GÜNDEM - 30 Temmuz 2015 Perşembe 20:53

Alman gençlerden Giresun’da anlamlı hareket

A
A
A
Alman gençlerden Giresun’da anlamlı hareket

Beyaz Çelik Köprü ’Elimi Sana Uzatıyorum’ Projesi kapsamında Giresun Belediyesi’nin davetlisi olarak Giresun’a gelen Almanya Duisburg Gençlik Merkezi öğrencileri “Çocuk İşçiliğine Hayır” demek için fındık topladı.

Gezilerine Yağlıdere ilçesinde başlayan gençler Kanlıca Köyü’nü ziyaret ederek köy yaşantısını incelediler. Köy halkının ikramlarını tatma imkânı bulan Giresunlu ve Alman gençler, çeşitli etkinliklerde bulundular. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tek hayvanat bahçesi olan Giresun Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret eden gençler oldukça güzel vakit geçirdiler.

Beyaz Çelik Köprü ’Elimi Sana Uzatıyorum’ Projesi kapsamında Giresun Belediyesi’nin misafiri olan 20 kişilik Alman ve Giresunlu gençler Keşap Düzköy’de “Çocuk İşçiliğine Hayır” demek için fındık topladı. İlk kez fındık bahçesi gören misafir gençler bol bol fotoğraf çektiler. Hafta sonuna kadar Giresun’da kalacak olan Alman gençler yöresel ürünler pazarına giderek yöresel ürünleri incelediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden bebekli ailelere destek Mersin Büyükşehir Belediyesi, ’Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Paketi’ ile bebekli ailelere destek veriyor. Hamile Bakım Sütü projesiyle hamilelik süresince gebe kadınlara destek olan Büyükşehir Belediyesi, bebekler dünyaya gözlerini açtığında da Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Paketi ile aile bütçelerine katkı sunmaya devam ediyor. 2023 yılının Ocak ayında başlayan proje kapsamında 3 bin 500’ün üzerinde yeni doğan paketi ailelere teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü’nde proje sorumlusu olarak görev yapan Selime Canlı, geçen yıl ocak ayında başlayan dağıtımların aktif bir şekilde devam etiğini belirtti. Bir bebeğin ihtiyaç duyabileceği her ürünün paket içerisinde yer aldığını ifade eden Canlı, "Paket içerisinde; bir adet bebek bezi, bir paket alt açma bezi, bir zıbın takımı, bir biberon, bir adet ateş ölçer, bir paket ıslak mendil, bebek şampuanı, bebek havlusu ve bir paket sabun tozu içeren çantasıyla birlikte bir bebeğin ihtiyacı olan her şey mevcut. Projemizden tüm ilçelerimizde ikamet eden, 0-1 aylık bebeği olan bütün vatandaşlarımız faydalanabilmektedir" dedi. Başvuruların TEKSİN uygulaması üzerinden yapılabildiğini belirten Canlı, başvuru formunda ailelerin kendilerine en yakın mahalle mutfaklarını seçebileceklerini de kaydederek, “Teslimatlarımız mahalle mutfaklarından da yapılmaktadır. Vatandaşlarımız, sisteme girmiş oldukları iletişim numarasını tarafımıza teslimat tarihi ve saatini içeren bilgi mesajı gönderdiğinde paketlerini kimlikleriyle birlikte teslim alabilmektedirler” diye konuştu. Tarsus’un Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşayan Esma Başkan da bebeği için teslim edilen ‘Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Paketi’nden dolayı memnun olduğunu söyledi. Bebek ihtiyaç paketinin içeriğinin oldukça zengin olduğunu vurgulayan Başkan, "Gerekli her şeyi göndermişler. Teşekkür ediyoruz" dedi.
Aydın Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için Didim’de hazırlıklar tamamlandı Bu yıl 59.’su gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için güzergahlardan biri olan Aydın’ın Didim ilçesinde hazırlıklar tamamlanırken, 25 Nisan’da Didim Akbük yolu ile merkezdeki bir çok cadde trafiğe kapatılacak. 21 Nisan tarihinde Antalya’da başlayacak olan 59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 23, 24 ve 25 Nisan tarihleri arasında Muğla etabı ile devam edecek. 25 Nisan Perşembe günü Didim’den geçecek olan tur kapsamında hazırlıklar tamamlanırken, Didim-Akbük yolu ile merkezdeki bir çok cadde ve bulvar trafiğe kapatılacak. Bisiklet turunun Bodrum-Kuşadası etabı Didim’e de uğrayacak. 25 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek olan etap kapsamında bisikletçiler Bodrum’da Kuşadası’na pedal çevirecek. Dünya basını tarafından da takip edilen tur canlı olarak yayınlanacak. Tur kapsamında bisikletçiler Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Gürçamlar ve Kazıklı mahalleleri üzerinden Didim’e ulaşacak. Saat 14.00’de bisikletçilerin Akbük’te olması beklenirken, tur kapsamında Akbük Atanaj Caddesi, Didim-Akbük Yolu’nun Söke ve Didim istikametleri trafiğe kapanacak. Didim merkezde devam edecek yarış dolayısıyla Cumhuriyet Caddesi, İnönü Caddesi ve Söke-Mavişehir yolu ile Akköy geliş-gidiş istikametleri tur boyunca trafiğe kapatılacak yada kontrollü olarak geçiş verilecek. Tur kapsamında bisikletçiler Akköy, Balat, Tuzburgazı, Güllübahçe ve Yenidoğan üzerinden Söke’ye geçiş yapacak. Tur Kuşadası’nda sona erecek.