POLİTİKA - 25 Mayıs 2016 Çarşamba 17:53

Akşener: 'Bu ülkenin milli güvenlik sorunu haline geldim'

A
A
A
Akşener: 'Bu ülkenin milli güvenlik sorunu haline geldim'

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Türk siyasetini fabrika ayarlarına döndürdüklerini belirterek, “Bu ülkenin milli güvenlik sorunu haline geldim” dedi.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Kastamonu’yu ziyaret ederek delegelerle görüştü. Kastamonu Havaalanından itibaren yaklaşık 200 araçlık bir konvoyla şehre gelen Meral Akşener, burada bir restoranda delegeler ile buluşarak destek istedi. Ardından esnafları ziyaret eden Akşener, toplantıya katıldı. Partililere seslenen Akşener, “Bizimle uğraşmak şu anda terör örgütleri ile yapılan mücadeleden daha fazla önemsenir duruma getirildi. Bu aşamada şunu başardık. Birinci aşamada hiç kimsenin kanunun normal uygulanacağını beklemiyordu. 8 Nisan’da verilen karar Türkiye’yi saran bir şeffaf cam gibi, hepimizin beyninde bir örtü gibi, milletimizi ürküten, korkutan anlayışın o şeffaf camda bir kırık meydana gelmesine sebep olduk. O andan itibaren milletimizin gözü Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurultayında olmaya başladı. Milletimiz bizim kararlılığımızı gördü. Milletimiz ülkemizi yönetmekteki kararlılığımızı gördü. 1919 yılında ülkemizin bulunduğu durumun aynı şartlarının taşındığı günümüzde Türk Milliyetçileri ayağa kalkarak sesimize kulak verdiler. İstiklal Savaşı’nı kazanan irade 2016 yılında tekrar ayağa kalkarak milletin sesine kulak verip yeni baştan Türk siyasetini fabrika ayarlarına yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş iradesine bir yolculuk olarak gördüler” dedi.

“ÖYLE BİR MÜCADELE VERECEĞİZ Kİ ERKEN SEÇİM YAPMAK ZORUNDA KALACAKLAR”

İktidara geldiklerinde mücadele vereceklerini ve bunun sonucunda da iktidar partisinin erken seçime gitmek zorunda kalacağını vurgulayan Akşener, “Muhteremler şu salon için düzen tutturamıyor. Bütün ezberleri bozdunuz. Daha ortada hiçbir şey yokken sallanmaya başladılar. Kesinlikle Abbas yolcu! Güneydoğu'da mücadele veren korucu, polis ve askerlerimizin, çocuklarımızın umudu oldunuz. Allah sizden razı olsun. 2018'de kongre olacak ne aceleniz var diyorlar. Evet, acelemiz var. 21'inci yüzyıl Turan yılı olacaktı. Türk asrından koparılan Türk dünyası için acelemiz var. Evet, acelemiz var. Taşerona ve her türlü haksızlığa mahkum olmuş çocuklarımızın gençlerimizin yarınını tanzim etmek için acelemiz var. Okullarda, kurumlarda tek bir ülkücü makam kaldı mı? Buna son vermek için acelemiz var. Tek başına tek kişinin yönettiği gittikçe otoriteleşen başkanlığa tek engel biz olduğumuz için acelemiz var. Her fırsatta MHP'yi baraj altına itmek isteyenleri durdurmak için acelemiz var” şeklinde konuştu.

“20 DAKİKADA BAŞBAKAN DEĞİŞTİ”

“Başbakan Meral” sloganlarının atıldığı salonda esprili bir dille “Bu ülkede 20 dakikada başbakan değişti” diyerek cevap veren Akşener, şöyle konuştu:

“5 buçuk aydır mücadele ettiğimiz şu günde bir başbakan 20 dakikada değişti. Demek ki Türkiye'nin geleceği için acelemiz var. Varsa MHP kurultayı yoksa MHP kurultayı. Bunların sıfır sorun diyerek yola çıkıp bir tane komşu bırakmadıkları Türkiye'nin bizim yönetimimize ihtiyacı var. Onun için acelemiz var. Bugün gelirken İstanbul'da yolda pankart gördüm. Osmanlının fethi kutlanıyor. Fatih'in resmi yok. Sadece Erdoğan'ın resmi var. Meğer bunların Osmanlıya da alerjileri varmış. Bu acele önce Allah'ın izni sonra sizlerin teveccühü ile aydınlık olmasına neden olacak inşallah” 

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, “Muhataplarımıza seslenmek istiyorum. Çatlasanız da, patlasanız da biz bu kongreyi Allah’ın izniyle yapacağız ve Türk siyasetini yeni baştan tanzim edeceğiz” dedi.
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Kastamonu’da partililerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. 15 Mayıs’ta Ankara’da toplanan ülkücü kalabalık hakkında değerlendirme de bulunan Akşener, “15 Mayıs’ta, ülkücü idare 1980 yılından sonra ‘bunlar adam keser, kavga eder’ diye bizim rakiplerimizin bizi tanımladığı o çerçeve içerisinde bizim olmadığımızı gösterdiniz. Sayın Genel Başkana yıllardır ülkücüleri sokaktan çekti diye alkışlayanlar mahcup oldular. Çünkü ülkücülerden binlerce kişi orayı şereflendirdi. O binlerce kişinin o olgunluk içerisinde orada beklemesi bir şeyi gösterdi. Bir hak arama, iki hukuk içerisinde kalma, üç direnç gösterme, dört biz bu ülkeye yönetmeye talibiz, haklıyız ve başaracağız. Şimdi her yerde ‘başbakan Meral Akşener’ diye bağırıyorsunuz ama bu ülkenin başbakanı 20 dakika da değişti. Yüksek yüksek tepelerde korkuya neden oluyorsunuz. Ama korkunun ecele faydası yok. Ben, biliyorum ki önce ülkücüler karar verdi, şimdi ise Türk milliyetçileri karar verdi, milletimiz karar verdi, Allah’ın izniyle önce kongremiz, cenabı hak nasip ederse partililerimizde teveccüh gösterirse öncelikle hızlı bir seçimi getirmek için öyle bir mücadele vereceğiz ki, muhalefet yapacağız” dedi.
Akşener, “Baş muhterem her şeyi tanzim ediyordu. Muhalefette, baş muhteremin tanzim ettiği partiler arasındaydı. Daha ortada hiçbir şey yokken sallanmaya başladı, biz bunu başardıktan sonra kesinlikle abbas yolcu” diye konuştu.

“21. YÜZYILI TURAN YÜZYILI OLACAK”

“Bizim acelemiz var” diyen Akşener, “Niye acelemiz var. 21. yüzyılı Turan yüzyılı olacak. Türk yüzyılı olacak. Türk’üm diyemeyen Türk’ün demekten imtina eden iyi yöneticilik kitlesiyle 21. yüzyılda Türk asrından koparılan Türk dünyası için acelemiz var. Güneydoğu’da mücadele eden ama hukuken çözüm sürecinin hukuki değişiklikleri sebebiyle hukuken açıkta bulunan gazilerimiz için orada mücadele eden evlatlarımız için, şehitlerimiz için acelemiz var. Milliyetçi hareket partisinin baraj altına itmek için gayret edenleri durdurmak için acelemiz var. Rabia’yı şuanda duyanınız var mı? Esma’yı hiç işitiyor musunuz? Rabia nereye gitti. Rabia, Katar ve Suudi sofralarında bırakılıp gelindi. Rabia, para sofralarında gitti. Birde Mescidi Aksa vardı. Gazze vardı, Filistin vardı. Bunları arkadaşlarımız her fırsatta dile getiriyordu. Artık hiç ağızlarından duyuyor musunuz? Duyamazsınız çünkü Mescidi Aksa’yı, Filistin’i ve Gazze’yi, İsrail masalarında müzakere ile bırakıp geri döndüler” şeklinde konuştu.

“ÇATLASANIZ DA, PATLASANIZ DA BİZ BU KONGREYİ YAPACAĞIZ”

MHP’nin kongresinin ana takipçilerinin her zaman ana muhataplarının saray ile Çankaya olduğunu ileri süren Akşener, şöyle konuştu:
“Bizim kongremizin ana takipçisi, bizim ana muhatabımız hep saray ve Çankaya oldu. Dolayısıyla bütün söylediklerim, onları gönderilmiş sözlerdir. Dolayısıyla muhataplarımıza seslenmek istiyorum. Çatlasanız da, patlasanız da biz bu kongreyi Allah’ın izniyle yapacağız ve Türk siyasetini yeni baştan tanzim edeceğiz. Milletimiz ile inatlaşmadan, milletimizin değerleriyle yol yürüyeceğiz”

“BİZ HADDİMİZİ BİLMEKTEN USANDIK, DOLAYISIYLA BİZ ÇOK OLUYORUZ”

MHP Genel Merkezine de göndermede bulunan Akşener, şunları söyledi:
“Şimdi bu söylediklerimde bizimkilere. Benim için çok koltuk meraklısı olduğumu söylüyorlar. Önce biz, bunu tam olarak anlayamamıştık. Sonra genel merkezimizin değerli sözcülerinin ağızlarından öğrendik ki, meğerse biz iktidar olmak için kurulmuş bir parti değilmişiz. 18 yaşından beri bu ülkeyi yönetmek için yola çıktık. Her türlü bedeli ödediler. İdam sehpalarına gülerek gidildi, Türkiye için idam sehpalarına gidilmişti. Ezan susmasın bayrak inmesin tek gayeleri buydu. Sonra bizim iktidar olmak gibi bir derdimiz yokmuş, şimdi yeni 40 milletvekili alarak TBMM’de temsil edilmeyi doğrusu biz kendimize uygun görmüyoruz. Onun için haddimizi de bilmiyoruz, her koltuğa da talibiz. Kırmızı plaka istemeyenlere saygı duyuyoruz, o plakayı istemeyenler bir zahmet evlerine gitsinler. Biz, kırmızı plakaları istiyoruz. Biz, başbakanlığın MHP bünyesinden çıkıp bu ülkeyi yönetmesini istiyoruz. Başbakanlık koltuğunu istiyoruz. Bakanlık hizmet yeridir. 18 saat çalışma yeridir. Koltuk eskitmek yerine ayakkabı eskitme yeridir. Dolayısıyla bakanlar kurulunun tamamına talibiz. Biz, TBMM’de 276 milletvekilinin üzerinde bir sayıya da talibiz. Hani bir reklam vardı, yurtdışına satış yapıyordu. Bizde çok oluyoruz diyordu. Evet, biz haddimizi bilmekten usandık, dolayısıyla biz çok oluyoruz, her şeye de talibiz.”
Konuşmasının sonunda partililer tarafından Akşener’e üzerinde ismi yazılı Kastamonuspor forması hediye edildi. Ayrıca Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş’te, Akşener’e plaket takdim ederek eline havaya kaldırdı. 

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU
KASTAMONU 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Korhan Berzeg’e ait çok sayıda malzeme bulundu Balıkesir’in Gönen ilçesinde dere yatağında bulunan cesedin Ekonomist Korhan Berzeg’e (83) ait olma ihtimali güçleniyor. Bölgede devam eden arama ve inceleme çalışmalarında Korhan Berzeg’in şahsına ait çok sayıda malzeme bulundu. Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Kırsal Mahallesi’nde, bundan tam 313 gün önce yürüyüş yapmak için köpeği Tina ile birlikte evinden ayrılan Ekonomist Korhan Berzeg’e ait olduğu değerlendirilen cesedin bulunduğu Gelgeç Mahallesi’ndeki dere yatağında arama ve inceleme çalışmaları devam ediyor. 4 jandarma ekibi, komando timi, JASAT, kadavra köpekleri ve drone ile devam eden çalışmalar kapsamında Korhan Berzeg’e ait çok sayıda malzemeye ulaşıldı. Bölgede yapılan olay yeri inceleme çalışmaları sonucunda; 1 adet Korhan Berzeg adına kimlik kartı, 1 adet Korhan Berzeg adına sürücü belgesi, 3 adet Korhan Berzeg adına banka kartı, 1 adet Korhan Berzeg adına kredi kartı, 1 adet Korhan Berzeg adına parçalanmış İstanbul ücretsiz taşıma kartı, 1 adet sağlam durumda Korhan Berzeg adına İstanbul mavi kart, 1 adet araç anahtarı ve muhtelif anahtarlar, 1 adet parçalanmış kahverengi cüzdan ve bir miktar para bulundu. Cüzdanda ve banka kartlarının üzerinde vahşi hayvanlara ait olduğu düşünülen diş izlerine rastlandı. Dere kenarında bulunan pantolonun da paça kısımlarından parçalanmış olduğu ve bu durumun hayvan saldırısı ihtimalini güçlendirdiği, cesedin ise hayvanlar tarafından dere kenarına getirilmiş olduğu değerlendiriliyor. Diğer yandan Alzheimer hastası başlangıcı olan Korhan Berzeg’in yolunu kaybetmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor. Yetkililer kemik ve kıyafetlerin bulunduğu patika yola Berzeg’in inmesinin mümkün olmadığını belirtti. Gergeç Mahallesi’nde içme suyu ile ilgili dere yatağında gözlem yaptığı esnada Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçalarını bulan Mahalle Muhtarı Ahmet Gülay ise yaşananları şöyle anlattı: "Dere yatağında bir su borusu patlamıştı. Hakkı abi ile beraber dere yatağındaki bu su borusunu takip ederek giderken su yatağının 1 metre ilerisinde pantolon gördüm. 1 metre yukarısında da gömlek vardı. Pantolonun yanında da kimlik vardı. Kredi kartı, otobüs kartı vardı. Sonra üzerinde fotoğrafını da gördüm. Daha sonra jandarmaya haber verdim. Jandarma yarım saat içinde olay yerine geldi. Olay yeri inceleme geldi. Etrafta 4 tane falan kemik parçası vardı. Adli tıp kemikleri incelemeye alıp götürdü.”
Manisa Manisa’dan gidip Muğla’dan aldığı sıfır araç hasarlı çıktı Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşayan Fatih Vural, Muğla’ya giderek 1 milyon 300 liraya aldığı sıfır kilometre Peugeot marka aracı, memleketinde şüphe üzerine ekspertize götürdü. Yılların birikimi ile aldığı sıfır otomobilin hasarlı olduğunu öğrenince hayatının şokunu yaşayan Vural, yetkili bayi hakkında suç duyurusunda bulundu. Manisa’nın Salihli ilçesinde ikamet eden Fatih Vural (41), birikimleri ile Peugeot marka 308 model sıfır kilometre araç almaya karar verdi. Aradığı aracı Muğla’da bulan Vural, kendi imkanlarıyla Turgut Peugeot Bayisi’ne gitti. Aracını Şubat ayında teslim alan Vural, belli gün sonra arkadaşının aracında boya olduğunu söylemesi üzerine, aracını ekspertize götürdü. Vural, öğrendikleri karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Yapılan ekspertizde aracın muhtelif yerlerinde lokal boyalar olduğu ve belli noktalarında oynamalar olduğu ortaya çıktı. “Direklerine kadar aracı boyamışlar” Hayatının şokunu yaşayan Vural, "Meğerse benim sıfır diye aldığım araç, hasarlı bir araçmış. Kısacası hasarlı, toplama aracı bana sıfır diye satmışlar” dedi. Araç sahibi Vural sözlerine şöyle devam etti: "Şubat ayında Muğla’daki Turgut Peugeot Bayisinden aracı sıfır olarak teslim aldım. Salihli’ye aracımı getirdikten sonra sanayi sitesindeki arkadaşımın yanına gittim. Arkadaşım aracımda boya olduğunu söyledi. Bende şüphe üzerine aracımı ekspertize götürdüm. Yapılan ekspertizde aracımın muhtelif yerlerinde lokal boyalar olduğu tespit edildi. Direklerine kadar aracımı boyamışlar. Ayrıca çamurluk kaputta aşırı derece oynamalar mevcut, sök-tak yapmışlar. Vidalarında aşırı derecede aşınma izleri, kapılardaki pimler çekiçle vurulmuş, ezilmiş izler, motor kısmında, turboya ait parçalarda spiral taşıyla kesilmiş gibi izler mevcut. Fakat aracımı alırken bunların bilgisi kesinlikle bana bildirilmedi. Ben bunları genel merkeze bildirdim. Bana aracımı almış olduğum bayiye götürmemi söylediler. Bende aracımı bayiye geri götürdüm. Bayi inceledi, bana aracımda sök-tak parçalar olduğunu, fabrikasyon dışı boyalar tespit ettiklerini, bunu genel merkeze bildireceklerini söylediler. Bir hafta sonra beni genel merkezden arayıp, aracın orijinal olduğunu, banttan bu şekilde indirildiğini söylediler. Bunu söyleyince ben ikinci şoku yaşadım. Kesinlikle şuan kusurlarını ve hatalarını kabul etmiyorlar. Bundan sonra hukuki süreçlerimizi başlatacağız.”
Eskişehir Eskişehir İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden 14 ilçede eş zamanlı çiftçi ziyareti Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının başlattığı "Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi" çalışması çerçevesinde, Bakanlığın görev alanındaki konularda etkinliğin, verimliliğin ve üretkenliğin artırılması maksadıyla Eskişehir’in 14 ilçesinde eş zamanlı çiftçi ziyareti gerçekleştirdi. Çiftçilerin eğitim ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla bitkisel ve hayvansal üretim yapan tarım işletmelerinde anket çalışması gerçekleştirildi. Ziyaretlerde, çiftçilerin eğitim ihtiyaçları belirlenerek, tarımsal faaliyetlerin verimliliğinin artırılması hedeflendi. Anketlerde yer alan eğitim konuları Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı genel müdürlükler, il müdürlükleri, enstitüler, kuruluş müdürlükleri ve üniversitelerde görevli personel ile yapılan çalışma sonucu tespit edildi. İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çiftçilerle birebir görüşmeler yaparak, tarımsal faaliyetlerde karşılaştıkları sorunları ve ihtiyaçları görevlilerce dinledi. Çiftçilere verilecek eğitimlerin belirlenmesi amacıyla yapılan bu ziyaretler, tarımsal üretimde kalite ve verimliliği artırmayı hedefliyor. Ziyaretler sırasında çiftçilere tarımsal destekler, gübreleme teknikleri, sulama yöntemleri, hastalık ve zararlılarla mücadele konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, çiftçilerin ihtiyaç duyduğu konuların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin sunulması için çalışmalar yapıldı.