GÜNDEM - 30 Eylül 2014 Salı 14:47

Ali Yerlikaya: ‘Eğitimde başarıyı yakalayacağız’

A
A
A
Ali Yerlikaya: ‘Eğitimde başarıyı yakalayacağız’

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ’da bulunan tüm okulların başarısı için çalıştıklarını belirterek "Eğitimde tüm okullarımızda başarıyı yakalayacağız" dedi.

Vali Yerlikaya, Ramada Otel’de düzenlenen kahvaltıda Tekirdağ'da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensuplarından gelen eğitim, çevre kirliliği, uyuşturucu madde kullanımı, organize sanayi bölgesi süreci, sağlık yatırımları ve Tekirdağ medyası konusunda soruları yanıtlayan Vali Yerlikaya, eğitimde yaşanan sıkıntıları ve müdür atamaları konusunda gelen tepkileri değerlendirdi.

Tüm okullarda başarıyı yakalamak amacında olduklarını, bazı okulların başarılı görülmesi sebebiyle tercih edildiğini belirten Vali Yerlikaya, "Süleymanpaşa’da bazı okullarımız başarılarından dolayı öğrenciler ve veliler tarafından tercih edilmektedir. Biz başarıyı tüm okullara yaymayı amaçlıyoruz. 13 Kasım İlköğretim Okulu’nda öğrencilerimize pozitif ayrımcılık yaparak kahvaltı programımızla öğrencilerimize okulu sevdirmeyi amaçlıyoruz. Okullarımızda 2015’ten itibaren öğlenci sabahçı uygulamasını kaldırmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin başarısı için öğretmenlerin 'Günüm bana kalsın' düşüncesine karşıyız. Bu düşüncelerle ikili eğitime 2015 yılında son vermeyi amaçlıyoruz. Okullarımızın kapasitesi tekli eğitime yetecek düzeydedir. Yaptığımız çalışmalarla 'Bu okul daha başarılı, çocuğumu bu okula göndereyim' düşüncesiyle hareket edilmesinin önüne geçeceğiz. Aydoğdu’da gerçekleştirdiğimiz bu proje ile öğrencilere kahvaltı alışkanlığını kazandırma ve okulu sevdirmeyi amaçlıyoruz. Okul müdürleri atamalarındaki süreç ise Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve bakanlığın kontrolünde gerekli prosedüre göre uygulanmaktadır" dedi.

"TORSAB’DAN BİZİ MAHKEME VAZGEÇİRDİ"
Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi sürecini de değerlendiren Vali Yerlikaya, mahkemenin kendilerini organize sanayi bölgesinden vazgeçirecek duruma getirdiğini ifade etti. Tekirdağ’ın tarım şehri olduğunu vurgulayan Vali Yerlikaya, "Çiftçi kayıt sistemine göre ise kayıtlı çiftçilerin yarısı gerçek çiftçi değildir. Tarım topraklarının bütünleştirilmesi ile ilgili alınan yeni karar ile toprakların parçalanmasının önüne geçilecektir. Organize sanayi bölgesinin bu durumuna artık alışmak zorunda kaldık. Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen depo yapma kararı ve bu konuda alınan kararla Tekirdağ’da organize sanayi bölgesi dışına yapılacak belli ölçeğin dışındaki depolara izin verilmeyişi Tekirdağ’ın bazı büyük firmalar açısından cazibe merkezi haline gelmesine engel teşkil edebilir" ifadelerini kullandı.

"ÇEVRE KİRLİLİĞİ İÇİN KEŞKE BU ÇALIŞMALAR DAHA ÖNCE YAPILSAYDI"
Çevre kirliliği ile ilgili yöneltilen soruları cevaplayan Vali Yerlikaya, Ergene’de ve Çorlu’da yapılan çalışmaların ve bu konuda alınan kararların daha önce yapılması gerektiğini belirterek, "Ergene ve Çorlu’da yaşananlar daha önceden alınan kararlarla engellenebilirdi ve bu çalışmalar için bu maliyetler ödenmezdi. Çevre konusunda yaptığımız çalışmalar önceden de ortadadır. Atık arıtma tesisinin yapılmasına destek oluyoruz. Doğu, Batı katı atık arıtma tesisinin yapımı konusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü projenin zamanında ve tam kapasite ile yapılmasını destekliyoruz. İş yapmak isteyenlerin önüne takoz koyanların olduğu devirde çevre konusunda hassas davranıyoruz. Tekirdağ’da doğalgaz kullanımını destekliyor, sahilde, Süleymanpaşa’da kömür kullanımı ile oluşan hava kirliğinin önüne geçmek zorundayız. Çevre konusunda Çevre Şehircilik İl Müdürlüpğü’nün ÇED raporlarının doğru anlaşılmadığını ve ÇED raporunun bir ruhsat olmadığının analaşması konusunda terimsel karmaşaya yapılan çalışmalarla önlem alınacaktır" dedi.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nün sentetik uyuşturucu madde ve diğer uyuşturucu maddelere yönelik başarılı operasyonları olduğunu da belirten Vali Yerlikaya, bazı çalışmaların basına yansıtılmasının doğru olmadığını, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Valilik başta olmak üzere uyuşturucu madde kullanımı ve satışı konusunda bilinçli toplum oluşturma amacıyla yapılan çalışmaların desteklendiğini belirtti.
Vali Yerlikaya’nın metruk binaların durumu ve yaşı küçük çocuklara madde satışı konusunda ağır yaptırımlar içeren yeni kararlar hakkında bilgi vermesi ile toplantı sona erdi. 

SERHAT YEŞİLİPEK
TEKİRDAĞ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Erdem: “Salça ihracatının önü açılmalı” Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domateste uygulanmak istenen ihracat kotasının acilen kaldırılması gerektiğini belirtti. Başkan Erdem, kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi zor bir durumun beklediğini ifade etti. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, domates salçasına uygulanan kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi çok vahim bir durumun beklediğini belirtti. Başkan Erdem, ”Türkiye’de 2022 yılında salçalık domates ekim alanlarımız 330 bin dekar iken 2023 yılında 480 bin dekarlara kadar çıktı. Bu artış hem ülke içindeki salça tüketimini fazlasıyla karşılıyorken hem de ihracat yolunu açıyor. Fakat ihracatta konulan kotalar başta salça sanayimizi sonra çiftçimizi ve diğer paydaşları inanılmaz şekilde yoruyor. Bununla birlikte ülke ekonomisine, istihdama büyük zararlar veriyor. Bu dönemde Türkiye’nin artan ihracat potansiyelini doğru bir matematik yapılarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Salça sanayicimizin önü şimdiden açılmalı. Salça üretimi zamanı geldiğinde sanayicimiz sıkıntıya girmemelidir. Sanayici sıkıntıya girdiğinde çiftçilerimiz, işçilerimiz, nakliyecilerimiz, esnafımız vs. tüm paydaşlarımız sıkıntıya giriyor. Bu büyük çarkın dönüşü görülmeli ve şimdiden önlem alınmalıdır. Köprüden sonraki son çıkıştayız. Bu kota ya tamamen kaldırılmalı veya sınırları genişletilmelidir” dedi.