EĞİTİM - 24 Haziran 2016 Cuma 16:45

Atılım Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı

A
A
A
Atılım Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, 2015-2016 yılı mezunlarına başarılar dileyerek, “Üniversitemiz, ülkemiz vakıf üniversiteleri arasında ilk 5-6’da yer almaya başladı. Avrupa ve Asya üniversitelerinin yer aldığı QS sıralamasında ise Türkiye’den bu sıralamaya giren 20 üniversiteyle birlikte ilk 200 içerisindeyiz. Bunlar Atılım Üniversitesi mensupları olarak bizlere ve eminim mezunları olarak da sizlere büyük gurur veriyor” dedi.

Atılım Üniversitesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezunlarını coşkulu bir törenle uğurladı. Üniversitenin Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen törene, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Rektör Üçtuğ’un açılış konuşmasını yapmasıyla başladı. Atılım Üniversitesi’nin 19 yıl önce kurulduğunu belirten Prof. Dr. Üçtuğ, bu yıllar içerisinde üniversitenin bir yandan altyapısını güçlendirirken bir yandan da eğitim ve araştırma alanlarında öncü bir rol üstlenmek üzere büyük bir gelişim kaydettiğini dile getirdi.

“20. KURULUŞ YILININ KUTLAMA SİMGESİ OLARAK GİRİŞİM, GELİŞİM VE DEĞİŞİM SLOGANINI BELİRLEDİK”
“Son birkaç ay içerisinde açıklanan değişik sıralamalarda üniversitemiz, ülkemiz vakıf üniversiteleri arasında ilk 5-6’da yer almaya başladı” diyen Üçtuğ şunları kaydetti: “Avrupa ve Asya üniversitelerinin yer aldığı QS sıralamasında ise Türkiye’den bu sıralamaya giren 20 üniversiteyle birlikte ilk 200 içerisindeyiz. Bunlar Atılım Üniversitesi mensupları olarak bizlere ve eminim mezunları olarak da sizlere büyük gurur veriyor. Ancak hepimiz biliyoruz ki dünya büyük bir hızla değişiyor, gelişiyor. Küreselleşme ve buna bağlı rekabet olgusu her geçen gün daha artıyor. Bu durumda bizlere düşen görev üniversitemizin bulunduğu konumun rehavetine kapılmadan onu çok daha ilerilere taşımaktır. Atılım Üniversitesi misyonunu iyi bir eğitim vermenin ötesinde iyi bir araştırma üniversitesi olmak şeklinde belirlemiştir. Bu doğrultuda oluşturduğu laboratuvarları, araştırma merkezleri, Teknoloji Transfer Ofisi, Kuluçka Merkezi gibi yapılarla gerek öğretim elemanlarının, gerekse de öğrencilerinin araştırma faaliyetlerinde etkin bir şekilde yer almaları için büyük çaba göstermektedir. Hızla gelişen ve sayıları artan yüksek lisans ve doktora programları üniversitemizin araştırma çıktılarını daha yüksek seviyelere çıkartacak, uluslararasılaşma hedefimiz doğrultusunda bir dünya üniversitesi olma gayretimiz artarak sürecektir. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında üniversitemizin 20. kuruluş yılını kutlayacağız. Bu kutlamanın simgesi olarak girişim, gelişim ve değişim sloganını belirledik.”

Mezun öğrencilerin ailelerine de seslenen Üçtuğ, “Bugün aslında sizlerin ve öğrencilerimizin günü. Bundan henüz dört-beş yıl önce çocuğunuzun hangi üniversiteye gireceğinin kaygısını hissederken bugün onların mezuniyet coşkusunu yaşıyorsunuz. Ne mutlu sizlere! Şundan emin olunuz ki bizler onların en iyi şekilde yetişmeleri için her türlü çabayı gösterdik. Bugün onlara yalnızca birer diploma değil, fakat zorlu bir yaşamın kilidini açabilecek bir anahtar da vermiş bulunuyoruz. Atılım Üniversitesi'nde geçirdikleri yıllar içerisinde elde ettikleri bilgi ve becerilerle yarınlara çok daha güvenli bir başlangıç yapacaklar. Onların bugünlere ulaşmasında vermiş olduğunuz destek için sizlere de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİMLİ İNSANLAR OLARAK TOPLUM İÇİN, ÜLKEMİZ İÇİN ARTIK BİRER DENİZ FENERİNE DÖNÜŞTÜĞÜNÜZ”
Üçtuğ, üniversitenin adının artık yalnızca yönetimin değil, mezun öğrencilerinin de koruması altında olduğunu dile getirdi. “Onu sizler yücelteceksiniz, bizden aldığınız bilgileri, fikirleri, ilhamı yaşamınız boyunca taşıyacaksınız” diyen Üçtuğ şunları söyledi: “Ama bu bilgilerle, bu fikirlerle yetinmeyeceksiniz; kendinizi sürekli geliştireceksiniz; en büyük yanlışın düne, bugüne takılmak olduğunu asla unutmayacaksınız. Dünden ve bugünden deneyim dağarcığınızı zenginleştirmek için mutlaka yararlanacaksınız; ancak yalnız ve yalnız çağdaş olabilenin, her çağda çağdaş kalabilenin başarıya ulaşacağını aklınızdan hiç çıkarmayacaksınız. Çalıştığınız ortamda işinizi en iyi şekilde yapmaya çaba göstereceksiniz, ailenizde üzerinize düşen görevi en doğru biçimde yerine getireceksiniz, ama bunlarla da yetinmeyeceksiniz; içinde bulunduğunuz toplumun gelişmesi, kalkınması, aydınlanması için de çaba sarf edeceksiniz. Eğitimli insanlar olarak toplum için, ülkemiz için artık birer deniz fenerine dönüştüğünüzü ve ışığınızdan başkalarını da yararlandırmanın size yüklenen bir görev, bir sorumluluk olduğunu hiç unutmayacaksınız. Kuruluşundan bu yana bir asrı devirmeye hazırlanan Cumhuriyetimizi kurulduğu günlerdeki ilkelerinden saptırmadan, büyük Atatürk’ün çizdiği yolda çok daha büyük hedeflere taşıyacaksınız. Bizler, 20. yüzyılın ikinci yarısının nesilleri yavaş yavaş bayrağı sizlere, yeni yüzyılın gençlerine devrediyoruz. Ve bu devri gerçekleştirirken ufuktaki ışığın parlaklığı hakkında en ufak bir kuşku duymuyoruz; sizlere güveniyoruz. Yolunuz açık olsun.”

Tören, dereceye giren mezunlara ödüllerinin verilmesi ve diplomaların dağıtılmasının ardandan sonra erdi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AFAD’da, ‘İklim Değişikliği Afet Yönetimi’ projesi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD), İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) projesi hakkında bilgilendirme amaçlı basın toplantısı düzenlendi. Programda İDAY projesinin kapsamı ve amaçları hakkında konulara değinildi. AFAD’da İklim Değişikliği Afet Yönetimi projesine yönelik basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, afet risklerinin azaltılmasına yönelik pilot illerde çalışmaların yürütüldüğü, iklim - afet alanlarında eğitim, planlama, risk analizi, ve toplumsal bilgilendirme faaliyetlerinin kapsamı ve iklim değişikliği sonucu meydana gelecek olumsuz durumlara karşı yapılan çalışmalar hakkında açıklamalar yapıldı. "Önlem almadığımız takdirde kuraklığın çok daha şiddetli olacağını biliyoruz" AFAD Proje Yönetim Ofisi Başkanı Betül Kurada, toplantıda yaptığı açıklamada, "Ama sanayi devriminden sonra veriler gösteriyor ki bu süreci biz insan eliyle hızlandırıyoruz, hızlandırmışız. Eğer önlem alırsak daha iyi bir senaryo bizi bekliyor, önlem almazsak daha kötü bir senaryo bizi bekliyor. Ve herkese gelenlere bunu gösterdik. Önlem almadığımız takdirde kuraklığın çok daha şiddetli olacağını biliyoruz. Sıcak hava dalgasının çok fazla olacağını biliyoruz. Soğuk hava dalgasının daha azalacağını biliyoruz. Bunlar sadece afet demek değil, bunlar yiyecekle yaşayacağımız sorunlar demek, kuraklık demek, tarımsal bir olaya sorun açması, yol açması demek aslında bizim için” dedi.
Düzce Dört kilometre yeni içme suyu hattı Düzce Belediyesi şehrin alt yapı sistemlerinde yenileme çalışmalarında hız kesmiyor. İçme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon ile diğer altyapı hizmetlerini yürüten Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, 2024 yılı başından bu yana yapılan çalışmaların raporunu paylaştı. Düzce Belediyesi, şehir merkezi ve sorumluluk alanı içinde altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Rutin çalışmalar ve anlık müdahalelerin yanı sıra yeni abonelikler, altyapı yatırımları ile tesis bakım, onarım çalışmalarına ilişkin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, 2024 yılı ilk 4 aylık süreçte yapılan işlerin raporunu yayınladı. Yeni hat çekim ile mevcut hatların yenilenmesini kapsayan raporda 4 bin 129 metre kanal açma, 2 bin 324 adet vidanjör hizmeti, 159 yeni su aboneliği, 185 yeni kanalizasyon bağlama hizmeti, 197 adet baca açma ve yükseltme işlemi, 389 kanalizasyon açma ve temizleme kayıtlarda yerini aldı. Altyapı yenileme işlemleri hızlandı 2024 yılı itibariyle altyapı yatırımlarına hız verilirken 2024 Ocak-Nisan aylarını kapsayan 4 aylık Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü raporunda yer alan yatırımlar ise; 3,8 kilometre yeni içme suyu hattı, 1,4 kilometre içme suyu hattı yenileme, 5,1 kilometre kanalizasyon hattı, 2,7 yağmur suyu hattı inşası oldu. Altyapı yatırımlarının yanı sıra arıza ve bakımların da zamanında yapıldığı çalışmalar kapsamında arıtma tesislerinin 44 kez düzenli bakımı yapılırken, toplamda 47 kanalizasyon arızası, 99 içme suyu arızasına anında müdahale edildi.
Ordu Başkan Tavlı, seçim öncesinde barıştırdığı kırgın esnaflarla buluştu Ordu’nun Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı seçim çalışmaları sırasında, kırgın olduklarını öğrendiği ve barıştırdığı iki esnafın misafiri oldu. Başkan Hüseyin Tavlı, Kaledere Mahallesi 20 Temmuz Caddesi’nde bulunan esnaflarla bir araya geldi. Seçim çalışmaları sırasında birbirlerine kırgın olduklarını öğrendiği esnafları barıştıran Başkan Tavlı, seçim sonrası da esnaflarla bir araya gelerek dostluklarını pekiştirdi. Cadde esnaflarından Süleyman Tez ve Turan Demir ile buluşan Tavlı keyifli sohbet gerçekleştirdi. Cadde esnafının da katıldığı buluşmada konuşan Başkan Tavlı, “Allah bize seçim sürecinde Ramazan ayında, bu kardeşlerimizle birlikte kucaklaşmayı nasip etti. Bu birliktelik neticesinde de esnaflarımızdan Muharrem Som kardeşimiz bayram sonrası kahvaltı programına bizleri davet etmişti. Biz de esnaflarımızla bir araya gelerek sohbet ettik. Her iki esnaf kardeşimize bizlerle beraber kucaklaştığı için, ev sahipliği yapan Muharrem kardeşime de ikramları için teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Onların dostluklarıyla beraber bu sofra bereketlendi. Onların birbirine olan sevgileriyle biz de lezzet aldık. Küslükten bir şey çıkmaz. Birlik, beraberlik ve dostluk bakidir. Kendilerine bunu sağladıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Keyifli sohbet çay ikramlarının ardından sona erdi.