SPOR - 18 Eylül 2015 Cuma 14:17

Arıboğan: 'Haberleri gazetelerden öğrendim'

A
A
A
Arıboğan: 'Haberleri gazetelerden öğrendim'

"Fenerbahçe maçlarında herhangi bir anlaşma olduğuna dair tespitimiz ya da şikayetimiz olmadı" diyen eski TFF Başkan Vekili Lütfi Arıboğan, "Tapeler için suç duyurusunda bulundunuz mu?" sorusuna, "Fenerbahçe maçları ile ilgili ihbar gelmedi. Haberleri gazetelerden öğrendim" yanıtını verdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da yargılandığı Futbolda Şike iddialarına ilişkin yeniden görülen davaya devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Aziz Yıldırım katılmazken sanıklar Olgun Peker, Şekip Mosturoğlu, Ahmet Çelebi, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından Başakşehirspor Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın tanık sıfatıyla ifadesinin alınmasına geçildi. Duruşma görüntülü sistemle kayıt altına alındı.

Gümüşdağ ifadesinde, “3 Temmuz sürecinin öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da başkandım. Daha sonra bu görevimden istifa edip Türkiye Futbol Federasyonu’nda 2’inci başkandım. Zaten 6 ay kadar sonra da bütün yönetim olarak istifa ettik” dedi. Sanıklardan Yusuf Duranlı’nın avukatı Vehbi Kahveci, Gümüşdağ’ın, olayların olduğu dönem İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da başkan olduğunu belirtti. Avukat Kahveci, Gümüşdağ’a, İbrahim Akın’ın transferi konusunda Serdal Adalı tarafından kendisine resmi bir teklif yapılıp yapılmadığını sordu.

“ADALI’NIN İBRAHİM AKIN İMASI RESMİ BİR TEKLİF DEĞİLDİ”

Gümüşdağ, futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın’la sadece Beşiktaş’tan değil birçok takımdan talip olunduğunu söyledi.

Gümüşdağ, “Serdal Adalı ile Çırağan’da bir kahve içerek Holosko’nun kiralanması için görüştük. İbrahim Akın ile ilgili bir ama oldu ancak bu bir resmi teklif değildi. Daha sonraki süreçte menajer Yusuf Turanlı bize telefonla ulaşarak akın’a hem Galatasaray hem de Beşiktaş’ın talip olduğunu söyledi.

İBB Spor Kulübü ile Beşiktaş arasında oynanan maçta sözü edilen prim ile ilgili soruya ise Gümüşdağ, “Beşiktaş 100 Milyon Euroluk bir takım, İBB Spor Kulubü’nü toplasanız 10 Milyon Euro eder. İBB kupa finalinden önce ilk defa finale kalmıştı. Dolayısıyla bizim için önemli bir maçtı. Futbolculara bu maçı alırsanız size prim var dedim” yanıtını verdi.

“ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ KADAR GÜZEL BİR MAÇ OLDU”

İbrahim Akın’ı 1 Milyon 250 bin Euroya aldığını ve Akın’ın bu dönemde altın çağını yaşadığını kaydeden Gümüşdağ, futbolculara attıkları her gole göre prim verdiklerini söyledi. İskender Alın’ın avukatı Ali Rıza Dizdar,İBB ile Beşiktaş arasında oynana maçta Alın’ın gol attığını ancak yan hakemin golü saymadığını hatırlatarak Gümüşdağ’a o maçta şike olup olmadığını sordu. Gümüşdağ, “Şampiyonlar ligi finali kadar güzel bir maç oldu” şeklinde yanıt verdi.

“FENERBAHÇE MAÇLARINDA HERHANGİ BİR ANLAŞMA OLDUĞUNA DAİR TESPİTİMİZ OLMADI”

Göksel Gümüşdağ’ın ardından eski TFF Başkan Vekili Lütfi Arıboğan tanık olarak dinlendi.

Arıboğan, sanık İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun avukatı Muammer Menekşe’nin, “Fenerbahçe maçında şike yapıldığına ilişkin ihbar oldu mu? Maça ilişkin hakem ve gözlemci raporlarında herhangi bir sorun var mıydı? ” sorularına, “Bana ulaşan bir şey yok. Raporlarla ilgili de bir sorun yoktu. Fenerbahçe maçlarında herhangi bir anlaşma olduğuna dair tespitimiz ya da şikayetimiz olmadı. 3 Temmuz’da başlayan soruşturma süreci bitmeden ne benim ne de TFF’nin herhangi bir ön yargısı yoktu” diye yanıtladı.

"SORUŞTURMA GİZLİYDİ, İHLAL ETMEDİK"

Arıboğan’a, soruşturmanın başlamasının ardından UEFA’dan bir müfettişin görevlendirilip İstanbul’a geldiği hatırlatılarak, bu konuda bildikleri anlatması istendi. Arıboğan, “Soruşturma gizliydi, ihlal etmedik. UEFA müfettişi soruşturma savcısıyla görüştü. Biz, müfettişin savcıyla olan randevusuna TFF olarak yardımcı olduk. 4 Temmuz’dan itibaren UEFA Federasyonla bağlantı kurarak bizden gelişmeleri bildirmemizi istedi. Biz de gelişmeleri ilettik. Dosyayı genelde basında çıkan haberlerden takip ettik” dedi.

“SAVCI ZEKERİYA ÖZ İLE GÖRÜŞMEDİM”

Arıboğan, “Dosyayla ilgili Federasyon’a emniyetten net bir bilgi geliyor muydu?” sorusuna, “Bana özel bir bilgi gelmedi. Federasyona da kurumsal bir bilgi gelmedi” dedi. Arıboğan kendisine yöneltilen “Şike fezlekesini hazırlayan savcıların şu an nerede olduğu malum. Bu olaylardan sonra görüşünüz değişti mi? Dönemin savcısı Zekeriya Öz ile görüştünüz mü?” sorularına “Öncesinde de şimdi de bir görüşüm yok. Savcı Öz’le de görüşmedim” yanıtını verdi.

“UEFA RAPORU GERİ ÇEKEREK O MÜFETTİŞİ BU DOSYADAN ALMIŞTIR”

Aziz Yıldırım’ın avukatlarından Abdullah Kaya, Arıboğan’a, “UEFA müfettişi hazırladığı raporda, ‘Bana Fenerbahçe’nin şike yapmadığına ilişkin hiçbir şüphe yoktur denildi’ diye bir ifadeye yer vermiş. Bu sözü siz mi söylediniz?” şeklindeki soruya hayır yanıtını verdi. Arıboğan, “Sözü edilen rapor, Fenerbahçe’nin CAS’ta olmasından bir buçuk ay sonra olmuştur. Bu rapora TFF tepki göstermiştir. Daha sonra UEFA raporu geri çekerek o müfettişi bu dosyadan almıştır” dedi.

“SAVCI LİGLERE GÖRE DOSYANIN GİZLİLİĞİNİ KALDIRAMAYACAĞINI SÖYLEDİ”

Ersan Şen’in savcı ile müfettiş görüşmesinde ne konuşuldu, içeride sessiz kalıp süreci mi takip ettiniz ya da görüşlerinizi söylediniz mi şeklindeki sorusu üzene Arıboğan " Görüşmede müfettiş, savcıya ligler başlayacak, gizliliği kaldırın, spor yargılaması yapılabilsin dedi. Savcı da, ‘Soruşturmayı ben yürütüyorum, soruşturma bitmeden gizlilik kalkmaz. Liglere göre gizliliği kaldıramayız’ dedi. Ayrıca ne benim ne de federasyondan kimsenin kulüpleri suçlayıcı ya da masumiyetine ilişkin bir beyanımız olmadı” dedi.

Avukat Ersan Şen’in TFF’ye dosyaya ilişkin belge geldi mi şeklindeki sorusuna Arıboğan " Zamanını hatırlamıyorum. Ama belge gelmeseydi disiplin yargılaması yapılmazdı” şeklinde yanıtladı.

Bir başka avukatın “Zekeriya Öz soruşturma aşamasında yada başka bir zaman TFF’ye hiç geldi mi?” şeklindeki sorusuna Arıboğan, “Hayır gelmedi. Başka bir zaman da gelmedi, hatırlamıyorum” dedi

Duruşmada daha sonra teknik direktör Abdullah Avcı ve TFF eski Genel Sekreter Vekili Ali Parlak tanık olarak dinlendi. Tanık ifadelerinin ardından savcı mütalaa hazırlaması için ek süre talep etti. Duruşma mütalaa hazırlanması için 5 Ekim tarihine ertelendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Serdar Topraktepe: “Arkadaşlık, mücadele ve takım birlikteliğini net sahaya yansıttık” Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, MKE Ankaragücü karşısında iyi bir oyun oynadıklarını söyleyerek, “Arkadaşlık, mücadele ve takım birlikteliğini net sahaya yansıttık. Umarım bundan sonra da devam ederiz” dedi. Trednyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, geçtiğimiz hafta yolların ayrıldığı Teknik Direktör Fernando Santos ve ekibine teşekkür ederek sözlerine başladı. “Doğru geçiş oyunları oynadık” MKE Ankaragücü’nün iyi bir futbol oynadığını dile getiren Topraktepe, “Geri çekilmedi. O yüzden mücadele iyi geçti. Ankaragücü sahasında en çok pas yapan takımlarından biri. Biz de önde oynayıp, baskı yapıp, ön tarafta pas yapmalarına izin vermezsek daha iyi olacağını düşündük. Baskımız yer yer iyi oldu, yer yer olmadı. Neticesinde golü bulduk. Doğru geçiş oyunları oynadık. Arkadaşlık, mücadele ve takım birlikteliğini net sahaya yansıttık. Umarım bundan sonra da devam ederiz. Kupa maçı da zor olacak. İyi bir şekilde hazırlanıp oraya gitmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. “Bu formayı giyiyorlarsa, hak ettikleri için giyiyorlar” Serdar Topraktepe, ligde 5 maç sonra galip gelmelerinin önemine değinerek, “Bütün futbolcu arkadaşlarımızla beraber bir karar aldık. En çok üzülen taraf onlar. 5 maç sonunda hem taraftarın hem camianın buna ihtiyacı vardı. Hepsi iyi mücadele etti. Ben onlara sadece Beşiktaş formasının çok büyük olduğunu söyledim. Bu formayı giyiyorlarsa, hak ettikleri için giyiyorlar. Onlar da bunun hakkını verdi. Birlik ve mücadele istedik” şeklinde konuştu. “Beşiktaş’a hizmet için buradayız” Uzun süre hangi mevkide olursa olsun Beşiktaş’a hizmet etmek istediğinden bahseden Topraktepe, “18-19 yaşında Beşiktaş formasını giydiğim ilk maçı unutmam. Tüylerim diken dikendi. Bugün de önceki 3 maçta da öyleydi. Görev nerede verilirse çalıştırırız. Beşiktaş’a hizmet için buradayız. İnşallah uzun süre Beşiktaş’a hizmet edeceğiz” cümlelerine yer verdi. Başarılı çalıştırıcı, MKE Ankaragücü ile 23 Nisan Salı günü Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk müsabakasıyla ilgili ise, “Kupa maçına camiamız odaklandı. O maçın buradan daha zor olacağını söyledim. Maçtan sonra analizlerimiz yapıp en iyi şekilde o maça çıkacağız” diyerek sözlerini noktaladı.
İzmir Aliağa’da CHP Grup Sözcüsünden şok eden gaf Aliağa Belediyesi CHP’li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ismine “Cemil Bayık” dedi. Doğangül, binlerce kişinin istihdam edildiği Gemi Söküm sektörüne “uyuşturucu trafiğinin durağı” iddiasında bulundu. 31 Mart’ta yapılan seçimlerde Aliağa’da MHP’li Serkan Acar’ın üçüncü kez Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Belediye Meclisinin 2. oturumu yapıldı. Hararetli geçen Belediye Meclis toplantısına CHP Meclis Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül’ün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan bölücü terör örgütünün elebaşlarından “Cemil Bayık” olarak söz etmesi damgasını vurdu. Cemil Tugay’dan “Cemil Bayık” olarak bahsetti, herkes şok oldu CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, belediyenin faaliyet raporunun görüşüldüğü oturumun sonunda dilek ve temennileri olduğunu belirterek söz istedi. Doğangül sözlerine, “Dün veya evvelsi gün Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Bayık’ın” diyerek söze bölücü terör örgütünün eli kanlı elebaşlarından birinin adıyla başladı. CHP’li meclis üyesinin bölücü örgütün eli kanlı isimlerinden birinden bahsetmesi bir anda salonda şaşkınlığa sebep oldu. O sırada büyük bir gafa imza atan CHP’li meclis üyesine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının adının Cemil Tugay olduğunu hatırlatan isim ise MHP Grup sözcüsü Avukat Hilal Sadıkoğlu Akar oldu. MHP Grup sözcüsü Avukat Hilal Sadıkoğlu Akar “Tugay, soy ismi” dedi. Bunun üzerine büyük bir şaşkınlık yaşayan CHP’li üye, sözlerini düzeltti ancak sözlerinin devamında bir gafa daha imza atarak hem belediye meclis üyelerinin hem de salondaki vatandaşların tepkisini çekti. CHP Grup Sözcüsü Doğangül’den Gemi Söküm sektörüne uyuşturucu iddiası Aliağa Belediye Meclisi toplantısında birbiri ardına gaflarına devam eden CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, bu kez binlerce işçinin çalıştığı gemi söküm sektörüne uyuşturucu iddiasında bulundu. Aliağa’da binlerce ailenin istihdam edilerek geçimini sağladığı gemi sökümden “uyuşturucu trafiğinin duraklarından” olarak söz eden Doğangül’ün iddiaları tepki çekti. Meclis toplantısını izleyen bir vatandaş, CHP’li meclis üyesine yüksek sesle, "Öyle bir iddia size yakışmıyor. Uyuşturucu trafiği yok" diyerek sert tepki gösterdi.