ASAYİŞ - 27 Ekim 2017 Cuma 21:26

Alışveriş merkezinde dehşet! Yaralı kadın esnafa böyle sığındı

A
A
A
Alışveriş merkezinde dehşet! Yaralı kadın esnafa böyle sığındı

Konya’da boşanma aşamasında olduğu 3 çocuğunun annesi olan tartıştığı karısını bir alışveriş merkezinin kadınlar tuvaletinde vuran şüpheli çevredeki esnaf tarafından yakalanarak tuvalete kilitlendi. Yaralı kadının sürünerek bir işyerine sığınması ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi’nde bulunan bir alışveriş merkezinin kadınlar tuvaletinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ayhan Ö. (45) bir süre önce kendisine boşanma davası açtığı öğrenilen üç çocuğunun annesi Fatma Ö.’nün (37) çalıştığı işyerine gitti. Bu sırada Fatma Ö.’nün kadınlar tuvaletine girdiğini gören Ayhan Ö. eşinin ardından tuvalete girdi. Daha sonra Ayhan Ö, eşi Fatma Ö.’ye av tüfeğiyle ateş etti. Bacaklarından yaralanan Fatma Ö. sürünerek tuvaletten çıkarak bir terzi dükkanına girdi. Eşinin ardından dışarı çıkan şüpheli Ayhan Ö. ise çevredeki esnaf tarafından elinden tüfek alınarak etkisiz hale getirildi. Alışveriş merkezinde iş yerleri bulunan esnaflar daha sonra Ayhan Ö.’yü erkekler tuvaletine kilitleyerek durumu polise bildirdi. Ağır yaralanan Fatma Ö.’yü gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla Konya Numune Hastanesine kaldırıldı. Tuvalete kilitlenen şüpheli Ayhan Ö. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Sürünerek iş yerine saklandı

Olay anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde silah sesinin ardından esnafların kaçıştığı görülüyor. Daha sonra ise eşi tarafından vurularak yaralanan Fatma Ö.’nün sürünerek tuvaletten çıktığı görülüyor. Fatma Ö. alışveriş merkezinde bulunan bir terzi dükkanına sığınıyor. Daha sonra Ayhan Ö.’nün elinde tüfekle tuvaletten çıktığı görülüyor.

Olayı anlatan Ayhan Ö.'nün elinden tüfeği alan bir vatandaş ise, “Patlama sesi duyduk. Bir baktık ki bayanlar tuvaletinde içeride biri tüfekle eşini vurmuş. Biz dışarı kaçmaya başladık. O sırada ben peşinden koştum adamın elinden silahı aldım, yere yatırdık sonra da erkekler tuvaletine koyduk. Şahsı yakalamış olduk. Kadınlara el kalkmasın bunu istemiyoruz" şeklinde konuşu. Olayın görgü şahidi bir kişi ise, "Bir ses duyduk, burası çöküyor zannettik, çıktık. Kadının biri sürünerek gidiyordu, terziye girdi hemen. Ben geldim adam şarjörü oynadı. Ben de çıktım kadını kurtaracağım diye adamı merdivenin orada etkisiz hale getirdiler. Ben müdahale etmeye koştum adam etrafa ateş edecek gibi yaptı sonra kendimi geri attım" dedi.  

Mustafa Yaşar Beşer
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.