POLİTİKA - 27 Ağustos 2014 Çarşamba 09:49

AK Parti’de tarihi kongre

A
A
A
AK Parti’de tarihi kongre

AK Parti 1. olağanüstü kongresinde, yeni genel başkan seçilecek. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kongrede tek genel başkan adayı.

KONGREYE CHP'Yİ TEMSİLEN GENEL SEKRETER GÜRSEL TEKİN KATILDI

AK Parti bugün yapılan olağanüstü kongreyle yeni genel başkanını ve Başbakan adayını seçiyor. Kongreye CHP'yi temsilen Genel Sekreter Gürsel Tekin katıldı.

AK Parti, tarihi kongre için CHP, MHP ve HDP'nin aralarında yer aldığı 9 siyasi parti kongreye davet göndermişti. CHP bu davete Genel Sekreter düzeyinde cevap verdi. AK Parti Kongresi'ne CHP'yi temsilen Genel Sekreter Gürsel Tekin katıldı. Kongreyi izleyecek gazeteciler için de özel basın kartları bastırıldı.  

AK Parti’de tarihi kongre

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN SİYASİ HAYATINI ANLATAN BELGESEL İZLETİLDİ

Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilen AK Parti’nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde, Seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması öncesi siyasi hayatını anlatan belgesel izletildi. Belgesel, partililer tarafından büyük alkış aldı.

12 YILDIR İKTİDARI ELİNDE BULUNDURUYOR

13 yıldır, iktidarı elinde bulunduran AK Parti, 4 olağan kongre ve 9 kazanılan seçimin ardından 1. olağanüstü kongresini düzenledi.

AK Parti olağanüstü kongresi bugüne kadar gerçekleştirilecek kongrelerden çok farklı bir kongre. Salonda AK Parti'yi zirveye taşıyan eski sloganlar ile yeni döneme ait sloganlar bir arada yer aldı. Yine yeni dönem için özel bestelenen şarkı ile geçmişte adete marş haline gelmiş AK Parti şarkıları birlikte çaldı.
AK Parti, kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinden bu yana 3 genel seçim, 3 yerel seçim ve 1 milletvekili ara seçimine katıldı, 2 referandumda da taraf oldu.

ÖNCE ERDOĞAN ARDINDAN DAVUTOĞLU KONUŞACAK

Kongrenin yapıldığı salona önce AK Parti Genel Başkan adayı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu geldi ardından cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geldi.

13 YILLIK LİDER VEDA EDECEK

AK Parti, yarın yapılacak kongrede bir yandan 13 yıllık liderine veda ederken diğer yandan yeni genel başkanını seçecek. Ahmet Davutoğlu'nun tek aday olarak gireceği, tek gündemli kongre ilklere sahne olacak. Ahmet Davutoğlu 13 yıllık AK Parti'nin 2. Genel Başkanı olacak. Erdoğan ise son kez Genel Başkan olarak katılacağı kongrede bir konuşma ile partililere veda edecek.

40 BİN KİŞİNİN KATILDIĞI KONGREYİ 900 GAZETECİ TAKİP EDİYOR

AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi, Türkiye'nin her bölgesinden partili, sivil toplum örgütü, işçi ve memur sendikaları ile işveren sendikaları üyeleri, yabancı ülkelerin siyasi parti temsilcilerinin de yer aldığı 40 bin kişinin katılımıyla gerçekleşiyor. 100'ü yabancı toplam 900 gazeteci kongreyi takip ediyor.
Ankara dışından bin 20 otobüsle 40 bin kişi kongreye katıldı. Kongreye katılanlar, Başbakan Erdoğan'ın salona girişini beklerken kongre için hazırlanan müzikler eşliğinde Türk ve AK Parti bayraklarını sallayarak tempo tuttu.

HALEF-SELEF KONUŞACAK

Kongrede Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak son kez konuşma yapacak. Davutoğlu ise kongrede ilk kez Genel Başkan adayı olarak bir konuşma yapacak.

Davutoğlu, kongrede dış politika, çözüm süreci, yeni anayasa, paralel yapıyla mücadele başlıkları altında yeni dönemde yapacaklarını anlatacak, delegelerden oy isteyecek. Davutoğlu'nun oybirliğiyle başkan seçilmesi bekleniyor.

4 FİLM YAYINLANACAK

AK Parti'nin icraatlarını anlatan 4 film ve Başbakan Erdoğan'ın siyasi hayatını konu alan bir film yayınlanacak.

YABANCI MİSAFİRLERE ÖZEL RESEPSİYON

Olağanüstü büyük kongreye gelen yabancı misafirlere yönelik saat 15.00'te bir resepsiyon verilecek. bu resepsiyona, Başbakan ve partinin üst düzey yöneticileri katılacak. 

ERDOĞAN DA KONGRENİN YAPILDIĞI SALONA GELDİ

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, olağanüstü kongrenin yapıldığı salona geldi. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte kurulan platformdan salonda bulunan partilileri selamladı.

KONGRE’YE BİNLERCE AK PARTİLİ AKIN ETTİ 

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yeni genel başkanını seçmek için binlerce AK Partili Ankara Arena Spor Salonuna akın etti.

AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi Ankara Arena Spor Salonu’nda saat 10.00'da başladı. AK Parti 13 yılda ilk kez gerçekleştirdiği olağanüstü kongreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kalabalık nedeniyle salona giremeyip kongreyi dışarıya kurulan dev ekranlardan takip edecek partililere hitap etti.

81 ilden Ankara’ya otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanından kongrenin düzenleneceği salona yürüdü. Spor salonu önünde bekleyen vatandaşlara kumanya ve su servisi yapıldı. Salona giremeyen partililer için dışarıda iki dev ekran kuruldu. Emniyet kontrol noktalarında yapılan aramanın ardından katılımcılar salona alınmaya başlandı.

Salon etrafında bulunan vatandaşların rahat etmesi için her şeyi düşünüldüğü kongrede, çay servisi sağlayan Tır getirilirken, bunun yanında seyyar tuvaletler kuruldu. Çadır da bekleyenler için özel oluşturulmuş su buharı veren cihazlarla vatandaşlar serinledi.

Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve sunucunun anonslarıyla koordineli şekilde tezahüratlarda bulundu. 

DAVUTOĞLU, KONGRE SALONUNA GELDİ

AK Parti'nin Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Olağanüstü Büyük Kongresi'nin gerçekleştirileceği Ankara Arena Spor Salonu'na geldi. Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte gelen Davutoğlu, partililer tarafından coşkuyla karşılandı.

DAVUTOĞLU  GÖREVİ DEVRALACAK

Davutoğlu, seçildiği takdirde görevi cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’dan devralacak.

Ankara Arena’da gerçekleştirilen kongrede, partililer salonu doldurdu. Saat 10.00’da başlayacak olan kongrenin yapılacağı salona Erdoğan ve Davutoğlu’nun fotoğrafları asıldı.

Diğer yandan, çok sayıda partili de salona giremedi. Dışarıda kalanlar için kongreyi izleyebilmeleri için dev çadır kuruldu.or.

Kongre salonuna ilk önce Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu, daha sonra da cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan gelecek.

ANKARA ARENA SPOR SALONU TAMAMEN DOLDU 

AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu tamamen doldu. İçeri giremeyen partililer, dışarıda kurulan dev ekranlardan kongreyi izleyecekler.

AK Parti'nin 1. Olağanüstü Kongresi'nin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu tamamen doldu. Salonun tamamen dolması üzerine yüzlerce partili, kurulan çadırlarda dev ekranlardan Seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını bekliyor. Saat 10.00'da başlayacak olan kongre, saat 10.10'da divan heyeti seçilecek. Ardından, İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunulacak. Saat 10.40'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yolculuğu anlatan belgesel film izletilecek. Saat 11.00'de Başbakan Erdoğan kürsüye çıkarak partililere hitap edecek. Kongreye katılan konukların takdim edilmesinin ardından AK Parti'nin siyasi yolculuğunu anlatan belgesel film izletilecek.

AK Parti'nin Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu, saat 13.10'da kürsüye çıkarak partililere seslenecek. Saat 14.40'da Genel Başkan seçimi için sandık başına gidilecek. Saat 15.00'da Ankara Arena Spor Salonu'nda yabancı konuklar için resepsiyon verilecek. Saat 17.00'da da seçim sonuçları açıklanacak. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Davutoğlu teşekkür konuşması yapacak.

'Hep birlikte Yeni Türkiye' teması altında gerçekleştirilen kongrede, 'Hayallerimiz var, sevdamız var', 'Yeni hedefler yeni Türkiye', 'Büyük millet büyük güç, hedef 2023' afişleri yer alıyor. Kongreyi çok sayıda basın mensubu takip ediyor. Kongrede yaklaşık 3 bin davetli bulunuyor, dışarıda kongreyi takip eden kişi sayısının ise 40 bin olduğu tahmin ediliyor.  

AHMET UMUR ÖZTÜRK - ENİSE YAPAR - SİNAN USLU - TÜRKER BEKTAŞ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir