ASAYİŞ - 03 Ekim 2016 Pazartesi 10:55

Askeri araç uçuruma yuvarlandı: 2 asker yaralı

A
A
A
Askeri araç uçuruma yuvarlandı: 2 asker yaralı

Samsun'da askeri araç yaklaşık 50 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada 1 astsubay ve 1 er yaralandı.

Kaza, Samsun'un Canik ilçesi Kaşyayla Mahallesi Yıllıdere mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Jandarma Ulaştırma Er Selim Gökçeler (21) idaresindeki Çayırkent Jandarma Karakol Komutanlığı'na ait askeri araç, dar olan virajlı yolda karşıdan gelen beton pompası aracına çarpmamak için sürücüsü direksiyonu kırınca yaklaşık 50 metrelik uçurumdan Yılanlıdere'ye yuvarlandı. Kazada hurdaya dönen askeri araçta bulunan sürücü er Selim Gökçeler ile Jandarma Astsubay Çavuş Güven Doğan (25) yaralandı. 

Vatandaşların yardımıyla araçtan çıkartılan askerler 112 Acil Servis ekipleri tarafından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Askerlerin emniyet kemeri taktığı için kazayı hafif yaralı olarak atlattıkları öğrenildi. 

Tekkiraz Mahallesi Muhtarı Sait Dinççer, "2012 yılında sel felaketinde bu yol uçtu. Bu konuda daha önce yetkililere başvurduk. Yolun darlığından dolayı aşağıdan gelen araç jandarma aracını sıkıştırıyor. Askeri araç uçuruma yuvarlanıyor ve 2 asker yaralıyor" dedi.

Kaza yerinin jandarma bölgesi olmasına rağmen savcının talimatı ile soruşturmayı polisin başlattığı öğrenildi. 

Muammer Ay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "yeni anayasa" açıklaması TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda konuştu. Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, en kısa zamanda Meclis’te grubu olan partilerle başlayacaklarını belirterek, “Temasları arttıracağız, partiler birbirlerine gidecekler. Meclis Başkanı olarak grubu olan partileri ve grubu olmayan partilerin görüşlerini, Türkiye’de STK’ların, üniversitelerin, hukuk camiasının görüşlerini alarak, fikri olan herkesin bu sürece katkı sağlamasını temin edeceğiz. Burada birlik ve bütünleşmeyi sağlayacak Anayasa çalışmalarının, bir ayrışma vesilesi olmamasını tercih ederiz” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, Anayasa’nın yöntemine ilişkin soruya, “Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesine ilişkin soru üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanı en kısa süre içinde, muhtemelen önümüzdeki hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul edecektir. Gayet güzel samimi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhuna uygun biçimde gerçekleşti” diye konuştu. Kurtulmuş, 1921 Anayasasının bir benzetme olduğunu belirterek, 64 maddeyi esas alma gibi konuşması olmadığını ifade etti.