EKONOMİ - 18 Eylül 2014 Perşembe 16:33

Aksaray’da okul kantinleri denetleniyor

A
A
A
Aksaray’da okul kantinleri denetleniyor

Aksaray’da, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ‘Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği’ kapsamında gerçekleştirilen denetim ve kontrol faaliyetleri de başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği’ kapsamında yapılan denetimlerde, okul kantin ve yemekhanelerinin kayıt belgelerinin olup olmadığı, temizlik ve hijyen şartlarına uyulması, çalışanların kılık kıyafetleri ve kişisel temizliği, gıdaların uygun koşullarda ve soğuk zincir kapsamında muhafazası, kızartma ve gazlı içeceklerin satılıp satılmadığı, tüm gıda ürünlerinde son tüketim tarihlerinin uygun olması, çıplak elle açık gıdalara dokunulmaması, gıda ile temas eden ve gıda muhafazasında kullanılan madde ve malzemelerin gıda için üretilmiş olması, işletmede gıda maddeleri ile bulaşma tehlikesi olan temizlik maddeleri gibi malzemelerin gıdalardan uzak tutulması gibi hususlar kontrol ediliyor” dedi.

Öğrencilerin sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Zabun, “Kayıt belgesi olmayan, hijyen eğitim belgesiz personel çalıştıran, gıda hijyenine, temizliğe ve titizliğe önem vermeyen kantinlerin ilgili kanun kapsamında idari cezaya maruz kalacak” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Tolunay Kafkas: "Turu ikinci maça taşıdık" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, turu ikinci maça taşıdıklarını söyledi. Ziraat Türkiye Yarı Final ilk maçında deplasmanda Trabzonspor’a 3-2 mağlup olan Fatih Karagümrük’te Teknik Direktör Tolunay Kafkas, oyuna çok iyi başladıklarını belirterek, "Çok iyi başladığımız bir maç oldu. Set oyununu takım gole kadar çok iyi oynadı. Eşitliği yakalayana kadar maç planının olduğu iyi bir Fatih Karagümrük vardı. Çok kötü gol yedik. Golleri biz kendimiz yedik. Toparlamaya çalıştık ama set oyunuyla ilgili sıkıntılarımız oldu. Çalıştığımızın dışına çıktık. Görüntü hiç istemediğim, iyi olmayan bir görüntüye döndü. Sonuç beraberlikle de bitebilirdi. Kazanabilirdik de. Trabzonspor’u tebrik ediyorum ama biz turu ikinci maça taşıdık. Ligde maç kazanırsak, kupa maçını da iyi seviyede çıkartacağımıza iniyorum" dedi. Maçın hakemiyle ilgili olarak ise Kafkas, "Ben hakemlerle ilgili fazla konuşmuyorum ama bazı şeyleri de yanlış anlıyorlar. İyi şeyler hissettirmiyorlar. Yumruk atan oyuncuyu görmezden gelip sırtını dönüyorsan, takımın büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre hareket ediyorsanız bu bize iyi şeyler his ettirmiyor. Zor bir sezon geçiyor hepimiz için çok şey gördüm 40 yıl içeresinde ama bu sezonki gibi görmedim. Bir an önce bitmesinde bütün takımlar için bir hayır var diyorum" ifadelerini kullandı.