EĞİTİM - 14 Mart 2017 Salı 15:46

ALES başvurusu nasıl yapılır? 2017 ALES ilkbahar dönemi

A
A
A
ALES başvurusu nasıl yapılır? 2017 ALES ilkbahar dönemi

ALES başvurusu nasıl yapılır merak ediliyor. Milyonlarca öğrenci ALES başvurusu yapmak için bekliyordu. Peki ALES başvuru nasıl yapılır? İşte ALES ile ilgili bilmeniz gerekenler...

ALES başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabı haberimizde. 7 Mayıs 2017’de yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (ALES), adayların başvuru yapması gerekiyor. ALES başvuruları bu yıl 15-23 Mart tarihleri arasında yapılacak. ALES ise 7 Mayıs'ta gerçekleşecek. Sınav saat 10.00'da başlayacak. Peki ALES başvuruları nasıl yapılır?

ALES başvurusu yapmak için tıklayınız

ALES başvurusu nasıl yapılır? 2017 ALES ilkbahar dönemi

ALES başvurusu nasıl yapılır?

ALES başvuruları bu yıl 15-23 Mart tarihleri arasında yapılacak. ALES başvurusu yapmak isteyen adaylar internet üzerinden, başvuru merkezleri üzerinden ve posta yoluyla yapabilirler. ALES başvurusu yapmadan önce ALES Başvuru Formu ve başvuru kılavuzunu incelemeniz gerekiyor. ALES başvurunuzu tamamlamak için 90 TL olan ALES ücretini de ödemeniz gerekiyor. 

İnternet üzerinden ALES başvurusu nasıl yapılır?

ALES başvurusunu internet üzerinden yapmak isteyen adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yaparak ALES başvurularını tamamlayabilirler. Eğer son 2 yıldır herhangi bir sınava girmediyseniz, başvuru merkezlerinden yeni bir ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi kaydı oluşturmanız veya yeni bir şifre almanız gerekecektir.

ALES başvurusu nasıl yapılır? 2017 ALES ilkbahar dönemi

Başvuru merkezi üzerinden ALES başvurusu nasıl yapılır?

Başvuru merkezlerinden ALES başvurusu yapmak için ilk olarak ALES ücretini ödemeniz, ardından da başvuru formunu doldurarak başvuru merkezine gitmeniz gerekiyor. Başvuru merkezine giderken yanınızda T.C kimlik numarasının yazılı olduğu Nüfus Cüzdanınızın olması gerekiyor.

Posta yoluyla ALES başvurusu nasıl yapılır?

Aşağıda istenen belgeleri ÖSYM’ye ulaştırarak ALES başvurunuzu yapabilirsiniz.

  • Doldurulmuş ve aday tarafından imzalanmış Aday Başvuru Formu
  • Sürekli ve ağır hastalık, sürekli yurt dışında bulunma, tutukluluk/hükümlülük, zorunlu askerlik görevini yerine getirme vb. nedenlerini ve sürelerini belirten resmî bir belge
  • Adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde yüzü açık ve cepheden son üç ay içerisinde çekilmiş bir fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı veya pasaportun onaylı bir örneği
  • Sınav ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontu
Bunlar Da İlginizi Çekebilir