SPOR - 02 Kasım 2017 Perşembe 14:33

Ali Ağaoğlu, Ampute Futbol Milli Takımı’na dairelerini teslim etti!

A
A
A
Ali Ağaoğlu, Ampute Futbol Milli Takımı’na dairelerini teslim etti!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Avrupa şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı'na söz verdiği dairelerin teslim törenini gerçekleştirdi.

Ağaoğlu Maslak 1453'te düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında, Ali Ağaoğlu'nun yanı sıra Ampute Milli Takım Kaptanı Osman Çakmak ile sporcular katıldı. Basın toplantısında, 13 sporcuya ve takım kaptanı Çakmak'a Çekmeköy'de yer alacak dairelerin teslimi gerçekleştirildi. Toplantıda düşüncelerini dile getiren Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, bu sabah duyduğumuz haber bizi çok üzdü. Şehitlerimiz oldu. Mekanları cennet olsun. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Bugün çok mutlu günümüz sevgili Ampute Milli Takımımız birlik beraberliğe ihtiyacımız olduğu dönemde bize mutluluk yaşatıp katkı sağladılar. Kaptan Osman Bey’i ve diğer kardeşlerimi kutlar başarılarının devamını dilerim. Biz her zaman Türkiye’yi temsil eden sporcu, sanatçı kardeşlerimiz olsun katkı yapmaya çalışıyoruz. Bu çok çok özel bir durum. Osman kardeşim hariç sporcu kardeşlerimizin evleri yoktu. Evlerinin olmaması da bizim için ayrı anlam ifade etti. Allah güle güle, sağlıklı oturmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Bu tür başarıları ödüllendirmek konusunda her şeyi devletten beklememek gerektiğini söyleyen Ali Ağaoğlu; “Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı oyuncularına, Avrupa şampiyonu olduktan ve ülkemize bu gururu yaşattıktan 2 gün sonra bir basın toplantısı düzenledik. Bu toplantıda, oyunculara Çekmeköy Park projemizden birer daire hediye edeceğimizin sözünü verdik. Bugün futbolcularımıza dairelerini teslim etmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. 11 Ekim günü düzenlediğimiz basın toplantısında şunları söylemiştim. Başarılı kardeşlerimizi ödüllendirmek onlara destek olmak bizim insanlık görevimiz. Devletimiz ödül yönetmeliğinde değişiklik yaparak bundan sonra başarılı olacak Ampute Milli Takımı oyuncularına ödül verilmesini imkân sağlayacak. Fakat bu düzenleme geçmişe dönük başarıları kapsamayacak. Biz bu nedenle özel sektörün önemli bir oyuncusu olarak her şeyi devletten beklememek gerek dedik ve devreye girdik” dedi.

Başarının bir ekip işi olduğunun altını çizen Ali Ağaoğlu; Federasyondan bize gelen sayı 13’tü. Başarı bir takım oyunudur. Bu yüzden antrenörümüz Sayın, Uğur Özcan’a da bir daire hediye ediyoruz.O da bu başarının bir parçasıdır. Takımı o ruhu verenlerden biridir. Bu yüzden 13 olan daire sayısını 14’e çıkarttık. Allah ona da güle güle oturmayı nasip etsin” dedi. 

Kaptan Çakmak: "Ülkemizin başarıya çok ihtiyacı vardı"

Ampute Futbol Milli Takım Kaptanı Osman Çakmak ise, "Öncelikle şehit olan kardeşlerime Allah'tan rahmetle anıyorum. Şampiyonada başarılı olmaya ülkemizin çok ihtiyacı vardı. 15 Temmuz olayından sonra birlik beraberlik olma zamanıydı. Ülkemizin üzerinde çeşitli oyunlar oynanıyor. Ali Bey’in de dediği gibi yılmayacağız. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu zamanda biz güçlü bir ülkeyiz. Daha önce Ali Bey'le 3 görüşmemiz olmuştu, başarı dilemişti. İnşallah beraber olacağız demişti. 2017’de başarılı olduk ve Ali Bey'in huzurundayız. Hakemin bitiş düdüğüyle ampute futbolunda dünya rekoru kırdık. 12 ülkenin resmi katılım gerçekleştirdiği ilk kupasıydı. Bu kupada da Türkiye yazması bizi ayrıca mutlu etti. Ali Bey'in telefon açmasında arkadaşları bir araya topladım. Telefon da hoparlördeydi. Herkes 'Ali Ağaoğlu şaka mı yapıyor Osman abi' dedi. Ali Bey'in sesini duyunca herkes onu tanıdı. O anda da 2 kişilik odada 14 kişiydik. Bir çığlık koptu ve çok mutlu oldular. Takım arkadaşlarımın nezdinde Ali Bey'e tekrar teşekkür ediyorum. Düşünün hayatta dünyaya geliyorsunuz, mücadele ediyorsunuz. Herkesin bir ev sahibi olma gibi bir ideali vardır. Ali Bey güzel bir açıklama yaptı ve az önce de noter huzurunda proje imzaladık" diye konuştu.  

Toplantıda söz alan Türkiye Ampute Futbol Milli Takım oyuncusu Barış Telli;“Öncelikle burada olduğumuz için çok mutluyuz. Biz şampiyonadan önce inanarak bu işe başladık. Çok çalıştık. Gecemizi gündüzümüzü bu işe verdik. Büyük fedakârlıklarla sadece Avrupa şampiyonasını düşünerek çalıştık. Amacımız ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve bu kupayı kazanmaktı. Bunu başardığımız için de çok mutluyuz. Buraya gelmeden önce bir anım var onu anlatmak istiyorum size. Annem her zaman bir evimiz olsun derdi. Ben de anne şu şampiyona bir bitsin o zaman kredi çekip bir ev alırız dedim. Sonra elini öpüp kampa katıldım. Bu şampiyona ile birlikte Ali Bey bize çok güzel bir jest yaptı. Sabah biz kendisinin telefonu ile uyandık. Telefonun başında heyecanla beklerken Ali Bey sağ olsun herkese birer daire dediğinde ben gözyaşlarımla hemen annemi aradım. Böylece rüyasını gerçekleştirmiş oldum. Ben tekrar Ali Ağaoğlu’na çok teşekkür ediyorum bize bu mutluluğu yaşattığı için. İyi ki varsın Ali Bey" diye konuştu.

Bu formanın benim için önemi ve anlamı çok büyük

Basın toplantısı sonrası Türkiye Ampute Milli Takım oyuncuları imzaladıkları formayı Ali Ağaoğlu’na hediye etti. Bu hediye karşısında duygulanan Ali Ağaoğlu; “Bugüne kadar ki aldığım en güzel hediye. Üzerinde imzanız bulunan ay yıldızlı milli takım formasının benim için önemi ve anlamı çok büyük” dedi. Formayı kaptan Osman Çakmak’ın elinden alan Ali Ağaoğlu milli formayı öptü.

Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Aliağa’da CHP Grup Sözcüsünden şok eden gaf Aliağa Belediyesi CHP’li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ismine “Cemil Bayık” dedi. Doğangül, binlerce kişinin istihdam edildiği Gemi Söküm sektörüne “uyuşturucu trafiğinin durağı” iddiasında bulundu. 31 Mart’ta yapılan seçimlerde Aliağa’da MHP’li Serkan Acar’ın üçüncü kez Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Belediye Meclisinin 2. oturumu yapıldı. Hararetli geçen Belediye Meclis toplantısına CHP Meclis Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül’ün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan bölücü terör örgütünün elebaşlarından “Cemil Bayık” olarak söz etmesi damgasını vurdu. Cemil Tugay’dan “Cemil Bayık” olarak bahsetti, herkes şok oldu CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, belediyenin faaliyet raporunun görüşüldüğü oturumun sonunda dilek ve temennileri olduğunu belirterek söz istedi. Doğangül sözlerine, “Dün veya evvelsi gün Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Bayık’ın” diyerek söze bölücü terör örgütünün eli kanlı elebaşlarından birinin adıyla başladı. CHP’li meclis üyesinin bölücü örgütün eli kanlı isimlerinden birinden bahsetmesi bir anda salonda şaşkınlığa sebep oldu. O sırada büyük bir gafa imza atan CHP’li meclis üyesine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının adının Cemil Tugay olduğunu hatırlatan isim ise MHP Grup sözcüsü Avukat Hilal Sadıkoğlu Akar oldu. MHP Grup sözcüsü Avukat Hilal Sadıkoğlu Akar “Tugay, soy ismi” dedi. Bunun üzerine büyük bir şaşkınlık yaşayan CHP’li üye, sözlerini düzeltti ancak sözlerinin devamında bir gafa daha imza atarak hem belediye meclis üyelerinin hem de salondaki vatandaşların tepkisini çekti. CHP Grup Sözcüsü Doğangül’den Gemi Söküm sektörüne uyuşturucu iddiası Aliağa Belediye Meclisi toplantısında birbiri ardına gaflarına devam eden CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, bu kez binlerce işçinin çalıştığı gemi söküm sektörüne uyuşturucu iddiasında bulundu. Aliağa’da binlerce ailenin istihdam edilerek geçimini sağladığı gemi sökümden “uyuşturucu trafiğinin duraklarından” olarak söz eden Doğangül’ün iddiaları tepki çekti. Meclis toplantısını izleyen bir vatandaş, CHP’li meclis üyesine yüksek sesle, "Öyle bir iddia size yakışmıyor. Uyuşturucu trafiği yok" diyerek sert tepki gösterdi.
İstanbul Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor. Hafta boyunca süren testlerde iki prototipi de test uçuşları gerçekleştiren Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı. Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) test uçuşlarını ara vermeden sürdürüyor. Hafta boyunca gerçekleştirilen testlerde iki prototipi de uçuş icra eden milli SİHA’nın toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı. İki Bayraktar TB3 havada Cumhuriyet’in 100. yılını taçlandırmak amacıyla 27 Ekim 2023 tarihinde ilk uçuş testini başarıyla tamamlayarak gökyüzü ile buluşan Bayraktar TB3 SİHA’nın iki prototipi de test uçuşlarını Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde sürdürüyor. Bayraktar TB3 PT-1 ve PT-2, geçtiğimiz hafta boyunca orta irtifada icra edilen sistem ve dayanım performanslarının ölçüldüğü testlerin tamamını başarıyla tamamladı. Toplam uçuş 272 saate ulaştı Bayraktar TB3 SİHA bugüne kadar gerçekleştirilen test uçuşlarında toplam 272 saat 47 dakika havada kaldı. TEI tarafından yerli olarak geliştirilen PD-170 motoruyla havalanan milli SİHA, 20 Aralık 2023’te gerçekleştirilen uzun uçuş testinde yere inmeden 32 saat havada kalmış ve gökyüzünde 5 bin 700 km yol kat etmişti. Milli SİHA, milli kamera Bayraktar TB3 SİHA, 26 Mart 2024 tarihinde ilk kez Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 ile uçtu. İcra edilen test kapsamında dünyadaki muadillerine göre en yüksek performansa sahip olan ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi entegrasyonu başarıyla gerçekleştirildi. TCG ANADOLU’dan ilk uçuş 2024’te Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere başlanmasını planladıklarını açıklamıştı. Bayraktar TB3’ün sahip olacağı kabiliyetler bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak. Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak milli SİHA, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. Başlangıçtan bugüne tüm projelerini öz kaynakları ile yürüten Baykar, 2003 yılındaki İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından itibaren tüm gelirlerinin yüzde 83’ünü ihracattan elde etti. Öte yandan Baykar 2021 ve 2022 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri oldu. Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından 2023’te de sektörün ihracat şampiyonu olduğu açıklanan Baykar, geçen yıl 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Son yıllarda gelirlerinin yüzde 90’ından fazlasını ihracattan elde eden Baykar, 2023’te savunma ve havacılık sektöründeki ihracatın 3’te 1’ini tek başına yaptı. Öte yandan Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şimdiye kadar 9 ülke ile olmak üzere toplam 34 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı.