POLİTİKA - 03 Mayıs 2015 Pazar 21:55

Akdoğan: 'Bunlarınki vampir siyaseti'

A
A
A
Akdoğan: 'Bunlarınki vampir siyaseti'

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara milletvekili adayı Yalçın Akdoğan, HDP'yi eleştirerek, "Musluklardan kan akıyor. Bunlarınki vampir siyaseti. Bunlar gece başka, gündüz başka, doğuda başka, batıda başka. Bunlar yıllarca kandan beslendiler” dedi.

Akdoğan, Mamak Küçük Kayaş'ta ve Şahap Gürler Mahallesi’nde bulunan AK Parti Seçim İrtibat Büroları’nın açılışına katıldı. Akdoğan'ın yanı sıra Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Ankara milletvekili adayları, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özay de açılışta hazır bulundu.
Akdoğan, Mamak sakinlerinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a ve yerel seçimlerde Ak Parti'den seçilen Belediye Başkanı Mesut Akgül'e sahip çıktıklarını belirterek, iktidarın, milletin iktidarı olduğunu söyledi. Akdoğan, "Bu seçim hayati bir seçim, çok önemli bir seçim, bir kaç tane referandum yaptık, onlardan daha önemli referandum gibi seçim. Eski Türkiye'ye dönmek isteyenlerle, yeni Türkiye'yi kurmak isteyenler arasında bir mücadele var. Onlar istiyorlar ki, Türkiye tekrar IMF'nin kulu kölesi olsun. Eski Türkiye'nin o kriz dönemlerine, koalisyon dönemlerine, gerilim dönemlerine geri dönelim. Milletin iradesinin hiçe sayıldığı, milletin küçümsediği, 'göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı' dendiği günlere geri Dönelim istiyorlar. Bizde ileri demokrasiye ulaşalım, yeni Türkiye’yi kuralım, hukukun üstünlüğü geliştirelim istiyoruz" ifadelerini kullandı.

MİT TIR'larının durdurulduğunda, 17 Aralık operasyonunda kötü niyetli hareket edildiğini belirten Akdoğan, "Şimdi dışarıdakiler içeridekiler birleşti. Dışarıdakiler, 'Bu Türkiye bölgesel güç oldu, reel politikaya teslim olmuyor, süper güçlerin peşine takılmıyor, Avrupa Birliği küçülüyor, Türkiye büyüyor, dev projeler yapıyor, IMF'ye borcunu sıfırladı, Türkiye çok oldu' diyorlar. Bunlara yerli işbirlikçileri de katıldı. AK Parti'yi nasıl engelleriz. Tayyip Erdoğan düşmanlığı düşmanlığı ne kadar varsa bir arada" şeklinde konuştu.

Akdoğan şunları kaydetti:

"Ortaya bir politika koydukları yok. Ne yapacaklarını söylemiyorlar. Ne vereceklerini söylüyorlar. 12-13 yıl milleti kandırdılar. 'Laiklik elden gidiyor, irtica geliyor, bunlar takiyye yapıyorlar' dediler. Türkiye'yi tekrardan IMF'nin kölesi yapacaklar. Millet bunların dününü, bugününü de biliyor. Darbeci, vesayetçi anlayışla mücadele veriyoruz. Bu zihniyet darbelere alkış tutmuş bir zihniyettir. Şimdi 28 Şubat'ın eğitim sistemine dönmeyi vaat ediyorlar. 'Îmâm hatipleri, Meslek Liseleri'ni kapatalım', bütün dertleri bu. Biri Türkçe ezan okutma sevdalısı, diğeri bırakınız Kürtçe ezan okutur. Biri Batı'nın HDP'si, diğeri doğunun CHP'si. HDP ne öneriyor; Din derslerini kaldıracakmış. Diyaneti kaldıracakmış. Bu oyunları si bozdunuz. Bu Başarıda milletimizin iradesi var. Şimdi bu küçük partinin kuyruğuna. Geçirirsek AK Parti'yi ancak bu engeller. Bunlar taşeronluk yapıyorlar. AK P Parti'yi nasıl deviririz' projesinin aktörleri. Görüyorsunuz afiş asmışlar. Musluklardan kan akıyor. Bunlarınki vampir siyaseti. Bunlar gece başka, gündüz başka, doğuda başka, batıda başka. Bunlar yıllarca kandan beslendiler.”

CHP’yi de eleştiren Akdoğan, “Yıllarca bize demediğinizi bırakmadınız, ‘Türkiye’yi bölüyorlar, şöyle yapıyorlar, böyle yapıyorlar’. AK Parti siyaseti olmasa, AK Parti’nin birlik siyaseti olmasa, siz zihninizde bölmüşsünüz. CHP, MHP Şırnak’ta, Hakkari’de siyaset yapabiliyor mu, diğerleri Muğla’da siyaset yapabiliyor mu” diye konuştu.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yeni Türkiye’nin miladı olacağını kaydederek, “Neşet Ertaş Aile ve Kültür Merkezi’nin 10 Mayıs Anneler Günü’nde açılışını gerçekleştireceğiz. Cami ihtiyacı olduğunu biliyorum. Bunun plan tadilatını yaptık. Pazar alanının orada büyük bir cami, 2 bin 500 metrekare ve külliye inşa edeceğiz. Şu anda hazırlıkları devam ediyor. Mamak’ın ilk üniversitesi başladı, şu anda Araştırma Laboratuarı’nın kaba inşaatı bitmek üzere. Mavi Göl’ün planları da Büyükşehir’de” ifadelerini kullandı.
AK Parti Birinci Bölge Ankara milletvekili adayı Ali İhsan Arslan ve Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özay teşekkür konuşması yaptı.

Daha sonra Başbakan Yardımcısı Akdoğan ve AK parti Ankara Birinci bölge milletvekili adayları Şahap Gürler Mahallesi’nde bulunan AK parti Seçim Bürosu’nu açtılar. Akdoğan burada da bir konuşma yaptı.
Akdoğan konuşmasında milletin oyuna sahip çıktığını kaydederek, oyunu kimseye satmadığını ifade etti. Akdoğan, tüm mazlum insanlara yardım ettiklerini belirterek, nerede sıkıntı olsa mağdurların Türkiye’ye baktığını aktardı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 12 yaşındaki ressamdan şehit babası anısına resim sergisi 2012’de Muş’ta görevi başındayken geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru Hüseyin Gül’ün 12 yaşındaki oğlu Talha Gül, çizdiği yağlı boya resimlerini babası anısına düzenlediği sergide sanatseverlerle buluşurdu. Muş’ta 2012 yılında görev sırasında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan polis Hüseyin Gül’ün oğlu Talha Gül, 50 tane yağlı boya resminin yer aldığı sergisinin açılışını, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada Ankara Fuaye alanında gerçekleştirdi. Babası ve tüm polislerin anısına düzenlediği sergisinde doğa ve manzara temalı resimlerine yer veren Gül’ün eserleri yoğun ilgi gördü. Bir buçuk senede çizdiği resimlerini sanatseverlerin beğenisine sunan Gül’ün sergisinde ailesi, yakınları, emniyet personelleri ve çok sayıda vatandaş yer aldı. 12 yaşında ilk sergi tecrübesini yaşayan Gül’ün eserleri bir hafta boyunca ziyaret edilebilecek. “Resimlerimi babam için çizdim” Mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getiren Talha Gül, “Resimleri bir buçuk sene içerisinde çizdim. Genellikle doğa resimleri yapıyorum. En sevdiğim resimler çiçek resimleri oluyor. Şu ana kadar 50 tane resim çizdim. Babamın ve bütün polisler adına sergi açmak istemiştim. Bu sergiyi de onlar için açtım. Fikrimi ilk annemle paylaştım. Sonra da sergimizi açtık. Bu benim ilk sergim. Heyecanlıyım, çok mutluyum. İnşallah güzel geçecek. Sergimde doğa ve çiçek resimleri var. Bir resmi ortalama 4 saatte çiziyorum ama bazen süre uzayabiliyor. Daha küçük yaşlardayken de resim çizerdim, ardından da daha çok çizmeye heves ettim. Çok eğlenceli ve güzel gelmeye başlamıştı. Sonra da çizmeye devam ettim. Yeni sergiler açmayı da düşünüyorum” dedi. Resimlerini şehit babasına armağan ettiğini söyleyen Gül, “Babam çok iyi birisiymiş. Dinine bağlıymış. O da resim çiziyormuş. Bu resimlerin hepsini onun için çizdim” ifadelerini kullandı.
Balıkesir Başkan Hakan Şehirli’nin misafirleri Erasmus öğrencileri oldu Polonya, Portekiz ve Danimarka’dan gelen 18 yabancı öğrenci, Zağnos Paşa Ortaokulu’ndan 13 öğrenci, 17 yerli ve yabancı eğitmen Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli’ye ziyarette bulundu. Başkan Şehirli; Polonya-Danimarka ve Portekiz’den gelen öğrenciler ile bir araya geldi. Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Şehirli, “Öncelikle Altıeylül’ümüze, Balıkesir’imize hoş geldiniz. Sizleri ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” dedi. Başkan Şehirli: “Sizleri ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” Polonya-Portekiz ve Danimarka’dan gelen öğrencilerle bir araya gelen Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, “Hepinize öncelikli ülkemize, şehrimize ve ilçemize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizleri belediyemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Polonya’dan, Portekiz’den ve Danimarka’dan gelen öğrencilerimize şunu söylemek istiyorum. Şehrimizi, Altıeylül ilçemizi ülkelerinde, ailelerine bizleri, ilçemizi ve Balıkesirimizi anlatın. Gördüklerinizi, gözlemlediklerinizi yaşamış olduğunuz güzellikleri paylaşırsanız hem bizi tanıtmış olursunuz hem de bizleri mutlu etmiş olursunuz” dedi. Başkan Şehirli, “Çocuklarımızın bayramınızı kutlarım” Başkan Şehirli; “Polonya’dan, Portekiz’den ve Danimarka’dan gelen öğrencilerimizin ve tüm çocuklarımızın Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği önümüzdeki hafta 104. yıl dönümünü kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını tebrik ediyorum. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü çocuklara armağan ederek, dünyada ki ilk çocuk bayramını ilan etmiş, toplumun geleceğinin çocuklarda olduğunu vurgulayarak onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur” diye konuştu. Bu zamana kadar COMENİUS ve ERASMUS projeleri konusunda düzenlemiş olduğu projelerle adından bahsettiren Zağnos Paşa Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Huriye Gündüz, “Öncelikle bizleri Altıeylül Belediyesi’nde ağırlayan ve destek olan Sayın Başkanımız Hakan Şehirli’ye teşekkür ederiz. Zağnos Paşa Ortaokulu olarak 2013 yılından buyana COMENİUS ve ERASMUS projeleri yapıyoruz. Misafirlerimiz Polonya, Danimarka ve Portekiz’den öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz geldiler. Projemiz kapsamında kültürel farkındalık amacımız. 17 adet Birleşmiş Milletlerinin hedeflerine yönelik aktivitelerde bulunuyoruz. Aradaki bağları güçlendirmek için bizim geleneklerimizde bulunan ’Nazar Boncuğu’ etkinliği yaptık. Daha önceki etkinliklerimizde de ‘Yoksulluğu Nasıl Engelleyebiliriz’, ‘Organik Tarım’ gibi etkinlikler ve projeler gerçekleştirdik” dedi.