ASAYİŞ - 27 Ekim 2017 Cuma 06:37

Ankara’da gecekondu yangını |Ankara haberleri

A
A
A
Ankara’da gecekondu yangını |Ankara haberleri

Ankara’da birbirleriyle bitişik pek çok gecekondunun bulunduğu Kale Mahallesi’ndeki yangın itfaiye ekiplerini alarma geçirdi. Mahalle sakinlerinin yangını erken fark ederek evlerini boşaltmaları sonucu olası bir can kaybının önüne geçildi.

Yangın, saat 04.00 sıralarında Altındağ’da meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Kale Mahallesi 4. Sokak üzerinde bulunan 2 katlı müstakil evde henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, kısa sürede tüm evi sardı. Yaklaşık 10 metre yüksekliğe ulaşan alevleri görerek uyanan mahalle sakinleri, hemen itfaiyeye haber verdi. Yanan evin bitişiğinde bulunan gecekondularda yaşayan vatandaşların, mahalle sakinleri tarafından son anda uyandırılması sayesinde olası bir can kaybının önüne geçildi. Kümesindeki tavukların can havliyle çıkardığı seslere uyanan bir vatandaş da hayvanlarını alevlerin sirayet ettiği kümesten son anda kurtardı. Yangının giderek diğer evlerin bahçelerine sıçradığını gören mahalleli, ağaçların dallarını keserek önlem aldı.

Dar sokaklardan oluşan Kale Mahallesi’nde araçlarının manevra kabiliyeti kaybolan itfaiye ekipleri, adresi bulmakta zorluk çekti. Yangın yerinde bir sağlık ekibi hazır bekletildi. Yangını söndürmek için evin dört bir yanından müdahale eden itfaiye erleri, yaklaşık 1 buçuk saatlik çalışmanın ardından alevleri kontrol altına alabildi. Yangının ardından harabeye dönen gecekonduda yaşayan vatandaşların 2 ay önce başka bir mahalleye taşındığı öğrenildi.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı. 

Caner Ünver - Musa Erdoğan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İBB Başkanı İmamoğlu’nun “İhaleye fesat karıştırma” duruşması ertelendi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde “İhaleye fesat karıştırdığı” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması 31 Mayıs’a ertelenirken savcılık bilirkişi raporuna itiraz etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde “ihaleye fesat karıştırdığı” iddiasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis talebi ve “siyasi yasak” yargılandığı davanın bugün Büyükçekmece Adliyesi’nde görülmesine devam edildi. Davaya Başkan İmamoğlu katılmazken avukatları hazır bulundu. İmamoğlu ve beraberindeki 6 kişinin daha yargılandığı davada bilirkişi tarafından hazırlanan rapora savcılık tarafından itiraz edildi. Mahkemede İmamoğlu avukatının ve iddia makamının sözleri dinlendikten sonra bilirkişi raporuna iddia makamının da itirazının değerlendirilmesi üzerine duruşmanın 31 Mayıs saat 10.30’a ertelendiği açıklandı. Mahkeme sonrası açıklama yapan İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, konunun İmamoğlu açısından suç teşkil etmediğini ifade ederek, “Soruşturma izinin iptal edildiği bir danıştay kararı var. Bu danıştay kararına rağmen savcılık bir muhasebeciye bilirkişi incelemesi yaptırmıştır. Bu muhasebeci bilirkişi eylemlerini gözetim ve denetim görevini yerine getirmediği bahisle ihaleye fesat karıştırma kapsamında bir rapor sunmuştur. Bu rapor içerisinde gerçeklikle alakalı olmayan özellikle bir örnek verecek olursak Beylikdüzü Belediyesi’nde o dönemde iç denetçi olmamasına rağmen iç denetçinin yazılı raporu ve bildirimine rağmen bu ihaleyi iptal etmediğini ileri sürebilmiştir. Bu denli bir cürretkar bilir kişi raporu vardır. Danıştayın kaldırma kararına ve bilirkişi raporunda dahil bir sorumluluk ileri sürülememesine rağmen devam eden bir yargılamada bugüne kadar geldik” dedi. İBB Başkanı İmamoğlu’nun ara celsede verdiği ifade de ise, “ Görev yapan arkadaşlarımın hassas çalıştığına şahidim. Bahsi geçen olaylara hakim olmam mümkün değildir. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Suça konu ihaleyi hatırlamıyorum. Herhangi bir talimatım olmamıştır. Beraatimi talep ediyorum” dediği öğrenildi.