ASAYİŞ - 01 Ocak 2016 Cuma 16:19

Atatürk Havalimanı'nda yolcular çalışanlara saldırdı

A
A
A
Atatürk Havalimanı'nda yolcular çalışanlara saldırdı

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle uçuşları iptal olan yolcular duruma isyan etti. Kendilerine bilgi verilmediğini öne süren yolcular, Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde bilet işlemlerinin yapıldığı kontuarları işgal etti. Çalışanlara saldıran yolculara, polis müdahale etti.

Kavgaya müdahale eden polislerin sakinleştirdiği yolcular, kendilerine bilgi verilmemesine isyan ettiklerini söyledi.

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle uçuşlar iptal olunca, yolcular duruma isyan etti. Uçuşların iptal edilmesine sinirlenen yolcular, Atatürk Havalimanı'nda olay çıkardı. Kendilerine bilgi verilmediğini öne süren yolcular, Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde bilet işlemlerinin yapıldığı kontuarları işgal etti. Çalışanları kaldırarak işlem yapılmamasını isteyen yolculara, polis müdahale etti.

Cenazesi olduğunu ve uçaklarının iptal edildiği için cenazeye yetişemediğini söyleyen Kadri Ökmen, “Ben Mardin’e gidecektim iptal olmuş. Diyarbakır’a bekledim iptal oldu. Bilseydim otobüsle giderdim. Bu saatten sonra otobüs de yok. Ne yapacağım şimdi. Nasıl gideceğim. Benim kaynanam vefat etti. Hanımım da orada bekliyor. Eşim, çocuklarım burada bekliyor. Gidecektik cenazeye gidemiyoruz” dedi.

Diyarbakır uçaklarının sürekli iptal edildiğini iddia eden Ahmet Arslan ise, “Hep Diyarbakır uçakları iptal ediliyor. Biz burada sorumlu arıyoruz. Sınavlarımıza giremiyoruz. Bu sınavlara giremesek, üniversite sınavlarına da giremiyoruz. Geçen yıl da aynı şey başımıza geldi. Hep Diyarbakır uçağı. Hep Diyarbakır uçağı. Bu kadar insan mağdur. Yaklaşık 400'e yakın insan mağdur. Yetkililer bize uçuşumuza bir saat kalmış, havalimanına yetişmişiz. Bize mesaj gönderiyor. Uçuşunuz iptal diyor. Otobüsle gitme imkanımız yok bu saatten sonra. Yol 24 saat. Bin 400 kilometre yol. Sınava giremesem mağdur olurum. Üniversite sınavlarına giremiyorum. Bu işten bir şey anlamadım. Bize 24 saat önce bilgi verilecek, biz de ona göre bir şey yapacağız. Bize herhangi bir bilgi verilmiyor” diye konuştu.

Yetkililerin kendilerine bilgi vermediğini ileri süren Kadir Özturan ise, “Gece ikiden beri buradayım. Gelen kravatlı geliyor. Bu neden böyle dediğimizde ben bilmem benim yetkim dışında. Git o zaman yetkiliyi çağır. Gidiyor başka biri geliyor, bu uçak niye uçmadı diyoruz ben bilmem ben yetkili değilim diyor. İki günden beri burada olan insanlar var. Hiçbir şey yok. Ne yetkili var ne bir şey var hiçbir şey yok. Ya biri gelse dese ki kardeşim, hava şartlarından dolayı gidemiyorsunuz. Amenna. Herkes bekliyor, biz de bekleriz. Dün geceden beri kimse yok” ifadesini kullandı.

Bu arada yolcuların saldırdığı havalimanı çalışanları olayı protesto etmek için bir süre iş bıraktı. 

TUNCER CENGİZ
İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.