GÜNDEM - 13 Haziran 2016 Pazartesi 18:36

Almanya’ya ilginç misilleme hazırlığı

A
A
A
Almanya’ya ilginç misilleme hazırlığı

1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak niteleyen yasa tasarısını kabul eden Almanya Federal Meclisi’ne misillime Gaziantep’ten yapılıyor. Kardeş kent protokolü ile Gaziantep’teki bulvara verilen Duisburg adının değiştirilmesi, meclis gündemine alındı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı 1. Dönem Toplantısı birinci birleşiminde gündemdeki 70 maddenin görüşülmesinin ardından CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sucu söz aldı. Sucu, Almanya’nın sözde soykırım kararını onamasının kendisini ve tüm bölge vatandaşlarını derinden üzdüğünü belirterek, Gaziantep’teki Duisburg bulvarının isminin değiştirilmesini istedi. Bulvara Türkçe ismi verilmesi konusunda çağrıda bulunan Sucu, "Almanya’nın sözde Ermeni soykırımını tanıması, onaylaması bizleri derinden üzmüştür. Bu nedenle bu ismin bu bulvarı hak etmediğini düşünüyoruz. Bu nedenle ismin değiştirilmesini talep ediyoruz" dedi. Toplantının ikinci birleşiminde ise ismin değiştirilip, değiştirilmemesi konusunun gündeme alınması konusunun oylanacağı belirtildi.

Almanya’nın Duisburg kenti ile 2005 yılında imzalanan Kardeş Şehir Protokolü çerçevesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Duisburg’ta bir meydana Gaziantep adının verilmesi protokolüne imza atmış, daha sonra ise Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2006 yılında oy birliği ile aldığı kararın ardından Gaziantep’te Güvenevler bölgesinde bir bulvara Duisburg Bulvarı adını verme kararı almıştı. Bu kararın ardından Alman Eyalet Meclisi aldığı bir kararla Almanya’da tarihinde ilk defa bir Türk şehrinin ismini bir büyük alana vermişti.

İsmin değişmesinin gündeme gelmesi, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde bulunan Duisburg Bulvarında ve çevresinde yaşayan vatandaşları da böldü.

Bulvarda yaşayan bazı vatandaşlar, Almanya Federal Meclisi’nin yaptığını doğru bulmadıklarını belirterek, artık bulvarın isminden rahatsız olduğunu ve Duisburg adının değiştirilmesini isterken, bazıları ise her iki şehrin yöneticilerinin ‘Kardeş Şehir’ protokolünün altına attığı imzaların bulunduğunu belirterek, protokole aykırı davranışların ise her iki kentin yöneticilerine yakışmayacağını belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."