SPOR - 22 Eylül 2018 Cumartesi 10:15

Akhisarspor ile Galatasaray 13. randevuda

A
A
A
Akhisarspor ile Galatasaray 13. randevuda

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda oynayacağı Akhisarspor ile ligde 13. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 12 müsabakada sarı-kırmızılıların 11’e 1 üstünlüğü bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Galatasaray, yarın saat 19.00’da Spor Toto Akhisar Stadı’nda Akhisarspor karşılaşacak. Ligde geride kalan 5 haftada sarı-kırmızılılar; 4 galibiyet, 1 mağlubiyet sonucunda 12 puan topladı ve 1 maçı eksik olarak ikinci sırada bulunuyor. Yeşil-siyahlılar ise 3 mağlubiyet ve 2 beraberlikle aldığı 2 puanla son sırada yer alıyor.

13. RANDEVU 

Akhisarspor ile Galatasaray, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 12 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar, 11 kez sahadan galip ayrılırken, yeşil-siyahlılar ise 1 kez rakibini mağlup etti. Akhisar, rakibine karşı tek galibiyetini 2013-2014 sezonun ilk yarısında evinde 2-1’lik skorla ile elde etti.

GALATASARAY’DA MORALLER YERİNDE 

Ligde deplasmandaki 4-0’lık Trabzonspor mağlubiyetinin ardından evinde Kasımpaşa’yı 4-1 yenerek moral bulan Galatasaray, son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi’nde sahasında Rus temsilcisi Lokomotiv Moskova’yı 3-0 mağlup etti. Yarıştığı iki ligde iyi durumda olan sarı-kırmızılılarda moraller yerinde. Aslan, Akhisar’ı da mağlup edip, ligde seri yakalamak istiyor.

LİGİN EN GOLCÜ TAKIMI GALATASARAY 

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 5 haftada attığı 14 golle bu alanda da zirvede yer alıyor. Sarı-kırmızılılarda Eren Derdiyok attığı 3 golle takıma en çok katkı yapan futbolcu olarak bulunuyor. Aslan’ın diğer gollerini Garry Rodrigues (2), Emre Akbaba (2), Serdar (2), Onyekuru (2), Fernando (1) ve Sinan Gümüş (1) kaydetti. Ayrıca ligin ilk haftasında deplasmandaki Ankaragücü karşılaşmasında Ankara ekibinden Bakary Kone kendi kalesine gol atmıştı. Öte yandan Emre ile Sinan’ın 2’şer de asisti bulunuyor.

SAFET SUSİC’İN YERİNE BİRİ GELMEDİ 

Akhisarspor, Spor Toto Süper Lig’de oynadığı 5 lig maçının ardından aldığı 3 mağlubiyet, 2 beraberlik sonucunda Teknik Direktör Safet Susic yollarını ayırdı. Henüz teknik direktör konusunda bir isimle anlaşmayan yeşil-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi’ndeki Krasnodar mücadelesine Antrenör Cem Kavçak yönetiminde çıktı.

SEZONUN İLK MAÇI AKHİSAR’IN 

Galatasaray ile Akhisarspor, bu sezon ilk defa TFF Süper Kupa mücadelesinde karşı karşıya geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanan mücadelenin 90 dakikası Yevhen Seleznyov ve Eren Derdiyok’un golleri 1-1 berabere bitti ve maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca atılan penaltı atışları sonucunda Akhisarspor kupayı müzesine götürdü.

GALATASARAY’DA BELHANDA CEZALI 

Süper Lig’in 4. haftasında deplasmandaki Trabzonspor maçında kırmızı kart gören sarı-kırmızılıların Faslı futbolcusu Younes Belhanda 3 müsabakadan men cezası almıştı. Kasımpaşa’ya karşı cezasının ilkini çeken Belhanda, Akhisarspor karşılaşmasında da takımını yalnız bırakacak. Başarılı futbolcunun cezası BB Erzurumspor maçında sona erecek.

DÜDÜK YAŞAR KEMAL UĞURLU’DA 

Akhisarspor - Galatasaray mücadelesini hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Uğurlu’nun yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve Erdinç Sezertam yapacak. Mücadelede dördüncü hakem olarak Suat Aslanboğa görev alacak. Yaşar Kemal Uğurlu daha önce 6 kez Galatasaray’ın maçlarında görev aldı. Söz konusu karşılaşmalarda Aslan 3 galibiyet elde ederken, 2 kez de rakibine mağlup oldu. Uğurlu 27 Şubat 2018’de Akhisar’daki Akhisarspor-Galatasaray Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçını yönetti. Karşılaşmayı Galatasaray 2-1 kazandı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir merkezli “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, İzmir merkezli olarak Mersin ve Van’da gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda toplam 25 şüpheli yakalanırken 16 adet tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucuya ise el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait işyerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, 3’üncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.