GÜNDEM - 07 Mart 2016 Pazartesi 12:11

Annesi ölen yavru sincaplara sahip çıktı

A
A
A
Annesi ölen yavru sincaplara sahip çıktı

Yolun karşısına geçerken araç çarpması sonucu telef olan sincaptan geriye kalan iki yavruya sahip çıkan hayvansever, sincapları biberon ile besliyor.

Ordu'nun Çatalpınar ilçesi Göller Mahallesi'nde yaşayan 34 yaşındaki Ferhat Dinlemek, kazada anneleri ölen yavru sincaplara sahip çıktı. Onları bir bebek gibi besleyen ve seven hatta çalıştığı inşaat alanına bile götüren Dinlemek, misafir olarak gördüğü hayvanlarla ömür boyu yaşamak istediğini söyledi.

Tesadüfen kazayı gördüğünü ve minik sincaplara insanlık görevi olduğu için sahip çıktığını belirten Dinlemek, "Yavru sincapların annesi yoldan geçen bir aracın ezmesi sonucu telef oldu. Daha sonra yakın bir yerdeki yuvalarında küçük sincapların seslerini duydum. Bir insan olarak bunların bakıma ihtiyacı olduğunu hissettim. Orada onları bırakmaya vicdanım el vermedi ve kafamdaki bereyi çıkartım onları içine koyup eve getirdim. Eğer getirmeseydim bu yavruları yaban hayvanları yiyebilirdi" dedi. 

İnşaatta çalıştığını belirten Ferhat Dinlemek, "İşimi yarıda bırakarak sincapları Fatsa ilçesine veterinere getirdim. Veterinerden sincapların ne yer ne içer, nasıl bakılır bu konuda bilgiler aldım. Daha sonra biberon alarak onlara inek sütünü içerebileceğimi söylediler. Sincapları devamlı sıcak tutmam ve üşütmemem gerektiğini söylediler. Onlara şuan ev olarak fındık sepetinde bakıyorum. Geceleri yatarken yanıma alıyorum. Acıktıkları zaman ses çıkartıyorlar. Ben de hemen kalkıyorum ve onları süt ile besliyorum. Her iki saatte bir süt içmeleri gerekiyor. Ben de bu işi severek yerine getiriyorum. Sincap yavrularının bana şans ve uğur getireceğine inanıyorum. Onlara sürekli bakmayı planlıyorum. Bunları artık benim evimin kedileri olarak görüyorum. Sincaplarıma Çino ve Çiko isimlerini taktım. Kendileri de isimlerini çok sevdiler" diye konuştu.
Dinlemek, evinde ayrıca bir kedi beslediğini sözlerine ekledi.  

AHMET ALTAY
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir