ASAYİŞ - 17 Kasım 2017 Cuma 21:16

Alkollü vatandaş evi yaktı, daha sonra balkona çıkıp bağırdı

A
A
A
Alkollü vatandaş evi yaktı, daha sonra balkona çıkıp bağırdı

Bahçelievler’de 4 katlı bir binanın birinci katında oturan alkollü bir vatandaş önce evi ateşe verdi, daha sonra balkona çıkıp bağırmaya başladı. Alev alev yanan evdeki yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, yangın sonrası mahalleli alkollü vatandaşa tepki gösterdi.

Yangın, saat 03:30 sıralarında Bahçelievler İsmailpaşa sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre 4 katlı binanın birinci katında alkol alan Turgay Sevim isimli vatandaş bir süre alkol aldı. Aldığı alkolün etkisiyle kaldığı evi ateşe verdi. Alevleri gören bekçi ise durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Evin alev alev yandığı esnada ise alkollü olan Turgay Sevim balkona çıkarak bağırmaya başladı. İtfaiye ekipleri, yangının söndürmesinin ardından evin balkonunda bulunan Sevim’i, evden çıkartılarak ambulansa kadar götürdü. Can kaybının yaşanmadığı yangında bir kişi dumandan etkilendi. Alevler içerisinde kalan evdeki o anlar ise bir mahalle sakininin cep telefonu tarafından kaydedildi.

Mahalleli tepki gösterdi

Gece saatlerinde aldığı alkolün etkisiyle evi ateşe veren Turgay Sevim, daha sonra balkona çıkarak bağırmaya başladı. Ayakta duramayan Sevim balkon korkuluklarına tutunarak destek aldı. Yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin yardımıyla aşağıya indirilen Turgay Sevim burada ambulansa bindirildi. Son zamanlarda birkaç defa bunu gerçekleştirdiğini belirten mahalle sakinleri, her akşam dışarı çıkarak bağırıp çağırdığını, evi yakacağını söylediğini, bu konuda hiçbir önlem alınmadığını belirterek tepki gösterdi.

Gece vakti Kaymakama yürüdüler

Bahçelievler’de gece saatlerinde alkollü bir vatandaş tarafından çıkartılan yangın sonrası sokağa dökülen mahalle sakinleri, apartmanda kalan ve aynı zamanda aklı dengesi yerinde olmadığı iddia edilen vatandaştan şikayetçi olmak için olayın yaşandığı yerin yakınında oturan ilçe kaymakamının kaldığı eve kadar yürüdü.
Apartman yöneticisi Ömer Çelik yaptığı açıklamada, “ Binada oturan Turgay Sevim adında bir beyefendi var. Aklı selim insan gibi duruyor. Biz bunun dilekçesini Kaymakamlık, Beyaz Masa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ayrı ayrı dilekçe verdik. 15 kişilik apartmanda 14 tane imza verdik. Biz bu abiden rahatsızız. Bizim eşimiz var çocuğumuz var. Herkese küfür ediyor. Gece başlıyor, sabaha kadar küfür ediyor. Bu adama biz para ve yemek verdiğimiz zaman susuyor. Ama vermediğimiz zaman sürekli bunu yapıyor. Biz bu gecede verdik ama bizim binamızı yaktı. Burada kaç tane aile var. Kaymakamın bir üst sokağındayız. Dilekçeler verdik ama hiçbir şey olmadı. Biz Kaymakamın yanına geldik. Ona tarif etmek, söylemek için. Bize yarın gelmemizi söylediler. Müracaatımızı söyledik. Yarın sabah geleceğiz. Karşı taraftaki bekçi olmasaydı o bina komple yanmıştı” dedi. 

Selim Bayraktar 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama Giresun’un Bulancak ilçesinde bir kuyumcudaki silahlı soyguna ilişkin gözaltına alınan 3 şüphelinin tutuklanmasıyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Giresun İli Bulancak İlçesinde “silahlı yağma” olayı 18.04.2024 günü gündüz saatlerinde mülhakatımız olan Bulancak ilçe merkezinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Suçun faili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli yakalanarak aynı gün gözaltına alındı. Yine kolluk birimleri tarafından yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde olayda kullanılan suç aletleri ve gasp edilen ziynet eşyalarının da ele geçirildi. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve delillerin de derc edilmesi üzerine şüphelilerin gözaltından çıkartılarak Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edildikleri, şüphelilerin savunmalarının alınmasına müteakip üzerlerine atılı “silahla yağma ve kişi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmalarına karar verilmiştir. Tutuklanan şüpheliler Espiye Ceza İnfaz Kurumuna gönderilerek, soruşturma işlemlerinin hâlen devam ettiği ve gerek görülmesi durumunda gelişmelerden ayrıca bilgi verileceği hususları, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün 5/2 nolu ve 153/1 nolu genelgeleri uyarınca kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.