ASAYİŞ - 23 Kasım 2016 Çarşamba 12:21

Annesinin cesedi ile 5 gün boyunca koyun koyuna yattı

A
A
A
Annesinin cesedi ile 5 gün boyunca koyun koyuna yattı

Bursa’da psikolojik sorunları olduğu iddia edilen 51 yaşındaki kadın, geçtiğimiz hafta evde vefat eden annesinin ölümünü kimseye bildirmeyince 5 gün boyunca cesedi ile birlikte aynı odada kaldı.

Polise konuşan Dilek Toktaşlı, "Yemin ederim Cuma günü oldu. Konuşmayı kesti. 2 kez evden dışarıya çıktım iyileşir dedim ama iyileşmedi" dedi.  Edinilen bilgiye göre, Yıldırım İlçesi Teferrüç Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, 10 yıldır aynı evde birlikte yaşayan Dilek Toktaşlı ve 87 yaşındaki annesi Hanife Toktaşlı’nın evinden kötü kokular gelmesi üzerine şüphelenerek polise haber verdi. Anne- kızın yaşadığı eve gelen polis, zili çalmasına rağmen kapı açılmayınca, çilingir yardımıyla içeriye girdi.

Dilek Toktaşlı’yı vefat eden annesinin başucunda bulan polis, gördüğü manzara karşısında dehşete düştü. Toktaşlı'nın çekyatta yatan annesinin cesedi ile 5 gün boyunca yan yana yattığı tespit edildi. Olaydan sonra ifadesine başvurulan Dilek Toktaşlı, 5 gün boyunca neden kimseye haber vermediği sorulması üzerine “Korktum yalnız yaşadığım için. 2 gün dışarıya çıktım. Yemin ederim Cuma günüydü. Dün de markete gittim. Konuşmayı kesmişti. "İyileşir" dedim ama konuşmayınca bekledim. "Komşuya mı haber versem" diye düşündüm ama geç vakit olduğu için haber vermedim. Tek başıma da kaldıramam ki. Ne yapabilirim” dedi.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, Hanife Toktaşlı’nın şüpheli ölümü üzerine soruşturma başlattı. Toktaşlı’nın cesedi, Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.Gözaltına alınan kızı Dilek Toktaşlı ise ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Yusuf Ali Arslan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta yaraları tedavi edilen doğaya salındı Sinop’ta yaralı bulunan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuş tedavileri sonrası Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından doğaya salındı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü, Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Klinik, bakım ve ameliyat alanlarında incelemelerde bulunan Vali Özarslan, Bölge Müdürü Orhan Çatalçam’dan, yaban hayvanlarına yönelik yürütülen tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Doğa, Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü çalışanlarına gösterdikleri gayret ve emekten dolayı teşekkür eden Vali Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte yaralı olarak bulunan ve tedavileri tamamlanan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuşları doğaya saldı. Sarıkum Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından, 2023 yılında yüzde 60 oranında tedavi başarısı elde edilerek, 300’ün üzerinde yaralı yaban hayvanı yapılan tedavileri sonrasında doğaya salındığı bildirildi. Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaralı hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapma imkanına sahip olduklarını vurgulayan Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, "Burada iki veteriner arkadaşımız var. Hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapabiliyorlar. O noktada teknolojik altyapımız gayet gelişmiş durumda" dedi. Öte yandan Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin içinde ameliyathane, radyoloji ve yoğun bakım üniteleri de bulunan Türkiye’deki 5 merkezden biri olduğu belirtildi.