POLİTİKA - 29 Temmuz 2014 Salı 11:06

Arınç: Kadın kahkaha atmayacak

A
A
A
Arınç: Kadın kahkaha atmayacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Türkiye'de ahlaken bir geriye gidiş var Haya meselesi çok önemlidir.Kadınsa o da iffetli olacak. Mahrem namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak, bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak' dedi.

Bursa'da partisinin bayramlaşma töreninde konuşan Bülent Arınç, Türkiye'de son zamanlarda bir ahlaki çöküntü yaşandığını, hükumet olarak bazı tedbirleri aldıklarını kaydetti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Haya meselesi çok önemlidir.

Haya, utanma duygusu. 'Yüzüne baktığın zaman yüzü kızarıyorsa' Hadis-i Şerif öyle diyor, haya güzeldir. Kadında olsa daha da güzeldir. Sadece kadın için değil erkek için bütün mahlukat için haya diye bir şey var. Erkekler için de haya vardır. Yalan söyleyemez, mahcubiyet ifade edecek bir söz söylemeye kalksa yüzünü yere bakar. Nerede öyle yüzüne baktığımız zaman yüzü hafifçe kızarabilecek, boynunu öne eğebilecek, gözünü bizden kaçırabilecek iffet sembolü haya sembolü kızlarımız. Hamdolsun burada çok var da Allah bütün yavrularımıza bunu bağışlasın. Çünkü Hadis öyle diyor; 'Utanmıyorsa ne istiyorsan yap.' Ne istiyorsan yapacaksan önce utanma duygusunu atacaksın” diye konuştu.

İffetin kadınlar için sadece bir isim olmadığın söyleyen Başbakan Yardımcısı Arınç, “Utanacağız arkadaşlar. Haya duygumuz olacak. İffet çok önemli. İffet sadece bir isim değil kadın için de bir süstür iffet, erkek için de bir süstür. İffetli olacak erkek de olacak, zampara olmayacak eşine bağlı olacak, çocuklarını sevecek. Kadınsa o da iffetli olacak. Mahrem namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak, bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak. Şimdi bunu birileri söylediği zaman 'ya bu adam hangi dilden konuşuyor' diyebilirler. Bu kadar değerlerimize yabancılaştık bugün” ifadelerini kullandı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir