ASAYİŞ - 26 Ekim 2017 Perşembe 13:11

Ataşehir’de 41 katlı gökdelende yangın paniği

A
A
A
Ataşehir’de 41 katlı gökdelende yangın paniği

Ataşehir'de 41 katlı 188 metre uzunluğundaki bir gökdelenin 12. katındaki sistem odasında yangın çıktı. Büyük paniğe neden olan yangında 1’i çocuk 4 kişi dumandan etkilendi. Yangın kısa sürede büyümeden itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yangın, saat 13.00 sıralarında Ataşehir Varyap Meridien gökdeleninde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 41 katlı gökdelenin 12. katındaki sistem odasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kattan yükselen dumanlar bir anda kulenin içerisini sardı. Gökdelenden dumanların çıktığını gören çevredeki vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Ünalan, Kadıköy, Kayışdağı ve Ümraniye İtfaiye Grup Amirliği’ne bağlı ekipler sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına içeriden ve dışarıdan müdahale etti. Yapılan müdahalenin ardından yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına geçildi.

Yangın nedeniyle çevredeki ve gökdelendeki vatandaşlar büyük panik yaşadı. Yangının çıkmasıyla birlikte çalışanlar dışarıya tahliye edildi. Ancak dumandan 1’i çocuk 4 vatandaş etkilendi. Vatandaşların bazıları sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bazıları ise ayakta tedavi edilerek taburcu edildi.

Kucağında köpeğiyle ağladı
Gökdelende çalışan bir kadın ise yangın sonrası kucağında köpeğiyle koşarak dışarıya çıktı. Olay nedeniyle ağladığı görülen kadın, arkadaşları tarafından sakinleştirildi. Yangın esnada kulede olan bir vatandaş, “Şimdi iyiyiz, arkadaşlar gelip hemen kurtardı. Biz aşağıya inemedik, çünkü yangın merdiveni de duman içerisindeydi. Sonra arka taraftan indirdiler. Bize hiç uyarı gelmedi, eşimle dışarıya çıkarken fark ettik. Dumandan çıkamadık, içeride kaldık, daha emniyetli olsun diye ama duman sarınca kalp hastası olduğum için etkilendim. Nefes alamadık, o sıkıntı oldu. Sağ taraf duman içindeydi” dedi.

“Nefes alamadık, ölüyorduk”
Gökdelende çalışan bir kadın da, “Birinci katta oturuyorduk. Hiç kimse bizi maalesef uyarmadı. Biz itfaiye aracını görünce bir anda kendimizi dışarıya attık. Yukarıdan birisi düştü zannettik. Bir baktık ki dumanlar çıkıyor. Zaten pencerelerde açılmıyor” ifadelerini kullandı. Dumandan etkilenen başka bir kadın ise, “Tam olarak hatırlamıyorum. Çünkü nefes alamadık, ölüyorduk. Her yer duman altı oldu, çıkmaya çalıştık ama çıkamadık. Yanımda çocuğum ve annem vardı. Pencereyi açtım ama duman geliyordu. Hiçbir şekilde çıkmamız mümkün değildi. 20 dakika dumanın içerisinde kaldık, boğazlarımız yanmaya başladı. Dumanlardan arasından bir ekip geldi ve bizi aldı” diye konuştu.

Polis, yangınla ilgili inceleme başlattı. Öte yandan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu da yangınla ilgili bilgi vererek, yangının söndürüldüğünü söyledi.  

Doğan Can Cesur

Ataşehir’de 41 katlı gökdelende yangın paniği

Ataşehir’de 41 katlı gökdelende yangın paniği

Ataşehir’de 41 katlı gökdelende yangın paniği

Ataşehir’de 41 katlı gökdelende yangın paniği

Ataşehir’de 41 katlı gökdelende yangın paniği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi