KÜLTÜR SANAT - 21 Haziran 2017 Çarşamba 09:43

Aşk-ı Nebi Hilye-i Şerif Sergisi Sur Yapı Marka AVM’de

A
A
A
Aşk-ı Nebi Hilye-i Şerif Sergisi Sur Yapı Marka AVM’de

1 Haziran Perşembe günü ziyaretçileriyle buluşan Sur Yapı Marka AVM, açılış etkinlikleri kapsamında “Aşk-ı Nebi Hilye-i Şerif” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Perakende sektöründeki başarılarıyla adından söz ettiren Sur Yapı, yeni AVM projesi Sur Yapı Marka AVM’yi ziyaretçileriyle buluşturdu. Açıldığı günden bu yana Bursa’nın yeni çekim merkezi olan Sur Yapı Marka AVM, açılış etkinlikleri kapsamında Mehmet Çebi’nin koleksiyonundan 30 adet özel seçkinin yer aldığı ‘’Aşk-ı Nebi’’ Hilye-i Şerif Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor.


Koleksiyonunda 3 bin det hat sanatı eseri bulunan Mehmet Çebi’nin Hilye-i Şerif Sergisi bugüne kadar Sırbistan, İngiltere, Amerika, Katar ve Dubai gibi ülkelerde sanatseverlerden beğeni topladı.

Ayasofya Müzesi’nde açılan ilk ve tek sergi olma özelliğine de sahip "Aşk-ı Nebi’’ Hilye-i Şerif Sergisi 31 Temmuz tarihine kadar Sur Yapı Marka AVM’de Bursalı sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

Mehmet Çebi kimdir?

İstanbul Süleymaniye'de doğan Mehmet Çebi, liseyi Bakırköy İmam Hatip Lisesi'nde bitirdi. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlayan Çebi, yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Siyaset Anabilim Dalında yaptı. 30 yıldır klasik sanat alanında koleksiyon yapan Mehmet Çebi'nin koleksiyonunda 3 bin Hat sanatı eseri bulunmaktadır. Bunların büyük çoğunluğunu Hilye-i Şerifler oluşturmaktadır. Koleksiyonunda çok sayıda tesbih, ferman ve resim de bulunmaktadır.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.