2015 GENEL SEÇİM - 25 Ağustos 2015 Salı 11:00

AK Parti’li Gültak aday adaylığını açıkladı

A
A
A
AK Parti’li Gültak aday adaylığını açıkladı

7 Haziran seçimlerinde Meclis’e giren AK Parti Mersin Milletvekili Mustafa Muhammet Gültak, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılması planlanan erken seçimle ilgili henüz bir takvim belirlenmediğini, ancak partisi tarih belirlediği an başvurusunu yapacağını belirterek, “Tabii ki Allah’ın izniyle aday adayı olacağım” dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Gültak, İHA Mersin Bürosunu ziyaretinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılması gündemde olan erken seçimi ‘tekrar seçim’ olarak adlandıran Gültak, seçim sürecine ilişkin de açıklama yaptı. Gültak, erken seçimde aday adayı olacağını da ilk kez İHA muhabirlerine açıkladı.

“ALLAH’IN İZNİYLE ADAY ADAYI OLACAĞIM”
“Erken seçimde aday adayı olacak mısınız?” sorusuna Gültak, “Tabii ki Allah’ın izniyle aday adayı olacağım. Ama şu an partimizin bizlere aday adaylığı süreci noktasında bir bildirimi yok, önümüzde henüz bir takvim yok. Ondan dolayı herhangi bir işlem yapmış durumda değiliz. Ama bu tekrar seçim olduğu için partimiz nasıl bir süreç hazırlayacak, nasıl bir zamanlama hazırlayacak bu konuda tam bir bilgim olmadığından dolayı bekliyoruz. Partimiz yarın bir gün ‘aday adayı olmak isteyen tüm arkadaşlar başvursun’ dediği andan itibaren bir tarih, bir süreç belirlenirse o süreçte tabi biz de her aday adayı gibi gidip aday adayı olacağız partimize. Nasıl bir süreç olacağını göreceğiz hep beraber” diye konuştu.
Bu seçimin bir tekrar seçim olduğunu söyleyen Gültak, seçimlerde gerçekten çok değerli çok sayıda insanın aday adayı olduğunu, ancak bunların hepsinin aday yapılması veya hepsinin seçilmesinin de mümkün olmadığını vurguladı. “Bu biraz da nasip, kısmet işi” diyen Gültak, kendisinin hem kampanya döneminde 60 güne yakın bilfiil çalışarak hem de kampanya sonrasında hiç tatil yapmadan sahada çalışan bir-iki milletvekilinden biri olduğunu dile getirdi. Sahada çalışan çok fazla milletvekili olmadığını öne süren Gültak, “Millet bize çalışmamız, milletin içinde olmamız, sorunları halletmemiz için oy verdi. Onun için yapıyoruz. Süreci izleyeceğiz, partimizin açıklamaları sonrasında da aday adayı olacağız tabi ki. Amacımız, Mersin’e ve ülkemize hizmet etmek. Süreçte hep beraber görüp yaşayacağız inşallah” şeklinde konuştu.

“PARTİMİZ 9 PUAN KAYBI İYİ ANALİZ ETTİYSE VE BUNUN LİSTELERLE ALAKASI VARSA RÖTUŞLAR YAPACAKTIR”
AK Parti’nin 7 Haziran seçimlerinde 9 puan kaybettiğine dikkat çeken Gültak, bu kayıp listelerden kaynaklanıyorsa AK Parti’nin önümüzdeki seçimde bazı rötuşlar yapacağına da işaret etti. Öte yandan, geçmiş seçimlerde genellikle Meclis aritmetiğinin ve parti aritmetiğinin değiştiğini ve listelerde hep değişiklikler yapıldığını dile getiren Gültak, “Bu sadece AK Parti için değil, tüm partiler için geçerlidir. Partilerde aday olan bir kişi belki bir dahaki dönem aday olamamıştır veya üç dönem de üst üste aday olmuştur ama genelde listelere baktığımızda yüzde 40, yüzde 50, bazen yüzde 60’a varan değişimler oluyor. Burada tekrar seçim olduğu için belki bu kadar bir değişim olmayacak ama AK Parti kendi açısından sonuçta yüzde 50’lerden yüzde 41’e indiğine göre, bu 9 puan kaybını iyi analiz ettiyse hangi bölgelerde ne gibi sonuçlara tedbir alması gerekiyorsa ve eğer bunun listeyle bir alakası varsa burada rötuşlar yapacaktır. Bu da Genel Merkezimizin, üst kurullarımızın, Başbakanımızın vereceği karardır. Verilecek olan tüm kararların da sonuna kadar yanındayız ve saygı duyuyoruz. Bu bizim için de geçerli. Sonuç olarak çalıştığımıza ve çalışmaya devam edeceğimize, buna hem yüreğimizin hem de enerjimizin var olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Ama değerlendirmek ilk başta yüce Allah’tan sonra da büyüklerimizden. Biz her türlü karara da saygılıyız” ifadelerini kullandı.

“LİSTELER EYLÜL AYI İÇİNDE VERİLİR”
AK Parti’nin 12 Eylül 2015’te yapılacak kongresine ve üç döneme takılan milletvekillerine de değinen Gültak, şunları söyledi: “Üç döneme takılan, partide ciddi emeği olan ve Türkiye’de ağırlığı olan parti büyüklerimiz var. Bunların bir kısmı geri dönecektir. Bir de bu dönemde tekrar seçim olmasına rağmen üçüncü dönem gibi görürsek, bu döneme takılacak olan 26 isim var. Onlara da bu 5 aylık süreyi bir dönem gibi görmek haksızlık olacağından, tahmin ediyorum 12 Eylül’de kongre yapıp bir tüzük değişikliğine giderek partimiz hem geçmişteki büyüklerimizin hem de şimdiki görev yapan milletvekillerimizin önünü açacak hamleler de yapacaktır. Ama takdir ilk başta Allah’ındır sonra da büyüklerimizindir.”
Geçtiğimiz günlerde, erken seçim için 1 Kasım tarihinin belirlenmesi durumunda Yüksek Seçim Kurulu’nun sanal bir olarak bir takvim belirlediğini de aktaran Gültak, “Tekrar seçim 1 Kasım’a göre uyarladığında 14 Eylül partilerin listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na vermelerinin son günü olacak yanlış hatırlamıyorsam. Bunu Eylül ayı içinde hep beraber göreceğiz” dedi. 

KIYMET GÖKÇE 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.