahip olan AK Parti’nin 1 Kasım’daki seçilmede oy oranını yüzde 42,6’ya çıkarması bekleniyor.

Son seçimlerde yüzde 25’lik oy oranına sahip olan CHP’nin ise 1 Kasım’da bu oranı yüzde 27.1’e çıkarması bekleniyor.

Ankete göre MHP ve HDP’nin yüzde birlik bir oy kaybetmesi beklenirken, diğer partilerin oy oranı yüzde 3 olarak açıklandı.

KARARSIZLAR AK PARTİ VE CHP’YE YAKIN

Kararsız seçmenler için hazırlanan ‘Kendinizi en yakın hissettiğiniz parti hangisi?’ sorusuna ankete katılanların \% 38.5’i “Cevap yok” yanıtını verdi. Yüzde 8.1’iyse “Yakın hissettiğim bir parti yok” dedi. Katılımcıların \% 19.7’si kendisini AK Parti’ye yakın hissettiğini belirtti. CHP’ye kendisini yakın hissettiğini söyleyenlerin oranıysa \% 17.5 oldu. CHP’yi, \% 6.2 ile MHP, \% 4.1 ile HDP, \% 2.4 ile SP izledi.

SEÇMEN SANDIĞA GİDERKEN AKLINDA NELER OLACAK?

Türkiye ’nin değişen ve yoğun gündeminde 1 Kasım’da sandığa gidecek olan seçmenlere, “Bu seçimde oy verirken, sizin için önemli olan konu başlıkları neler olacak?” diye soruldu. Bu soruya “Terör” cevabını verenlerin oranı \% 39 çıktı. İkinci olarak akla gelen konu başlığıysa, \% 17.6 ile “Ekonomi”ydi. Ekonomiyi, \% 6.8 ile “Eğitim”, \% 6.5 ile “Barış ve Huzur”, \% 6’yla “Gelecek”, \% 5.1 ile “İstikrar”, \% 4.7 ile “Demokrasi” gibi konu başlıkları takip etti.

Alper URUŞ / GAZETE HABERTÜRK

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir