GÜNDEM - 20 Aralık 2014 Cumartesi 16:25

Apandist ameliyatı oldu, dünyası karardı

A
A
A
Apandist ameliyatı oldu, dünyası karardı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat sırasında kasık ana damarı parçalanması sonucu komaya giren 13 yaşındaki Ali Sait Tuzcu, İzmir’de yaşam mücadelesi veriyor.

Doktor ihmalinin bulunduğu iddia edilen olayda, apandisit ameliyatı için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne giden 13 yaşındaki Ali Sait Tuzcu, ameliyat sırasında kasık ana damarının parçalanması nedeniyle 24 saat içinde 3 kez ameliyata girdi, kanama sonucu iç organlarında hasar meydana geldi, böbrekleri çalışmadı, tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde duran kalbi yeniden çalıştırıldı. 

İddiaya göre, Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Ali Sait Tuzcu, geçtiğimiz hafta içinde şiddetli karın ağrısı nedeniyle ailesiyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Uygulama Hastanesi’ne geldi. Hastanede ilk yapılan incelemelerin ardından küçük çocuk apandisit teşhisiyle Çocuk Cerrahisi Servisi doktoru tarafından ameliyata alındı. Kilolu olması nedeniyle yaklaşık 4 saat süren ameliyatın ardından Ali Sait Tuzcu, Çocuk Cerrahi Servisine alındı. Serviste tedavisine devam edilen Tuzcu, ameliyattan yaklaşık 8 saat sonra kan değerlerinin düşmesi ve karnının şişmesi nedeniyle kanaması olduğu gerekçesi ile ikinci kez ameliyata alındı.

Operasyonda küçük çocuğun kasık bölgesindeki ana damarın ilk ameliyat sırasında parçalandığı ortaya çıktı. Bunun üzerine ameliyata Kalp Damar Cerrahı çağrılarak küçük çocuğun ana damarı dikildi. Yaklaşık 4 saat süren ameliyattan çıkan küçük çocuğun tedavisine yeniden Çocuk Cerrahisinde devam edildi. Ancak ilerleyen saatlerde durumu ağırlaştı ve böbreklerinin çalışmadığı gerekçesi ile tedavisine hastanenin Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi’nde devam edilmesine karar verildi. Yoğun bakım ünitesine alınan küçük çocuk akşam saatlerinde başlayan kanama sebebi nedeniyle yeniden ameliyata alındı. Yaklaşık 3,5 saat süren ameliyatın ardından Ali Sait Tuzcu’nun tedavisi bu defa Dahiliye Servisi Yoğun Bakım Ünitesi’nde devam edildi. Bir kez kalbi duran ve doktorlar tarafından yeniden hayata döndürülen küçük çocuk durumunun ağır olması nedeni ile İzmir Ege Üniversitesi’ne sevk edildi.

AİLESİ HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATACAK

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan küçük çocuğun durumunun iyiye gittiği ancak hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Ali Sait Tuzcu’nun Muğla’da gerçekleşen ameliyatta ana damarın parçalanması ile ilgili olarak aile yakınlarının doktorun ihmali bulunduğu iddiası ile Muğla Sağlık İl Müdürlüğü, Muğla Tabip Odası Başkanlığı ve Muğla Valiliği’ne şikâyette bulundu.
Bu arada, Tuzcu ailesinin ise oğullarının tedavilerinin İzmir’de devam etmesi nedeni ile önümüzdeki günlerde Muğla’ya gelerek ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi. 

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, olayla ilgili sorumlular hakkında yapılacak araştırma sonrası ihmal bulunursa soruşturma başlatılacağını açıkladı.

Baba Akın Tuzcu, ameliyatta doktor ihmalinin bulunduğunu ileri sürerek, “Basit bir apandist ameliyatı için gittiğimiz hastanede çocuğum bu hale geldi. Oğlum şu anda yaşam mücadelesi veriyor. Sorumlular hakkında yasal yollara başvuracağım” dedi. 

BEKİR TOSUN
MUĞLA 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyaman’da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi Adıyaman’da, Türkiye genelinde yapılacak olan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından kentteki seçim sandıklarında görevli sandık başkanlarına yönelik eğitimler ve bilgilendirmeler İl Seçim Kurulu Müdürü Cengiz Kırmızıgül tarafından verildi. Müdür Kırmızıgül, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verdi. Adıyaman’da 412 bin kişinin oy kullanacağı 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy kullanacak olan vatandaşların daha rahat oy kullanabilmeleri her türlü tedbirin ve çalışmaların yapıldığı belirtildi. Sabah saat 07:00’da başlayıp 16:00’da tamamlanacak olan seçimlerde oy kullanıldığı zaman pusulalara, atılacak olan imzalara dikkat edilmesi, oy kullanma esnasında engelinden dolayı zorlanan kişiler için sadece bir kişinin refakatçi olabileceği ve bir başkasına refakatçi olamayacağı vurgulandı. Eğitimde, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için belirlenen bazı konteyner kentlere de sandıkların kurulacağı, yaşanabilecek sorun ve sıkıntı anlarında durumun anında kolluk kuvvetlerine bildirilmesi gibi konular hakkında da bilgiler verildi. Yapılan bilgilendirmeler sonrası slayt sunumu gerçekleştirildi. Sandık kurulu başkanlarına verilen eğitim sonrası kent merkezinde ve köylerde sandıklarda görevli memurlara da eğitim verilecek.
Çorum YEDAŞ’tan Çorum’da enerji alt yapısı güçlendiren dev yatırım Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum’da yaptığı dev yatırım ile enerji altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde yaklaşık 3 milyon kişiye hizmet veren Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamak hedefi ile çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede, Çorum’da yapılan dev yatırım ile enerji altyapısı güçlendirilmeye devam ediliyor. “Şehre değer katan projelere destek oluyoruz” Çalışmalarla ilgili bilgi veren YEDAŞ Çorum Bölge Müdürü Bahadır Tanrıverdi, “YEDAŞ olarak, yatırım faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Temel hedefimiz, her zaman olduğu gibi müşteri memnuniyetini ön planda tutarak kesintisiz ve kaliteli enerji sunmak. Bu çerçevede 2023 yılında bölgede yaptığımız toplam yatırım 165 milyon TL’yi buldu” dedi. Çorum Zanaatkarlar Sitesi’nde yaptıkları çalışma ile ilgili de bilgi aktaran Tanrıverdi, “Bine yakın iş yerinin konumlandırılacağı ve şehrimizin farklı bölgelerindeki esnafların tek bir çatı altında toplanacağı bu projeye katkı sağlamak bizler için çok kıymetli. Bu projede enerji altyapısını tamamlamak adına şu ana kadar toplam 20 bin metre alçak gerilim, 13 bin metre orta gerilim kablosu, 215 aydınlatma direği ve 262 adet led aydınlatma montajını yaptık. Bunun yanı sıra teknolojik modüler kapalı hücre sistemlerini devreye alarak bölgede toplam 19 milyon TL yatırım yaptık. Şehrimize değer katan projelere her zaman destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Çorum Zanaatkarlar Sitesi’nden YEDAŞ’a teşekkür Zanaatkar Kooperatifi Başkanı Mustafa Fındıkçı, “Şehrimizin farklı bölgelerinde hizmet veren esnafımızı tek bir çatı altında birleştirecek modern sanayi projemizi teslim etmeden önce, tüm elektrik altyapımızın tamamlanmasını sağlayan YEDAŞ ekibine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Muş VEDAŞ ekiplerinin kış mesaisi sürüyor Muş’ta kışın sert ve zorlu iklim şartlarına rağmen gece gündüz demeden elektrik arızalarını gidermek için çalışan Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ekipleri, Ramazan ayında sahur ve iftarda vatandaşların karanlıkta kalmaması için çaba sarf ediyor. Karlı yolları aşarak sarp yamaçlarda çalışan ekipler, donatılmış araçlar ve özel ekipmanlarla arızalı bölgelere ulaşıyor. Gecenin karanlığında, soğukta ve zorlu doğa şartlarına rağmen hızlı hareket ederek enerji kesintilerini zamanında gideren ekipleri, etkili olan yağışlar nedeniyle yıldırımın düştüğü elektrik direklerinin yerine yenisini dikmek için karlı yolları aşarak arızayı onardı. İhbar üzerine kent merkezinden 18 kilometre mesafedeki Derecik köyüne bağlı Emek mezrasının 2 bin 500 rakımlı kırsalında yıldırım düşmesi sonucunda yanan elektrik direğini değiştirerek yerine yenisini dikmek için harekete geçen ekipler, kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu bölgede araçlarla ilerleyemeyince yola yürüyerek devam etti. Ekipler, her türlü zorluğa rağmen kesintisiz enerji sağlama hedefi doğrultusunda kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. Bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceleyen VEDAŞ Muş İl Müdürü Suat Coşar, zor bir coğrafyada oldukça kritik bir görev yaptıklarını ifade ederek, “Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) olarak zor bir coğrafyada oldukça kritik bir görevi ifa etmekteyiz. Bölgemizde etkili olan yağışlar nedeniyle dün meydana gelen fırtınada iki tane yüksek gerilim direğimize yıldırım isabet etmesi sonucu elektrik dağıtım şebekemizde hasarlar meydana gelmiştir. Derecik köyüne bağlı mezralarımıza ait elektrik dağıtım şebekesinde meydana gelen bu arızalar ekiplerimizce giderilmektedir. Zor bir coğrafyada oldukça kritik bir görevi ifa etmekteyiz. Bölgemizde olan etkili yağışlar zaman zaman şebekemize zarar vermektedir. Vatandaşlarımızın bu Ramazan ayında sahur ve iftarda karanlıkta kalmaması için ekiplerimiz canla başla çalışmakta” dedi.