ASAYİŞ - 05 Ekim 2015 Pazartesi 19:36

Antalya’da dernek binasına terör operasyonu

A
A
A
Antalya’da dernek binasına terör operasyonu

Antalya’da Akdeniz Özgür Öğrenci Derneği binasına terör operasyonu düzenlendi. Operasyonda çok sayıda belge ve afişe el konuldu.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin sabaha karşı PKK’nın gençlik yapılanması YPG’ye yönelik kent merkezi ve Diyarbakır ilinde düzenlediği ve aralarında üniversite öğrencileri ile HDP üyelerinin de olduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. Akdeniz Özgür Öğrenci Derneği üyesi oldukları belirtilen zanlıların emniyette işlemleri devam ederken akşamüzeri derneğin bulunduğu ve Muratpaşa ilçesi Tahılpazarı mahallesi'ndeki adresine operasyon düzenlendi. TEM ekiplerinin düzenlediği operasyona olay yeri inceleme ekipleri ile çok sayıda çevik kuvvet ekipleri de destek verdi.

ÇOK SAYIDA BELGEYE EL KONULDU

Derneğin bulunduğu binanın 3’üncü katında HDP Antalya İl Örgütü’nün bulunması nedeniyle partiye bir operasyon yapıldığını düşünen HDP Antalya İl Eş Başkanları Zarife Atik ile Ahmet Kaya’da adrese geldi. Binaya giriş çıkışları yasaklayan polis eş başkanları içeri almadı. Ekiplerle uzun süre görüşen eş başkanlar daha sonra avukatlarıyla birlikte içeri girebildi. Bu sırada bazı HDP’lilerin zafer işareti yaptığı ve HDP Antalya Milletvekili Saruhan Oluç’un da parti binasının balkonundan operasyonu izlediği görüldü.
Yaklaşık 2 saat süren operasyonun ardından ekipler şüpheli gördükleri çok sayıda afiş, dergi ve belgelere el koyarak incelemek üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. 

ALPARSLAN ÇINAR
ANTALYA 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir