EKONOMİ - 18 Nisan 2018 Çarşamba 14:53

Allianz Türkiye'de iki önemli görev değişikliği

A
A
A
Allianz Türkiye'de iki önemli görev değişikliği

Sigorta sektörünün önemli finans kuruluşlarından Allianz Türkiye’de görev değişikliği yapıldı.

Sigorta sektörünün önemli finans kuruluşlarından Allianz Türkiye’nin Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Kaan Günay, 1 Mart 2018 tarihi itibarıyla Almanya’da yer alan Allianz Teknoloji’nin global analitik başkanlığı görevine getirildi. Günay, yeni pozisyonundaki sorumluluklarına ek olarak, Haziran ayına kadar Allianz Türkiye’ye de destek vermeye devam edecek.

Kaan Günay’ın Türkiye görevlerini ise, bilgi teknolojilerinde hayat emeklilik yazılım geliştirme ve dönüşüm direktörü olarak görev yapmakta olan Evren Ayorak, 'direktör' olarak üstlendi. Allianz Türkiye Bilgi Teknolojileri Direktörü olan Ayorak, yeni sorumluluklarına ek olarak Allianz İş Sistemleri dönüşümündeki mevcut görevine de devam edecek.

Kaan Günay kimdir?

Kaan Günay, 1977 yılında İskenderun’da dünyaya geldi. Lisansını Marmara Üniversitesi’nin Almanca enformatik bölümünde, yüksek lisansını Baltimore Üniversitesi’nin yönetim bilişim sistemleri bölümünde tamamlayan Günay, kariyerine 2000 yılında Wincor Nixdorf’ta ürün uzmanı olarak başladı. Günay, 2005 yılında Deloitte Türkiye’de bilgi teknolojileri ve güvenlik bölümünde finans ve telekomünikasyon sektörlerine hizmet verdi. Ardından aynı sektörlerde görevlendirilmek üzere atandığı Deloitte Kanada’da bilgi teknolojileri ve güvenlik riskleri konularında çalıştı. 2010 yılında Accenture Teknoloji Danışmanlığı firmasında müdür olarak görev yaptı ve 2011 yılında kıdemli müdür oldu. Günay 2013 yılının Şubat ayında bilgi teknolojileri direktör vekili olarak katıldığı Allianz Türkiye’de, 2014 yılında Bilgi teknolojileri direktörü oldu. Günay Şubat 2017’den bu yana Allianz Türkiye’nin bilgi teknolojileri genel müdür yardımcısı olarak görev yapıyordu. Günay, 1 Mart 2018’de Almanya’da yer alan Allianz Teknoloji’nin global analitik başkanlığı görevine atandı.

Evren Ayorak kimdir?

Evren Ayorak, lisans ve yüksek lisans derecelerini Boğaziçi Üniversitesi’nin bilgisayar mühendisliği bölümünde tamamladı. Kariyerine 2000 yılında Finansbank’ta sistem ve uygulama mimarı olarak başlayan Ayorak, 2005-2006 yılları arasında aynı kurumun bilgi işlem birimi olan IBTECH’te kıdemli yazılım mimarı olarak görev aldı. Ayorak, 2006-2007 arasında Fiba Holding’in kurumsal mimarı olarak çalıştı. İzleyen dönemde 2012’ye kadar Hollanda’da, Credit Europe Bank bünyesinde uygulama tasarımı ve geliştirme bölümü yöneticisi, başkan yardımcısı ve kıdemli başkan yardımcısı pozisyonlarında görev aldı. Ayorak, Mart 2016’den bu yana çalıştığı Allianz Türkiye’de yazılım geliştirme ve dönüşüm direktörü olarak atanmadan önce Fibabank’ın analiz ve geliştirme bölüm yöneticisi ve departman müdürü pozisyonlarında görev almıştı. Ayorak, 1 Mart 2018’den itibaren Allianz Türkiye’nin bilgi teknolojileri direktörlüğü pozisyonuna atandı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.