GÜNDEM - 23 Ağustos 2017 Çarşamba 14:17

AK Parti'li Turan, Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğraflarını eleştirdi

A
A
A
AK Parti'li Turan, Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğraflarını eleştirdi

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamuoyunda yer alan atletli fotoğraflarını eleştirdi.

Ayvacık ilçesinin Babakale köyünde spor tesisi açılışında konuşan Turan, atletli fotoğraf çektirerek halkçı olunmadığını belirterek, "15 yıldan beri 11 seçim yaşadık. 11 seçimin tamamını hamd olsun kazanarak yolumuza devam ediyoruz. Bazıları atletle fotoğraf vererek, o garip fotoğrafı vererek güya halkı kafalamanın halkı kandırmanın yolunu arıyorlar. Adamın hayatında tek başarısı Ankara’dan İstanbul’a yürümek. İkincisi yok. Ama şimdi atletle beraber fotoğraf vermeye başlamış niye mütevaziymiş. Niye halk adamıymış. Halk adamı fotoğraf vererek olmaz. Halk adamı Babakale'ye gelerek, çalışarak olur. Siz terör örgütleriyle yürüyeceksiniz, her türlü söyleme, yanlışa imza atacaksınız, ama giyinişinizden yola çıkarak halk adamı olacaksınız. Geçti onlar bu millet ne yaptığını gayet iyi biliyor. Bu millet kimin fotoğraf verirken usulen verdiğini kimin hakkını vererek verdiğini herkes biliyor. Raconu da o yüzden bu millet kesiyor. 15 yıldan berri raconun kralını bu millet kesti şimdiye kadar. Yanlış yapana dur dedi. 25’i 26 yaptırmadı. Neden? Çünkü hep aynı tarz at gözlüğü ile bakan, meseleyi değerlendiremeyen, yabancı güçler ağabeyleri başkanları yan baktığı zaman rahatsız olan insanlara halk buna evet der mi" dedi.

Daha sonra tesis hakkında bilgi aktaran Turan, "Geçen sene bu zamanlarda köylerimizi gezerken, Babakale'ye geldiğimizde gençlerimiz bizimle ayrı çay içmeden sizi göndermeyiz demişlerdi. Oturduk caminin yanındaki kahvede çayımızı içtik. Dediler ki o zaman sayın vekilim hanlar, hamamlar, yollar yapılır ama bizim en batıda olmamızdan kaynaklı sıkıntılarımız var. En yakın futbol sahası 30-40 kilometre. Bize buraya saha yapın biz başka köylere gidip gitmeyelim. Demiştik ki o zaman bunlar ufak iş yaparız. O gün sözümüzü verdik. Belediye Başkanımızın öncülüğünde, desteğinde bu güzel, mütevazi gençlerin içinde olan tesisi Babakale'ye kazandırdık. Mesele hak edene hakkını vermek" diye konuştu. 

Utku Yaşar Cüce

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.