YEREL HABERLER - 19 Şubat 2014 Çarşamba 10:28

Kültür Sanat Şehri Trabzon

A
A
A
Kültür Sanat Şehri Trabzon

Trabzon’da faaliyet sürdüren Tiyatro Zinos perdelerini “Biz Böyleyiz” adlı müzik güldürü oyunuyla açtı. Yaklaşık 4 yıldır faaliyetini sürdüren tiyatronun kurucuları Hasan Kavzoğlu, ağabeyi İbrahim Kavzoğlu ile Özlem Şahin Trabzon’un kültür sanat açısından oldukça zengin bir geçmişe sahip olduğunu belirterek Trabzon’un sesi olmaya çalıştıklarını söyledi.
Tiyatro Zinos’un 27 Mart 2010 Dünya Tiyatrolar Günü'nde kurulduğunu belirten İbrahim Kavzoğlu, şehrin bozulan imajının düzeltilmesine katkı yapacaklarını kaydederek, “Trabzon, Kültür ve Sanat Tarihi açısından oldukça zengin bir geçmişe sahip. Osmanlı Devleti döneminde önemli bir kültür merkezi olan şehrimiz Cumhuriyet’imizin kurulmasıyla bu özelliğini korumuş hatta uzun yıllar bölgemizin eğitim ve kültür merkezi olmuştur. Şehrimizde, kültür sanat adına her zaman çok güzel çalışmalar yapılmıştır. Bundan sonra da yapılacaktır. Bizler de bu güzelliklere katkı yapmak için bir araya gelmiş sanat gönüllüleriyiz. Zinos, şehrimizde Martı’nın küçüğüne verilen isimdir. Bizim bu ismi tercih etmemizin nedeni de, yöremizin kültürel zenginliğine sahip çıkma anlayışımızın bir sonucudur. Peki, bizler Tiyatro Zinos’u niçin kurduk? Şehrimizin bozulan imajının düzeltilmesine katkı yapacağız, gençleri sanatsal etkinliklere katacağız ve Trabzon’un sesi olacağız. Dünya’da bütün olumsuzluklara inatla direnen; insanı, insana, insanla ve insanca anlatan soylu tiyatro sanatına küçük de olsa bir katkı yapmaya çalışacağız. Biz sanatsal değerleri ve tiyatronun ilkelerini korumak zorundayız."
Tiyatro Zinos olarak oyuncularımıza ve diğer elemanlarımıza sanatsal duruşun ve tiyatro ahlakının en doğrusunu göstermek amacında olduklarını anlatan Kavzoğlu, şunları söyledi: "Tiyatro salonlarının sıcaklığını sizlerle paylaşmak için yola çıkan sanat gönüllülerini, tiyatro sevdalılarını destekleyeceğinize inanıyoruz. Tiyatronun aydınlığından sizlere kucak dolusu sevgiler sunuyoruz.”
Kavzoğlu, “Biz Böyleyiz” adlı müzikli güldürü oyununu bu yılın Ocak ayında sahneye koyduklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “İşte ahvalimiz, Haluk Ongan tanım, Geç Kalanlar, Aşk Grevi, Çöplük, Biz böyleyiz” gibi oyunların yanı sıra 5 kurs sergilediklerini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir