GÜNDEM - 22 Şubat 2017 Çarşamba 13:03

Arkadaşlarını silahla gasp edip, yaralayan sanığa 11 yıl hapis

A
A
A
Arkadaşlarını silahla gasp edip, yaralayan sanığa 11 yıl hapis

Kayseri'de arkadaşı olan iki kişiyi gece yarısı arabasında silah ile tehdit ederek 700 TL paralarını alan ve birisini silahın kabzası ile başından yaralayan sanığa 3 ayrı suçtan toplam 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Cumhuriyet Savcısı iddianamesinde, 4 Ekim 2016'da mağdurlar F.M. ve Ş.C.'nin uzaktan akraba ve arkadaş oldukları, yine arkadaşları sanık B.B.'nin evine gittikleri, evde gece yarısına kadar oturdukları, daha sonra B.B.'nin aracına binerek terminale bırakacağını söylediği iddia edildi. Araçta B.B., 'Ben de bıçkı, silah var' diyerek Ş.C.'den 200 TL, F.M.'den ise 500 TL para aldı.

İddiaya göre, Petrol İstasyonu'nda durdukları zaman F.M. ile B.B. araçtan inerek tartıştı. B.B., mağdur F.M.'nin kafasına silah kabzası ile vurdu. F.M. kaçarken B.B. arkasından bir el ateş etti. B.B.'ye ait araca binen mağdur F.M. benzin istasyonundan kaçtı. Bir süre sonra Ş.C. ile buluşan F.M., daha sonra polise giderek şikayette bulundu. Tutuklanan B.B. hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'silahla yağma' ve 'ruhsatsız silah taşıma' suçundan dava açıldı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu Sanık B.B. (33) ve avukatı hazır bulunurken, mağdurlar F.M. (29) ve Ş.C., (28) ise duruşmaya katılmadı.

Karar verileceği uyarısı ile son sözü sorulan 33 yaşındaki tutuklu sanık B.B. mağdurlara karşı gasp ve yağma olayı yaşanmadığını, sadece yaralama olayı olduğu için pişman olduğunu belirterek, tahliyesini istedi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık B.B.'ye, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan dava açılsa da suçu 'yaralama' kapsamında değerlendirdi. Sanık B.B.'ye, 'kasten yaralama' suçundan 6 yıl 3 ay, mağdur F.M.'ye yönelik 'silahla yağma' suçundan 4 yıl 2 ay ve 'ruhsatsız silah taşıma' suçundan ise 1 yıl 3 ay ve Bin TL adli para cezası olmak üzere toplam 11 yıl 8 ay hapis, bin TL adli para cezası verdi. 

Şeref Kahraman
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kafe içindeki silahlı çatışma tarafları adliyeye sevk edildi Antalya’da bir kafenin iki ortağı arasındaki 2 milyon 750 bin TL’lik alacak verecek meselesinde çıkan anlaşmazlıkta çıkan, silah, bıçak sopalı kavganın tarafları toplam 25 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Durumu ağır olan 4 kişinin hastanede devam edilirken, şüphelilerden birinin tekerlekli sandalye ile götürülmesi dikkat çekti. Olay, geçtiğimiz Çarşamba günü Kepez ilçesi Yeni Mahalle Karatay Caddesi üzerindeki bir kafede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kafenin iki ortağı arasında 2 milyon 750 bin TL’lik alacak verecek meselesi yüzünden anlaşmazlık çıktı. Ağız kavgası ile başlayan tartışma kısa sürede büyüdü ve şiddete dönüştü. Taraflar birbirine, bıçak, sopa, tabanca ve pompalı tüfekler saldırdı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarla olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı, şüpheliler ise tek tek yakalandı. İşletmenin içi ve çevresi savaş alanına dönerken, polis tarafları güçlükle sakinleştirdi. Olay yerinde 6 tabanca, 1 pompalı, 6 bıçak, çok sayıda sopa ve 63 adet fişek ele geçirildi. 19 kişinin vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, iki taraftan yaralılar dahil 29 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen, 25 şüpheli adliyeye sevk edildi. Durumu ağır olan 4 şüphelinin ise hastanede tedavilerinin devam ettiği bildirildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerinden birinin tekerlekli sandalyede olması ise dikkat çekti. Olay anı ise çok sayıda vatandaşın cep telefonu ve güvenlik kamerasına yansıdı. Silahların konuştuğu görüntülerde taraflar arasındaki silahlı çatışma, birbirlerine sopa ile vurmaları, sandalye fırlatmaları polisin olayı ayırma çabası yer aldı.
İstanbul Erdem Karakoç: "Firavunların oyununu bozduk" Milliyetçi-Ülkücü camianın tanınan isimlerinden Erdem Karakoç, Topkapı Suriçi Sosyal Tesisleri’nde iftar verdi. Karakoç programda yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kaldığını belirterek, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Topkapı Suriçi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar programında konuşan Erdem Karakoç, Ülkücü hareketin Türk milletinin milli ve manevi değerlerine bağlı olduğunu, bu nedenle bölücülüğe ve her türlü emperyalizme karşı çıktığını belirtti. Nihal Atsız’ın bir şiirini okuyarak sözlerine devam eden Karakoç, şöyle konuştu: "Ne Kafkaslımızı, ne Balkanlımızı, ne Güneydoğulumuzu ne de Kuzey Afrikalımızı ayrı görmedik. Birlikten yana olduk. Devleti bu birlikle kurduk. Bugün kavga sağcılar ve solcular arasında, laikler ve laik olmayanlar arasında yapılmıyor. Batılı merkezlerden beslenen mandacı zihniyetle buna direnen Türk milleti arasında yaşanmaktadır." Alparslan Türkeş’in yetiştirdiği bir nesil olduklarını belirten Karakoç, Mümtaz Turhan, Erol Güngör ve Seyit Ahmet Arvasi gibi büyük fikir adamlarının eserlerini okuyarak neyin mücadelesini verdiklerini öğrendiklerini, dost kimdir, düşman kimdir bunu iyi bellediklerini söyledi. Karakoç, "Türk milliyetçileri her türlü mandacı ve art niyetli girişimlere izin vermemiştir, vermeyecektir. Batı’dan destek alan Türk düşmanı, Firavunca planları bozmuştur yine bozacaktır" dedi. "Ülkücü davasına sevdalıdır" İftar yemeğinde bir konuşma yapan Ülkücü camianın tanınan isimlerinden Orhan Çakıroğlu, Ülkücünün kim olduğunu ve neyin kavgasını verdiğini anlattı. Ülkücünün ömrünü Peygamberimize adadığını, Turan davasını Peygamberimizin yoluyla aydınlattığını ifade eden Çakıroğlu, "Ülkücü kendi nefsini yok etmek için yola çıkmıştır. Ülkücü Allah dedi mi bir daha geri dönmez. Bu yolda ya öldürür ya da ölür" diye konuştu. Eski MHP Milletvekili Ahmet Çakar ise sözlerine her Ülkücünün bir hikâyesi olduğunu belirterek başladı. Türk milletinin bekası için mücadele verdiklerini ve bunu başardıklarını anlatan Çakar, "Mesele vatan, din ve millettir. Alparslan Türkeş bu mukaddes davaya bağlı bir nesil yetiştirdi" ifadelerini kullandı. Yazar Mahmut Yıldırım da eğitimin önemine değindiği konuşmasında, Ülkücülerin neyin mücadelesini verdiğini anlattı ve Ülkücülerin nerede nasıl davranacağını bilen şuurlu bir nesil olduğunu söyledi. İftar programında ayrıca, Hayrettin Alp bir şiir okudu, İsmet Koçak, Mustafa Can ve Perihan Durmaz da kısa konuşmalar yaptı.