ASAYİŞ - 28 Mart 2015 Cumartesi 10:20

Araçların arasından geçmek isteyince…

A
A
A
Araçların arasından geçmek isteyince…

İzmir'de meydana gelen trafik kazaları MOBESE kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Aşırı hız ve dikkatsizlik kazaları yine beraberinde getirdi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün kentin cadde ve meydanlarına kurduğu sabit ve hareketli Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kameralarının kaydettiği trafik kazası görüntüleri, görenleri şoke etti. Ketin farklı yerlerinde ve farklı tarihlerde kaydedilen kazaların, genellikle aşırı hız, dikkatsizlik ve ışık ihlali nedeniyle meydana geldiği gözlendi. 

KIRMIZI DA DURMADI
Kameralara yansıyan ilk kaza Karşıyaka İskele karşısında meydana geliyor. Sağ şeritte hızla ilerleyen motosiklet sürücüsü, kırmızı ışıkta durmayıp devam etti. Motosikletli bu sırada yan yoldan kendine yeşil ışık yanınca hareket eden otomobile sol taraftan çarptı. Motosikletli ölümden dönerek son anda aracın altında kalmaktan kurtuldu.

ARAÇLARIN ARASINDAN GEÇMEK İSTEYİNCE
MOBESE kameralarına yansıyan bir diğer kaza da ise Gaziemir Arda Meydanı’nda bulunan kavşakta meydana geldi. Kavşakta araçların arasında ilerleyen yaşlı bir şahsa, hızla gelen dolmuş çarptı. Yayanın dikkatsizliği canında ediyordu.

YAYA KIRMIZIYA UYMADI
Bir diğer kurallara uymama sonucu oluşan kaza ise Karşıyaka İskele önde meydana geldi. Yayalara kırmızı ışık yandığı sırada yolun karşısına geçmeye çalışan yaya, Alaybey’den Bostanlı yönüne giden otomobil çarptı.

KAVŞAKTA KAZA
Alsancak’ta meydana gelen kaza da ise kavşakta dönen taksi, yolun karşısına geçmeye çalışan yaya çarptı. Kazadan yaya yaralanırken ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

YİNE KIRMIZI HATASI
Bir diğer kırmızı ışık hatası da Karşıyaka’da meydana geldi. Yayalara kırmızı ışık yandığı sırada yolun karşısına dikkatsiz bir şekilde geçmeye çalışan yaya, hızla gelen otomobil çarpıyor. Çarpmanın şiddetiyle yaya savrulurken sert bir şekilde yere düşüp yaralanıyor.

KIZ ÖĞRENCİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
İkinci kaza ise Bornova Mustafa Kemal Caddesi Migros Kavşağ'nda meydana geldi. Kendilerine kırmızı ışık yanmasına rağmen, çok sayıda yaya kendini araç yoluna attı. Araçlara yeşil yandığı halde koşarak kendini yola atan ve kulağında kulaklık bulunan bir kız öğrenciye hızla gelen otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan kız öğrenci yere düşerken, elinde bulunan kitaplar da havaya uçtu. Çevredeki vatandaşlar, kız öğrenciye yardım ederken, öğrenci yaralı olarak kurtuldu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.